Розсольник зі свининою і перловкою – покроковий рецепт з фото, як приготувати

Розсольник з давніх часів вважається традиційним блюдом в російській кухні, і нітрохи не поступається щам або борщу по поживності і популярності. Готується він так само на основі м’ясного бульйону з різних видів м’яса, але з додаванням солоних огірків. Ще одним класичним інгредієнтом цього блюда є крупа – використовують рис, перловку, гречку або ячку.

Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

У даній статті ми пропонуємо варіант з перловою крупою і свининою, інші ж різновиди такого супу ви можете готувати, користуючись рецептами з покроковими фото на нашому сайті.

Порада: ідеально для бульйону підходять свинина, баранина, телятина, деякі види птахів і навіть риба. Краще використовувати м’ясо на кістці, так як кістковий відвар корисний і викликає відчуття ситості. Наприклад, свинячі реберця надають страві насичений смак і жирність.

Рецепт розсольнику з перловкою і свининою

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • свинина (реберця) 500 г
  • картопля 200 г
  • морква 150 г
  • перлова крупа 100 г
  • солоні огірки-100 г
  • цибуля ріпчаста 50 г
  • огірковий розсіл 50 мл
  • рослинна олія 30 мл
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 74 ккал

Білки: 3 р

Жири: 5 р

Вуглеводи: 4.1 р

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

    Підготуємо м’ясо. Розрізаємо його на окремі реберні кісточки і ретельно промиваємо під проточною струменем. Відправляємо шматочки в каструлю, заливаємо водою і, тримаючи на сильному вогні доводимо до кипіння, зменшуємо газ і варимо близько години. Обов’язково треба знімати утворюється при цьому піну.

  • Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

    Тим часом підготуємо інші інгредієнти. Промиваємо перлову крупу, постійно міняючи воду, поки вона не стане прозорою, заливаємо останній раз і залишаємо насичуватися рідиною. Картоплю, цибулю та моркву очищаємо і гарненько миємо.

  • Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

    Бульби картоплі ріжемо на брусочки середнього розміру, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю і солоні огірки подрібнюємо на невеликі кубики.

  • Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

    На сковорідці розігріваємо рослинне масло, відправляємо туди нарізані овочі в такій послідовності: спочатку цибулю, доводимо його до прозорості, потім додаємо до нього моркву і смажимо ще кілька хвилин, в кінці кладемо подрібнені огірки і дожариваємо до готовності ще кілька хвилин.

  • Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

    Після того як свинячий бульйон буде майже готовий, додаємо в нього картоплю і набряклу крупу. Варимо близько 20 хвилин, до готовності картоплі і перловки.

  • Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

    Після цього додаємо зажарку і проварюємо протягом 5 хвилин, потім вливаємо розсіл і кип’ятимо все ще хвилини 3.

  • Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

    Залишається тільки засипати в каструлю подрібнену зелень і спеції. Їх варто додавати, не економлячи. Гарні в такому супі будуть кріп, селера, петрушка. А ось з спецій краще всього підійдуть чорний перець, лавровий лист і естрагон, також можна покласти корінь петрушки – він додасть страві пікантного аромату і присмаку. З зеленню потрібно прокип’ятити наше вариво близько хвилини. При бажанні можна трохи посолити. Обережно кладіть цю спецію, по кілька грам, постійно пробуючи. Інакше є ризик переборщити з солоним смаком супу.

  • Рассольник со свининой и перловкой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить

    Вимикаємо вогонь і даємо рассольнику настоюватися протягом 10 хвилин.

Порада: найкраще перлову крупу замочити у воді на ніч, або хоча б за пару годин до готування, так як вона має властивість довго розварюватися, що може значно розтягнути процес приготування їжі.

Розсольник по такому рецепту робиться легко і досить швидко, але можна ще більше спростити процес, і приготувати його в мультиварці – супчик буде однаково смачний. Приємного апетиту!

Читайте також:  Холодний борщ - 5 класичних рецептів смачного супу
DvaGusya