Розсольник з перловкою з м’ясом і без – рецепт, калорійність, як правильно приготувати на м’ясному бульйоні з сметаною

Таке блюдо, як розсольник, однозначно зможе урізноманітнити ваш повсякденний раціон. Але щоб суп вийшов по-справжньому смачним і поживним, слід правильно його готувати, дотримуючись певного алгоритму.

Класичний рецепт розсольнику передбачає його приготування на м’ясному бульйоні, в основному з використанням яловичини. Також одними з головних інгредієнтів є перлова крупа і солоні огірки.

Сьогодні ми пропонуємо вам познайомитися з рецептурою цього популярного першого страви, а також дізнатися його енергетичну цінність, адже кількість калорій теж є важливим при виборі страв для щоденного меню.

Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

Як приготувати страву “Розсольник з перловкою”

Інгредієнти

  • м’якоть яловичини-500 г
  • картопля 400 г
  • морква середня 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • огірки солоні-150 г
  • перлова крупа 60 г
  • розсіл огірковий 250 мл
  • лист 2 шт. лаврового дерева
  • перець чорний (горошок) 3 шт.
  • кріп, зелень 1 невеликий пучок
  • вода 2,5 л
  • сіль за смаком
  • олія для смаження

На порцію

Калорії: 99.5 ккал

Білки: 7.2 г

Жири: 3.9 р

Вуглеводи: 8.8 р

Кроки 3 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Гарненько промийте яловичу вирізку, після чого покладіть її в каструлю і залийте 2.5 літрами чистої води, встановіть перемикач конфорки на максимум і доведіть до кипіння. Після появи перших бульбашок на поверхні рідини, зменшіть вогонь до помірного і варіть м’ясо до повної готовності. Не забувайте прибирати утворюється пінку з допомогою ложки або шумівки. Якщо ви використовуєте м’ясо на кістці, то необхідно доварити його до того моменту, поки воно не почне від неї відставати. В середньому на приготування даної кількості продукту у вас піде близько 1.5 годин.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    В цей час відваріть в іншому посуді перловку протягом 30 хвилин, попередньо промивши в струменем проточної води. По досягненні готовності, потім відкиньте на друшляк і дайте повністю стекти рідини.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Відварне м’ясо вийміть з бульйону, трохи остудіть і розберіть по невеликих шматочках. Зробити це можна як ножем, так і розриваючи руками. Якщо м’ясо досить проварилося, то це не складе труднощів – волокна з легкістю будуть відокремлюватися один від одного. Поверніть розібране м’ясо в проціджений бульйон (процідити його необхідно у разі, якщо ви любите естетику у всіх, і вас бентежать залишилися після варіння м’ясні “лахміття”).

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Очистіть бульби картоплі за допомогою овочечистки, нарізати досить великими кубиками і відправте в каструлю варитися.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Тепер необхідно підготувати інші інгредієнти. Очистіть овочі, що залишилися і подрібніть: огірки і цибулю-ріпку наріжте кубиками, моркву – у вигляді тонкої соломки (можете натерти на крупній тертці).

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Засипте готову перловку в каструлю з м’ясом і картоплею.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Влийте на суху сковороду невелику кількість соняшникової олії, добре нагрійте.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Викладіть цибулю і, постійно помішуючи, щоб він не підгорів, доведіть до придбання ним легкого золотистого відтінку. Слідом додайте моркву і солоні огірки. Обсмажте.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Перекладіть заправку у посуд з супом і влийте розсіл.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Спробуйте розсольник на смак на кількість солі. Якщо необхідно – досоліть.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    Киньте пару листочків лаврушки, кілька горошин запашного перцю.

  • Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

    За 5 хвилин до закінчення готування (варити суп необхідно до повного розм’якшення картоплі додайте рубану зелень. Подавайте суп з ложкою жирної сільської сметанки.

Порада: дуже важливо, якщо ви додаєте зелень в кінці приготування будь-якого блюда, треба його ще трохи проварити, в іншому випадку це загрожує швидким закисанием їжі.

Дієтичні властивості і користь

Якщо говорити про те, наскільки розсольник може вплинути на ваші форми, то однозначної відповіді тут немає – все залежить від використовуваних компонентів. Ви можете брати для приготування супу як наваристий м’ясний бульйон, наприклад яловичий, свинячий, або з додаванням копченостей, так і використовувати менш калорійний варіант на основі птиці, субпродуктів чи риби. Можна взагалі готувати на овочевому відварі, що зробить ваш суп воістину дієтичним блюдом.

Читайте також:  Суп з сочевицею і грибами - рецепт з фото

Те ж стосується і крупи. У класичних рецептурах додається перловка або ж рис. Але можна зустріти в складі і такі крупи (хоч і рідше), як пшеничне або гречка.

На коефіцієнт корисності також впливає склад розсольнику. Підвищити його ви можете, включивши в перелік продуктів корінь селери або петрушки. Деякі додають в вегетаріанський суп шпинат, щавель або цибулю-порей. Категоричних критеріїв визначення ступеня корисності інгредієнтів немає, все вирішують ваша особиста оцінка та уподобання.

Рассольник с перловкой с мясом и без - рецепт, калорийность, как правильно приготовить на мясном бульоне со сметаной

Поради для приготування дієтичного розсольнику

  • Готуйте суп на основі відвару з овочів або на звичайній воді. Але якщо без м’яса ви перших страв не уявляєте, то варіть бульйон виключно на курячому філе.
  • Замініть рафінована соняшникова олія для пасерування оливковою – воно дозволене багатьма дієтами.
  • Замість сметани влийте в суп невелику кількість вершків. Калорій це не додасть, але смак буде більш ніжним.
  • Подавайте дієтичний суп виключно з чорним хлібом.

Не обмежуйтеся якимись рамками в приготуванні страв. Адже знаючи основи технології, скільки потрібно брати продуктів і яких, ви цілком зможете зварити смачний і корисний супчик для себе, комбінуючи інгредієнти в певних пропорціях. Приємного апетиту!

DvaGusya