Щі з квашеної капусти. 6 найсмачніших рецептів

Щі з квашеної капусти є національним, гарячим першою стравою, багатьом знайоме з самого дитинства і з цієї причини, знову ж багатьом не улюблене. Не зовсім приємне ставлення до вареної квашеній капусті пояснюється тим, що не всі вміють її готувати. Труднощів у цьому процесі немає, а якщо дотримуватися тонкощі приготування, то воно вийде дуже смачним і корисним.

Споконвічно російське прислів’я говорить: щі да каша – це їжа наша. За цією приказкою ховається головне перше блюдо російської кухні. Цей суп володіють не тільки прекрасним смаком і ароматом, але і низькою калорійністю, містить велику кількість вітаміну С, який не втрачає свої властивості навіть при варінні. Звичайно Ви можете приготувати його і на плиті, від цього цей суп не стане менш смачним і він по справжньому завоює ваші серця.

У сьогоднішній статті розглянемо найсмачніші рецепти приготування супу щі з квашеної капусти, які обов’язково потрібно Вам приготувати і оцінити на собі, повірте це дуже смачно! Так само спробуйте приготувати дуже смачний суп з рисом і солоними огірками.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Кислі щі з квашеної капусти з покроковими фото

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Квашена капуста — 400 гр.
  • м’ясний бульйон з говяжьими реберцями — 2 л.
  • томатне пюре — 100 гр.
  • цибуля ріпчаста — 150 гр.
  • картопля — 300 гр.
  • морква — 120 гр.
  • лавровий лист, чорний перець, сіль,селера, рослинна олія.

Спосіб приготування:

Капусту кладемо в глибоку ємність, заливаємо її холодною водою, після чого залишаємо так на 5 хвилин. Далі перекладаємо на сито і ту саму процедуру проробляємо ще раз і капусту промиваємо проточною водою під краном. Таким способом позбавляємося від непотрібного нам розсолу, так як він буває різким на смак і має не дуже приємний запах.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

У каструлю наливаємо дві столові ложки рослинної олії. Шаткуємо цибулю, кладемо його в розігріту олію і обсмажуємо пару хвилинок до напівпрозорого стану.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Далі ретельно віджимаємо капусту і перекладаємо її в каструлю до смаженій лучку.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Вливаємо близько підлозі літра м’ясного бульйону, закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо на середньому вогні протягом 1 години.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

По закінченню часу додаємо томатну пасту, додаємо вогонь і обсмажуємо все разом, періодично помішуючи, щоб не пригоріло.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Тепер кидаємо в каструлю очищений і порізаний великими шматочками картоплю і нарізану брусочками моркву.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Заливаємо все інгредієнти процідженим м’ясним бульйоном з говяжьими реберцями, з пучком зелені, цибулею і коренем селери, які варилися приблизно півтори години.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Залишилося лише додати кілька листочків лаврушки, всипати солі за смаком, довести до кипіння і варити до готовності овочів, близько 30-35 хвилин.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

До столу щі подаємо гарячим, приправляємо меленим чорним перцем і кладемо сметану.

Приємного апетиту!

Рецепт супу з куркою

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Курка — 700 гр.
  • капуста квашена — 700 гр.
  • картопля — 500 гр.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • часник — 2 зуб.
  • помідори — 2 шт.
  • лавровий лист
  • олія рослинна, сіль, перець, зелень і спеції за смаком

Спосіб приготування:

1. Першим ділом готуємо необхідні продукти. Ставимо варитися куряче м’ясо, а коли бульйон закипить, необхідно зібрати піну, і через пів години можна процідити вже готовий бульйон.

2. Проціджений бульйон трохи солимо і додати спеції за смаком.
3. Відправляємо в каструлю з бульйоном нарізану середніми кубиками картоплю і варимо 15 хвилин.

4. Дрібно шаткуємо цибулю і відправляємо його обсмажуватися в сковороді на олії до золотистого кольору.

5. Після, до цибулі додаємо натерту на крупній тертці моркву і дрібно нарізані помідори і чесночек. Обсмажуємо овочі 5 хвилин.

6. В той момент коли картопля звариться, додаємо до нього обсмажені овочі, квашену капусту, лаврушку, перець і сіль за смаком. Знімаємо з плити накриваємо кришкою і даємо трохи настоятися.

7. Перед самою подачею, прикрашаємо готовий суп зеленню і заправляємо сметаною.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр.
  • квашена капуста — 200 гр.
  • м’ясний бульйон -3 л.
  • цибуля — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • картопля — 2-3 шт.
  • рослинна олія — 30 мл
  • сіль, гострий перець, лавровий лист — за смаком
  • зелень — для подачі

Спосіб приготування:

Для приготування за цим рецептом зі свининою, візьмемо продукти за списком;

1. На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю і натерту на крупній тертці моркву.

2. Паралельно ставимо отвариваться бульйон зі свининою. Обов’язково після закипання зливаємо першу воду і промиваємо водою м’ясо і каструлю. Знову заливаємо цю ж чисту свинину водою, доводимо до кипіння, зменшуємо температуру і варимо приблизно 30 хвилин з горошинами гострого перцю і лавровим листом. Після чого дістаємо м’ясо, нарізаємо шматочками середнього розміру і повертаємо назад в бульйон.

3. Нарізану картоплю кладемо в каструлю і продовжуємо готувати ще хвилин 10.

4. Додаємо порцію кислої капусти і варимо ще хвилин 8-10.

5. Сюди ж опускаємо обжарку, останній раз кип’ятимо, додаємо сіль, меленим перцем і знімаємо з плити.

6. Подаємо смачні домашні щі гарячими — приємного апетиту!

Капусняк з м’ясом в мультиварці

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Морква — 1 шт.
  • картопля — 3 шт.
  • квашена капуста — 200 гр.
  • свинина — 300 гр.
  • томатна паста — 70 гр.
  • соняшникова олія — 2 ст. л.
  • цибуля — 1 шт.
  • сіль/перець – за смаком
  • вода (окріп) — 1,5 л.

Спосіб приготування:

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

У чашу мультиварки наливаємо дві столові ложки соняшникової олії і кладемо туди порізане на невеликі шматочки м’ясо. Включаємо режим «Випічка» і обсмажуємо 15 хвилин з відкритою кришкою.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Додаємо до м’яса моркву і цибулю, обсмажуємо ще 10 хвилин з відкритою кришкою.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Далі додаємо картоплю. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще 15 хвилин із закритою кришкою.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Через час, додаємо залишилися інгредієнти: квашену капусту і томатну пасту.
Солимо і перчимо за смаком.

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Заливаємо окропом.
Включаємо режим «Гасіння» на 1,5 години.

приємного апетиту!

Пісний суп без м’яса

Щи из квашенной капусты. 6 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • квашеної і свіжої капусти — по 200 гр.
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • картопля — 3 шт.
  • морква — 1 шт.
  • томатна паста чи аджика
  • лавровий лист, чорний перець, сіль, рослинне масло.
  • зелень петрушка, кріп за смаком

Спосіб приготування:

1. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликим кубиком. Потім викладаємо в каструлю з водою і додаємо спеції. Ставимо на вогонь і варимо картоплю до повної готовності, приблизно хвилин 15. Тим часом пасеруємо інші овочі. Моркву натираємо на середній тертці. Ріпчаста цибулька шаткуємо дрібним кубиком. Після чого обсмажуємо їх на рослинному маслі в сковороді, протягом 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи.

2. До овочів додаємо кислу капусту, попередньо віджавши з неї рідину. Сюди ж кладемо томатну пасту і тушкуємо протягом 10 хвилин. У бульйон з готовим картоплею перекладаємо обжарку, ретельно все перемішуємо і дамо щам ще раз закипіти. Пробуємо супчик на кислоту, сіль і, якщо треба, додаємо спеції за смаком.

3. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і кропу.

4. Готовий пісний супчик з квашеної капусти накладаємо по порційних тарілочках і подаємо до столу.

Відео про приготування на курячому бульйоні щі

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: