Це блюдо зможе виручити вас в тій ситуації, в якій по-справжньому не вистачає часу на приготування ускладнених варіантів, таких, наприклад, як: гороховий з копченостями або класичний борщ, коли у вашому холодильнику немає м’яса для бульйону або ж просто хочеться швидко і смачно зварити що-небудь.
Дана страва виходить з ніжною кремовою консистенцією, досягається за рахунок розчинення в гарячій воді основного інгредієнта. Густота регулюється так само за рахунок його кількості, якщо любите супчик погустіше, потрібно додавати більше сиру і навпаки. Так само густота буде залежати від заправки або від доданого вами картоплі, цибулі, моркви, грибів, шинки і будь-яких інших продуктів за вашим смаком. Розповім невеликий секрет, якщо страва влити трохи молока або вершків, то воно стане ще ніжніше.
У сьогоднішній статті я вам розповім рецепти приготування смачного супу. Де постараюся вибрати найкращі рецепти з нині існуючих, в просторах інтернету і не тільки.
- Сирний суп з плавленим сиром і куркою
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт сирного супу з ковбасою і грибами (печерицями)
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як варити сирний суп в мультиварці з сосисками
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Сирний суп з фрикадельками
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Сирний суп пюре без м’яса (відео)
Сирний суп з плавленим сиром і куркою
Інгредієнти:
- Вода — 2,5 л
- курка — 0,5 кг
- картопля — 0,5 кг
- цибуля ріпчаста — 2 шт
- морква — 1 шт
- плавлений сир — 200 гр
- вершкове масло — 2 ст. л
- зелена цибуля і петрушка — за смаком
- лавровий лист — 1-2 шт
- сіль, мелений чорний перець — за смаком.
Спосіб приготування:
В підходящу каструлю наливаємо воду, кладемо в неї куряче м’ясо і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, знімаємо з неї піну, після чого спускаємо одну надрізану хрест на хрест цибулину і додаємо пару лаврових листочків.
Далі зменшуємо вогонь до слабкого так, щоб бульйон ледве кипів і продовжуємо варити курочку ще приблизно пів години.
А ми тим часом займемося овочами і для цього нам потрібно очистити і нарізати середніми шматочками картоплю, цибулю дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на середній тертці.
Потім обсмажуємо цибулю і моркву в сковороді на вершковому маслі до рум’яного кольору.
Тепер витягуємо цибулину з каструлі, перекладаємо в неї картоплю, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Продовжуємо варити з моменту закипання ще п’ять хвилинок.
Перекладаємо обжарку і додаємо плавлений сир. Гарненько перемішуємо, щоб він весь розчинився. За бажанням можна приправити улюбленими приправами, перемішати, накрити кришкою і на слабкому вогні готувати ще хвилин 5-10 до готовності.
Залишилося тільки зверху посипати дрібно нарізаними зеленою цибулею з петрушкою.
А вже тепер, подаємо блюдо, приготоване нами до столу.
Рецепт сирного супу з ковбасою і грибами (печерицями)
Інгредієнти:
- Вода — 2,5 літра
- плавлений сирок — 2 шт
- картопля — 300 р
- ковбаса — 300 гр
- гриби — 300 гр
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- морква — 1 шт
- олія — для смаження
- спеції, сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Насамперед ставимо на вогонь каструлю з водою і даємо їй закипіти.
А ми тим часом миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками картоплю і спускаємо його в каструлю з киплячою водою.
Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на середній тертці. І обсмажуємо ці овочі в сковороді на рослинній олії до легкої золотавості.
Тепер займемося грибами, почистимо, а потім помиємо їх і нарізаємо маленькими квадратиками. Обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
Спускаємо обидві обжарювання в каструлю з картоплею, проварюємо приблизно 5-7 хвилин і додаємо дрібно нашатковану ковбасу.
Потім спускаємо шматочками плавлений сир, солимо, перчимо і гарненько перемішуємо, щоб він весь розчинився. Проварюємо протягом 5-10 хвилин на повільному вогні, додаємо за бажанням зелень. Блюдо готове, приємного вам апетиту!
Як варити сирний суп в мультиварці з сосисками
Інгредієнти:
- Вода — 2 літри
- картопля — 1 шт
- сирок плавлений — 1 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- морква — 1 шт
- сосиски — 200 гр
- масло рослинне — 2 ст. л
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
У чашу мультиварки додаємо рослинне масло. Включаємо режим «Випічка» або «Смаження» на 20 хвилин і викладаємо в неї дрібно нарізану цибулину з натертою на крупній тертці морквою. Періодично помішуючи злегка обсмажуємо цибулю з морквою, після чого додаємо нарізаний брусочками картопля, сосиски і сир.
Далі обов’язково вливаємо гарячої води, так як мультиварка вже розпарені, додаємо за смаком солі і чорного меленого перцю. Закриваємо кришку, вимикаємо попередній режим і вмикаємо на мультиповаре 130 градусів на 35 хвилин.
Приблизно хвилин через 10 зменшуємо температуру до 95-100 градусів і чекаємо звукового сигналу про закінчення готування. Відкриваємо кришку мультиварки, накладаємо суп і годуємо наших домочадців!
Сирний суп з фрикадельками
Інгредієнти:
- Яловичий фарш — 400 гр
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- морква — 1 шт
- яйце — 1 шт
- плавлений сирок — 2 шт
- картопля — 4 шт
- зелень, сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Чистимо і нарізаємо дрібно цибулю, після чого обсмажуємо його на невеликій кількості рослинного масла.
У фарш додаємо яйце, половину обсмаженого цибулі, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і робимо фрикадельки.
Обсмажуємо натерту на середній тертці моркву і перекладаємо в каструлю з водою. Доводимо її до кипіння.
У киплячу воду спускаємо фрикадельки і картоплю нарізати довільно. При бажанні додаємо улюблені спеції.
Далі спускаємо невеликими шматочками плавлений сир і гарненько перемішуємо до його повного розчинення.
Коли картопля буде готовий, страва вимикаємо, посипаємо зеленню і даємо йому трохи настоятися. А потім подаємо готову страву до столу.
Сирний суп пюре без м’яса (відео)
Чудовий смак! Всі, хто пробував, обожнюють це перше блюдо. Гарантую, що і вам сподобається!
Приємного Вам апетиту!!!