Сирний суп: Покрокові рецепти з плавленим сиром

Це блюдо зможе виручити вас в тій ситуації, в якій по-справжньому не вистачає часу на приготування ускладнених варіантів, таких, наприклад, як: гороховий з копченостями або класичний борщ, коли у вашому холодильнику немає м’яса для бульйону або ж просто хочеться швидко і смачно зварити що-небудь.

Дана страва виходить з ніжною кремовою консистенцією, досягається за рахунок розчинення в гарячій воді основного інгредієнта. Густота регулюється так само за рахунок його кількості, якщо любите супчик погустіше, потрібно додавати більше сиру і навпаки. Так само густота буде залежати від заправки або від доданого вами картоплі, цибулі, моркви, грибів, шинки і будь-яких інших продуктів за вашим смаком. Розповім невеликий секрет, якщо страва влити трохи молока або вершків, то воно стане ще ніжніше.

У сьогоднішній статті я вам розповім рецепти приготування смачного супу. Де постараюся вибрати найкращі рецепти з нині існуючих, в просторах інтернету і не тільки.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Сирний суп з плавленим сиром і куркою

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Інгредієнти:

  • Вода — 2,5 л
  • курка — 0,5 кг
  • картопля — 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • морква — 1 шт
  • плавлений сир — 200 гр
  • вершкове масло — 2 ст. л
  • зелена цибуля і петрушка — за смаком
  • лавровий лист — 1-2 шт
  • сіль, мелений чорний перець — за смаком.

Спосіб приготування:

В підходящу каструлю наливаємо воду, кладемо в неї куряче м’ясо і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, знімаємо з неї піну, після чого спускаємо одну надрізану хрест на хрест цибулину і додаємо пару лаврових листочків.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Далі зменшуємо вогонь до слабкого так, щоб бульйон ледве кипів і продовжуємо варити курочку ще приблизно пів години.

А ми тим часом займемося овочами і для цього нам потрібно очистити і нарізати середніми шматочками картоплю, цибулю дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на середній тертці.

Потім обсмажуємо цибулю і моркву в сковороді на вершковому маслі до рум’яного кольору.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Тепер витягуємо цибулину з каструлі, перекладаємо в неї картоплю, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Продовжуємо варити з моменту закипання ще п’ять хвилинок.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Перекладаємо обжарку і додаємо плавлений сир. Гарненько перемішуємо, щоб він весь розчинився. За бажанням можна приправити улюбленими приправами, перемішати, накрити кришкою і на слабкому вогні готувати ще хвилин 5-10 до готовності.

Залишилося тільки зверху посипати дрібно нарізаними зеленою цибулею з петрушкою.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

А вже тепер, подаємо блюдо, приготоване нами до столу.

Рецепт сирного супу з ковбасою і грибами (печерицями)

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Інгредієнти:

  • Вода — 2,5 літра
  • плавлений сирок — 2 шт
  • картопля — 300 р
  • ковбаса — 300 гр
  • гриби — 300 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • олія — для смаження
  • спеції, сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Насамперед ставимо на вогонь каструлю з водою і даємо їй закипіти.

А ми тим часом миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками картоплю і спускаємо його в каструлю з киплячою водою.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на середній тертці. І обсмажуємо ці овочі в сковороді на рослинній олії до легкої золотавості.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Тепер займемося грибами, почистимо, а потім помиємо їх і нарізаємо маленькими квадратиками. Обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Спускаємо обидві обжарювання в каструлю з картоплею, проварюємо приблизно 5-7 хвилин і додаємо дрібно нашатковану ковбасу.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Потім спускаємо шматочками плавлений сир, солимо, перчимо і гарненько перемішуємо, щоб він весь розчинився. Проварюємо протягом 5-10 хвилин на повільному вогні, додаємо за бажанням зелень. Блюдо готове, приємного вам апетиту!

Як варити сирний суп в мультиварці з сосисками

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Інгредієнти:

  • Вода — 2 літри
  • картопля — 1 шт
  • сирок плавлений — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • сосиски — 200 гр
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У чашу мультиварки додаємо рослинне масло. Включаємо режим «Випічка» або «Смаження» на 20 хвилин і викладаємо в неї дрібно нарізану цибулину з натертою на крупній тертці морквою. Періодично помішуючи злегка обсмажуємо цибулю з морквою, після чого додаємо нарізаний брусочками картопля, сосиски і сир.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Далі обов’язково вливаємо гарячої води, так як мультиварка вже розпарені, додаємо за смаком солі і чорного меленого перцю. Закриваємо кришку, вимикаємо попередній режим і вмикаємо на мультиповаре 130 градусів на 35 хвилин.

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Приблизно хвилин через 10 зменшуємо температуру до 95-100 градусів і чекаємо звукового сигналу про закінчення готування. Відкриваємо кришку мультиварки, накладаємо суп і годуємо наших домочадців!

Сирний суп з фрикадельками

Сырный суп: Пошаговые рецепты с плавленным сыром

Інгредієнти:

  • Яловичий фарш — 400 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • яйце — 1 шт
  • плавлений сирок — 2 шт
  • картопля — 4 шт
  • зелень, сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Чистимо і нарізаємо дрібно цибулю, після чого обсмажуємо його на невеликій кількості рослинного масла.

У фарш додаємо яйце, половину обсмаженого цибулі, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і робимо фрикадельки.

Обсмажуємо натерту на середній тертці моркву і перекладаємо в каструлю з водою. Доводимо її до кипіння.

У киплячу воду спускаємо фрикадельки і картоплю нарізати довільно. При бажанні додаємо улюблені спеції.

Далі спускаємо невеликими шматочками плавлений сир і гарненько перемішуємо до його повного розчинення.

Коли картопля буде готовий, страва вимикаємо, посипаємо зеленню і даємо йому трохи настоятися. А потім подаємо готову страву до столу.

Сирний суп пюре без м’яса (відео)

Чудовий смак! Всі, хто пробував, обожнюють це перше блюдо. Гарантую, що і вам сподобається!

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: