Розсольник з рисом і солоними огірками – рецепт з маринованими і свіжими, з томатною пастою, фото

Найпопулярніші страви російської кухні – це щі і розсольник. Другий безмірно радує всіх любителів солененькой і ароматною їжі, так як дозволяє з задоволенням отримати купу корисних вітамінів. Особливим компонентом сьогоднішніх рецептів буде рис, на основі якого можна приготувати дуже легкий і ситний суп.

Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

Згідно з старовинними рецептами, перші розсольники варилися виключно на перлової крупі з додаванням яловичих нирок. Шкода, що в ті часи не було відео, але повірте, вони відрізнялися від нинішніх варіантів та інгредієнтами, і технологією. Зараз потреба в суворому дотриманні рецептів відпала, і ви можете робити навіть вегетаріанський варіант давно відомого страви. Замість перловки сміливо використовуйте будь-яку крупу: рис, вівсянку або булгур.

Розсольник хороший тим, що ви щодня можете готувати смачний суп, і щоразу він буде унікальним. Основні інгредієнти – м’ясо, крупу і солоний продукт – можна використовувати абсолютно різні, і страва все ще буде іменуватися розсольником.

Це дуже важливо для людей, які сидять на дієтах, вважають калорії або мають індивідуальну непереносимість якихось продуктів. Огірки можна замінити лимоном, зеленими томатами або каперсами, а м’ясо використовувати будь, від курки до свинини.

Розсольник з білим рисом і солоними (квашеними) огірками

Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

Рис – це одна з давнейших культур. Не дарма азіати включають її в свій щоденний раціон. Крупа часто входить в рецепти для розвантажувальних днів, так як може наситити людину енергією (завдяки вмісту складних вуглеводів), а також позбавити організм від зайвої рідини.

Важливо: в деяких комбінаціях (особливо з молоком або цукром) рис може викликати подразнення ШЛУНКОВО-кишкового тракту і запори, тому з вживанням каші на основі цієї крупи варто бути обережніше дітям і вагітним жінкам.

Також одним з інгредієнтів якого пристойного розсольнику є солоні огірки. Вони можуть бути як хатніми, так і купованими, але ви повинні пам’ятати одне: чим їжа солоніша, тим більше буде навантаження на нирки. Розсольники протипоказані людям з панкреатитом та іншими захворюваннями ШКТ. Для дітей краще готувати ледь солонуватий суп. Те ж відноситься і до вагітним жінкам, адже сіль може викликати набряклість і провокувати запори.

Порада: щоб приготувати класичний варіант розсольнику, можете використовувати яловичі нирки. У такому випадку їх доведеться добу вимочувати, періодично міняючи воду, а потім ще годину варити окремо, щоб позбутися характерного кислого запаху.

Важливо: подібний розсольник з такою кількістю інгредієнтів буде рідким і легким, але якщо ви любите більш наваристі супи, то можете трохи спотворити пропорції, а також взяти за основу свинину чи яловичину.

Інгредієнти

  • куряча грудка 500 г
  • вода 2 л
  • рисова крупа 80 г
  • картопля 200 г
  • цибуля ріпчаста 100 г
  • морква 100 г
  • огірки солоні 300 г
  • томатна паста 4 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • олія соняшникова 40 мл
  • сметана 50 г
  • кріп 1 пучок

На порцію

Калорії: 111.7 ккал

Білки: 10.2 м

Жири: 3.9 р

Вуглеводи: 8.9 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    Рис ретельно перебираємо, потім промиваємо до тих пір, поки вода не стане прозорою, а потім ненадовго замочуємо. Це робиться для того, щоб надалі рис проварился рівномірно і не хрустів на зубах.

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    Тушкуємо бульйон на основі курячого м’яса. Якщо хочете приготувати більш дієтичний варіант, то можете зробити розсольник на воді і не переживати щодо прісність – томатна паста і огірки нівелюють несмак основи, а ви отримаєте дуже низькокалорійний і ситний супчик.

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    На сковороді розігріваємо масло і приступаємо до приготування засмажки – це чи не найважливіший етап всього рецепту, так як саме заправка дасть рассольнику колір. Моркву і цибулю чистимо, миємо, а потім подрібнюємо. Якщо готуєте для дитини, то коренеплід можна потерти на тертці, а етап з пассеровкой взагалі пропустити і просто відварити овочі в бульйоні.

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    Обсмажуємо моркву і цибулю до рум’яності, потім додаємо томатну пасту, ретельно розмішуємо і тушкуємо на повільному вогні. За бажанням можна налити трохи бульйону.

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    Огірки дрібно шаткуємо ножем або подрібнюємо на тертці, а потім додаємо до нашої заправці і всю масу тушкуємо ще 10 хвилин.

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    Очищений і вимитий картоплю ріжемо брусочками або стандартними кубиками. Засипаємо його одночасно з рисом в киплячий бульйон і варимо 10 хвилин до готовності.

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    Огірки рекомендують додавати в суп в саму останню чергу, інакше кислота не дасть картоплі правильно проваритися. Висипаємо заправку в суп, перемішуємо.

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    У цей час потрібно спробувати суп на смак, посолити і додати спеції.

  • Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

    Готового супу даємо відпочити під кришкою 20 хвилин.

Куряче м’ясо дрібно шаткуємо і насипаємо окремо в кожну порцію. Подавати прийнято зі свіжою сметанкою і подрібненою зеленню. Приємного апетиту!

Рецепт розсольнику з рисом і маринованими огірками

Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

Взимку нам потрібно дуже багато калорій, так як енергія витрачається досить швидко. І якщо для літнього раціону буде досить легких супів на воді або пісному м’ясі, то взимку необхідно варити ситні розсольники.

Для такого супу підійде або яловичина або свинина. Не використовуйте желюючі компоненти зразок шкурок, так як в холодильнику суп буде негарно застигати в холодець. Краще всього брати м’ясо на кісточці – це додасть страві особливий аромат і смак.

Важливо: мариновані огірки нічим не гірше солоних, але пам’ятайте, що якщо ви використовуєте дуже гостренькі продукти, то від додаткового перцю потрібно відмовитися. Надмірно солоний суп ще можна виправити, а от переперченный доведеться їсти крізь сльози.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки – 7.2 м;
  • жири – 16.3 м;
  • вуглеводи – 8.9 м;
  • калорійність -211.4 кКал.

Інгредієнти

  • свинина на кісточці – 500 г;
  • вода – 2 л;
  • рисова крупа – 50 г;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • огірки мариновані – 200 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • зелень – 20 г;
  • розсіл – 30 мл;
  • картопля – 100 р.

Важливо: так як для основи бульйону ми використовуємо свинину, то калорійність даного страви дуже висока. Щоб трохи згладити кути, додавайте овочів і крупи трохи менше, ніж планували.

Покрокове приготування

  1. Варимо свинину: якщо ви не впевнені у походженні м’яса, можете використовувати вторинний бульйон. Для цього проварюємо продукт до закипання, зливаємо воду і набираємо чисту. Потім рідину необхідно процідити, а м’ясо вийняти і відокремити від кісточки.
  2. Рис перебираємо, промиваємо кілька разів в холодній воді і замочуємо на час, поки будемо готувати засмажку.
  3. Моркву і цибулю чистимо, миємо, а потім пасеруємо з невеликою кількістю олії на сковороді або в сотейнику. Цибулю потрібно нарізати маленькими кубиками, а моркву – тонкою соломкою, яка не буде відчуватися в супі.
  4. Коли овочі обсмажаться, додаємо розсіл і трохи бульйону, а потім тушкуємо під кришкою на повільному вогні протягом 10 хвилин.
  5. Мариновані огірочки подрібнюємо за допомогою терки і відправляємо до засмажки.
  6. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо за смаком. Якщо ви подрібнили моркву соломкою, то намагайтеся надавати і решти інгредієнтів по можливості таку ж форму, щоб не було фігурного контрасту. Порізану картоплю відправляємо в киплячий бульйон разом з рисом і варимо 10-15 хвилин до готовності.
  7. Після цього викладаємо в розсольник нашу зажарку і розмішуємо. Пробуємо на сіль і додаємо ще, якщо необхідно.
  8. Варимо суп на повільному вогні ще 10 хвилин, після чого висипаємо туди дрібно порізану зелень, накриваємо кришкою і даємо трохи охолонути.

Розсольник з маринованими огірочками готовий! Він так апетитно виглядає на фото, що неможливо встояти перед спокусою піти на кухню і приготувати ароматний наваристий супчик до обіду. Його можна подавати з рибними розтягаями як у давні часи, з пампушками або свіжим хрустким хлібом. Приємного апетиту!

Розсольник – це страва, яку легко приготувати в будь-який час року, так як інгредієнти в крокової доступності. Але якщо у вас є трохи вільного часу, можна закатати в банки заготовку для супчика.

Для цього всі овочі (крім картоплі) необхідно подрібнити, змішати з вареним рисом, спеціями і водою, а потім протушкувати близько 30 хвилин. Замість солоних огірків можна брати свіжі. Отриману масу заправити оцтом і розлити це вариво по стерилізованим банкам – закрутки сміливо простоять 1-2 року в підвалі або льосі, якщо дотримувати всі умови консервації. Потім вам потрібно всього лише додати цю заготовку в киплячий бульйон, насипати картоплю і тушкувати протягом 15 хвилин.

Розсольник в мультиварці

Рассольник с рисом и солеными огурцами - рецепт с маринованными и свежими, с томатной пастой, фото

Подібні рецепти відмінно підходять для побутової кухонної техніки, у тому числі для скороварок або мультиварок. Вам всього лише потрібно пропассеровать овочі з маслом в режимі «смаження» і «гасіння», потім залити бульйоном, додати картоплю з рисом і на функції «суп» проварити масу близько 20-30 хвилин.

Єдина незручність – бульйон доведеться готувати окремо, а потім перелити в іншу ємність. Або використовувати для приготування засмажки сковороду або сотейник.

Розсольники з рисом і солоними огірками – це унікальний набір вітамінів, які можна вживати чи не кожен день. Пам’ятайте – навіть якщо ви абсолютно здорові, необхідно уважно стежити за рівнем солі в їжі, щоб прожити довго і щасливо без хвороб.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: