Розсольник з рисом і солоними огірками – Кращі рецепти приготування

Рецепт такого смачного першого страви відомий нам з минулих часів, так само, як і збірна м’ясна солянка. Традиційно він називався «кальян», який готували як на квасі, так і на огірковому розсолі, з додаванням перлової крупи та ікри. У минулому цей супчик шанували і дуже любили не тільки за його гарні смакові якості, але і за ті лікувальні властивості, які відмінно справляються з симптомами похмілля.

У наш час це блюдо готується практично в кожній родині, тільки частково змінюючи вхідні в нього інгредієнти і тим самим додаючи нові смакові відтінки. Чудово поєднується зі сметанкою, майонезом і свіжою зеленню, єдине, ні в якому разі не кладіть їх у каструлю, можна тільки при подачі до столу в порційну тарілку.

Отже, давайте розберемо кращі рецепти розсольнику з рисом і солоними огірками в домашніх умовах. Де після вивчення всіх рецептів, виберете собі більше сподобалася і будете готувати його для своєї родини. А так само ця стаття для тих, хто пропустив минулі рецепти запеченої свинини з картоплею в духовці.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Розсольник з куркою, рисом і солоними огірками — рецепт приготування покрокового

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Курка — 500 гр
  • вода — 2 літри
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • огірки солоні — 3 шт
  • картопля — 4 шт
  • масло рослинне для обсмажування
  • зелень петрушки
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом у каструлю наливаємо воду, спускаємо в неї курку, додаємо гілочку петрушки і ставимо на вогонь.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Тим часом натираємо на крупній тертці моркву, дрібним кубиком шаткуємо цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Огірочки трьом на крупній тертці і проварюємо їх у невеликій кількості води, приблизно 250 мл протягом 15 хвилин.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Потім виймаємо з бульйону проварену курку, а в нього додаємо промитий рис. Через 5-7 хвилин сюди ж спускаємо нарізану кубиками картоплю і варимо 20 хвилин.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

А нам тим часом потрібно відокремити куряче м’ясо від кісток і нарізати його на шматочки.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Тепер коли картопля з рисом готова, спускаємо в суп куряче м’ясо, овочеву обжарку і огірки. Кладемо сіль, перець і лавровий лист за смаком, після чого перемішуємо.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Даємо трохи настоятися, подаємо до столу зі сметаною і зеленню.

Рецепт розсольнику з куркою

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Курка відварна — 200 гр
  • бульйон — 2 літри
  • картопля — 3 шт
  • огірки солоні — 5 шт
  • розсіл — 250 мл
  • рис — 4 ст. л
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • помідор — 1 шт
  • часник — 3 зубчики
  • сметана — 1 ст. л
  • морква — 1 шт
  • рослинна олія — 150 мл
  • лавровий лист — 2 шт
  • зелень петрушки і кропу
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

1. Для початку нам необхідно відварити рис у підсоленій воді, після чого промиваємо його в холодній воді і відкидаємо на сито, щоб позбутися від зайвої вологи.

2. Далі солоні огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо їх соломкою. Перекладаємо в сотейник, заливаємо їх розсолом, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом 15 хвилин на середньому вогні.

3. Потім очищену картоплю нарізаємо брусочками і закидаємо його в киплячий курячий бульйон.

4. Тим часом дрібно шаткуємо цибулю, натираємо на крупній тертці моркву і обсмажуємо в сковороді на рослинній олії до рум’яного кольору.

5. В той момент коли картопля стала м’якою, додаємо до нього пасеровані овочі, кубиком нарізаний помідор, лавровий лист, смажені огірки, відварену курку, солимо і перчимо за смаком.

6. За кілька хвилин до готовності додаємо рис і дрібно нашатковану часник і зелень.

7. Накриваємо кришкою і даємо йому настоятися протягом 10 хвилин, після накладаємо по тарілочках, додаємо сметану і подаємо до столу.

Смачний суп з м’ясом

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Вода — 3 літри
  • м’ясо — 400 гр
  • картопля — 4 шт
  • рис — 3 ст. л
  • огірки солоні — 300 гр
  • томатна паста — 3 ст. л
  • морква — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • томатний сік — 150 мл
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • зелень
  • лавровий лист
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

У каструлю наливаємо воду, спускаємо в неї вже нарізані шматочки м’яса і доводимо до закипання. Після чого зливаємо перший бульйон, заливаємо нову воду і варимо протягом 40 хвилин з моменту кипіння.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Очищаємо і нарізаємо брусочками моркву, невеликими шматочками цибулю і обсмажуємо в олії на сковороді до прозорості цибулі. Потім сюди ж додаємо невеликим кубиком нарізаний огірок і тушкуємо під закритою кришкою, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Потім додаємо томатний сік і тушкуємо ще 5 хвилин.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Тепер по закінченню часу в бульйон перекладаємо промитий рис, а через 5 хвилин кубиком нарізану картоплю, лавровий лист і продовжуємо варити до готовності картоплі.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Додаємо обжарку, спеції, сіль, перець і зелень за смаком.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Знімаємо з плити, накриваємо кришкою, даємо трохи настоятися і подаємо до столу.

Як зварити суп в мультиварці

Рассольник с рисом и солеными огурцами - Лучшие рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Свинина — 300 гр
  • вода — 2 літри
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • огірки солоні — 4 шт
  • огірковий розсіл — 100 мл
  • морква — 1 шт
  • рис — 50 гр
  • паста томатна — 3 ст. л
  • часник — 2 зубчики
  • масло рослинне — 50 мл
  • зелень
  • сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

1. У чашу мультиварки наливаємо олію і включаємо програму «Смаження» на 15 хвилин. Потім викладаємо в неї нарізані невеликими кубиками цибулю, моркву і солоні огірочки.

2. Вливаємо огірковий розсіл, додаємо томатну пасту, перемішуємо і готуємо при відкритій кришці періодично помішуючи до закінчення часу.

3. Далі, весь вміст з чаші перекладаємо в іншу чисту миску, а сюди закладаємо нарізане невеликими шматочками м’ясо, кубиками картоплю і промитий рис.

4. Заливаємо водою, закриваємо кришкою і виставляємо режим «Суп» на 1 годину.

5. Приблизно через пів години в бульйон додаємо овочеву обжарку, спеції, сіль за смаком, дрібно нашатковану часник і всю масу перемішуємо.

6. Знову закриваємо кришкою і готуємо до завершення програми.

7. Готовий суп розливаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо до столу зі сметаною.

Розсольник з ковбасою без м’яса (відео)

Цей ароматний і ситний суп можна готувати не тільки на м’ясному бульйоні. Взяти наприклад ковбаску, з нею вариться швидко і виходить характерний для цієї страви смак, подобається практично всім, а приготувати зможе навіть недосвідчений кулінар.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: