Сирний суп з печерицями – покроковий рецепт з фото, приготування з куркою, картоплею, вершками і брокколі

Сирні супи користуються великою популярністю в наш час. І не дивно: їх ніжний незвичайний смак мало кого може залишити байдужим. Крім цього, такі супи мають досить низьку калорійність, щоб включити їх в меню під час дієти. Особливо це відноситься до сирним супів з печерицями. Рецептів такої грибної юшки дуже багато. Можна, наприклад, зробити страву більш поживним, додавши в нього м’ясо або курку, або святковим, доповнивши склад креветками. Прекрасним варіантом для обіду стане крем-суп або смачний вершково-сирний варіант з грибочками.

Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

Порада: для приготування краще використовувати плавлені або вершкові види, так як тверді сорти сиру погано розчиняються при варінні. Також можна спробувати взяти бутербродні скибочки. Не варто брати продукцію, що містить в складі замінники тваринного жиру, яка гірше плавиться і може зовсім не розчинитися в супі, з-за чого його смак і зовнішній вигляд будуть вже не ті.

Рецепт сирного супу з печериць

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • плавлений сирок 150 г
  • печериці 600 г
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • картопля 5 шт.
  • масло вершкове 50 г
  • перець чорний мелений за смаком
  • сіль за смаком
  • зелень 1 пучок

На порцію

Калорії: 39.6 ккал

Білки: 1.82 м

Жири: 1.88 м

Вуглеводи: 3.91 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

    Насамперед, природно, треба поставити кип’ятитися воду. А в цей час займаємося іншими інгредієнтами. Почнемо з чищення, миття і подрібнення овочів. Цибулю з картоплею слід порубати невеликими кубиками, моркву натерти на крупній тертці, а гриби нарізати на пластинки.

  • Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

    Розтоплюємо шматочок вершкового масла на сковороді, викладаємо в нього лук. Через пару хвилин додаємо моркву і гриби. Пасеруємо овочеву масу до готовності всіх компонентів, приблизно чверть години. Особливо важливо, щоб добре просмажаться печериці. В кінці додаємо сіль і перець.

  • Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

    У киплячу воду засипаємо картоплю, а слідом за ним, через кілька хвилин, додаємо овочеву засмажку.

  • Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

    Тепер прийшла черга відправити натерті сирки в каструлю. Перемішуємо суп, поки вони повністю не розчиняться в бульйоні. Після цього додаємо подрібнену зелень і варимо ще протягом 2-3 хвилин. Суп готовий! Сміливо розливаємо його по тарілках і подаємо на стіл.

За бажанням в тісто можна додати цвітну капусту або для зниження калорійності замінити нею картоплю.

Порада: щоб заощадити час, можна приготувати суп з консервованих печериць. Вони не потребують попередньої обробки, треба просто розкрити банку і злити воду. Ще зручніше, якщо гриби законсервовані не цілком, а поступово, в такому випадку їх навіть не треба різати, а можна сміливо пересипати з банки відразу в сковороду.

Рецепт сирного супу з печериць з брокколі

Час приготування: 30 хвилин

Читайте також:  Гороховий суп з куркою - класичний покроковий рецепт з фото як варити, калорійність на 100 грам

Кількість порцій: 10

Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

Енергетична цінність

  • калорійність – 43.78 кКал;
  • білки – 2.29 м;
  • жири – 2.27 г;
  • вуглеводи – 3.82 р.

Інгредієнти

  • вода – 1,5 л;
  • плавлені сирки – 2 шт.;
  • печериці – 300 г;
  • брокколі – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Спершу треба підготувати гриби. Гарненько їх миємо й нарізаємо довільними шматочками. Пасеруємо протягом 10 хвилин. Разом з печерицями також потрібно обсмажити терту моркву.
  2. Брокколі промиваємо, розбираємо на невеликі шматочки. Робити це краще просто руками, а не ножем.
  3. Картоплини очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо кубиками або часточками.
  4. Всі інгредієнти (картоплю, брокколі і гриби з морквою) відправляємо в киплячу воду.
  5. Поки вони готуються, займаємося сирками. Натираємо на тертці і додаємо в суп. Варимо ще близько 4 хвилин. Перед закінченням засипаємо в бульйон подрібнену зелень на ваш смак. Дієтичний сирний суп з печерицями готовий!

Порада: крім свіжої брокколі, можна приготувати чудову юшку і з замороженою. У цьому випадку, щоб нарізати капусту, її треба розморозити. Цей процес повинен бути природним, тобто без використання мікрохвильової печі або гарячої води. Якщо брокколі заморожена вже в нарізаному стані, то її можна додати в суп, не розморожуючи. Слід пам’ятати, що повторне заморожування цієї капусти не рекомендується, тому дістаньте з камери тільки ту кількість, яка вам знадобиться.

Рецепт сирного супу з печериць і курки

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 15

Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

Енергетична цінність

  • калорійність – 48.03 кКал;
  • білки – 2.09 г;
  • жири – 2.98 г;
  • вуглеводи – 3.25 р.

Інгредієнти

  • вода – 2 л;
  • плавлені сирки – 2 шт.;
  • філе куряче (грудки) – 50 р;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • масло рослинне – 60 мл;
  • зелень – 20 г;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • перець запашний – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. В першу чергу ставимо каструлю з водою на плиту, а поки вона закипає, займаємося іншими компонентами.
  2. Очищаємо від шкірки картоплю й нарізаємо його невеликими скибочками. Відправляємо в киплячу воду, додаючи разом з нею сіль, лаврушку і перець. Після закипання треба зменшити вогонь до середнього.
  3. М’ясо курки нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Перекладаємо в каструлю до картоплі.
  4. З цибулини знімаємо лушпиння, дрібно кришимо. Очищену моркву натираємо на тертці. Прямо в ту ж сковороду, де смажили курку, додаємо ще трохи олії і викладаємо цибулю. Коли він стане прозорим, кидаємо моркву пасеруємо овочі до готовності. Після чого відправляємо отриману піджарку в суп.
  5. Печериці миємо й нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо в каструлю і перемішуємо.
  6. Плавлений сир рубаємо кубиками. Його треба додати в той момент, коли звариться картопля. Помішуємо суп, поки сир повністю не розчиниться. Після закипання треба додати подрібнену зелень, поварити ще протягом хвилини, а потім можна сміливо знімати каструлю з плити.
Читайте також:  Суп зі стручковою квасолею - просто і смачно, рецепти з куркою, яловичиною і м'ясом, приготування на бульйоні

Суп готовий! Замість звичайного хліба подайте бутерброди – вони чудово поєднуються з грибною юшкою за смаком.

Рецепт вершкового сирного супу з печерицями

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 15

Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

Енергетична цінність

  • калорійність – 42.86 кКал;
  • білки – 2 г;
  • жири – 1.98 м;
  • вуглеводи – 4.36 р.

Інгредієнти

  • вода – 2,5 л;
  • сир вершковий плавлений – 300 г;
  • печериці – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 500 г;
  • вершки 15% – 50 мл;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. Очищаємо картоплю, кришимо середніми кубиками і ставимо варитися.
  2. В цей час займаємося грибами. Їх треба помити, нарізати і обсмажити. Коли з печериць випарується вся рідина, треба долити ще трохи рослинного масла, додати дрібно нашатковану цибулю і терту моркву. Після цього пасеруємо овочеву масу близько 4 хвилин.
  3. Сир натираємо на тертці. Перед цим можна трошки потримати його в морозильній камері – він стане твердіше, і це значно полегшить процес.
  4. У каструлю з картоплею додаємо обсмажені гриби з овочами, подрібнений сир і вершки. Перемішуємо суп, солимо і кидаємо зелень.
  5. Після закипання варимо ще близько 5 хвилин на повільному вогні.

Смачна вершкова юшка готова. Прикрасити можна бланшированными і очищеними помідорами черрі з сухариками.

Порада: після того як ви додали в суп зелень, обов’язково дайте закипіти, інакше страва зберігатися не буде — швидко зіпсується. Особливо це стосується петрушки. Крім свіжої можна використовувати заморожену або сушену зелень.

Рецепт сирного супу-пюре з печерицями

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 11

Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

Енергетична цінність

  • калорійність – 52.74 кКал;
  • білки – 2.47 г;
  • жири – 2.8 м;
  • вуглеводи – 4.48 р.

Інгредієнти

  • вода – 1,5 л;
  • печериці – 500 г;
  • сир плавлений – 150 г;
  • сир твердий – 50 г;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • картопля – 500 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • сіль – за смаком;
  • спеції – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо на довільні шматочки і варимо протягом 20 хвилин після закипання води.
  2. Печериці миємо й нарізаємо пластинками.
  3. Очищену цибулину дрібно шаткуємо.
  4. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді, викладаємо в нього цибулю і гриби. Обсмажуємо, поки що виділилася волога не випарується практично повністю.
  5. Перекладаємо пасероване зажарку в каструлю до картоплі. Варимо все близько 5 хвилин, а потім подрібнюємо масу за допомогою заглибного блендера.
  6. У киплячий суп додаємо нарізаний пластинами плавлений сир, варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, поки повністю не розчиниться.
  7. Залишається посолити, поперчити і залишити на плиті ще хвилинки 3.
Читайте також:  Збірна м'ясна солянка: Класичні рецепти в домашніх умовах

Суп готовий. Перед подачею посипаємо його дрібно натертим твердим сиром, відмінно підійде для цих цілей пармезан. В окремій тарілочці поставте на стіл грінки – з ними крем-суп буде ще смачніше.

Порада: не закидайте в суп всі печериці, залиште кілька найкрасивіших шматочків для прикраси. При подачі просто викладіть пару грибних пластинок в тарілку поверх сиру.

Приготування з беконом

Бекон робить суп більш ситним і ароматним. Це досить вишукане блюдо краще всього, звичайно, готувати з лисичками, але і печериці чудово підійдуть. А враховуючи те, що саме ці гриби більш поширені на полицях магазину, рецепт сирного супу з беконом і печерицями має місце бути і користується великою популярністю. На 300 г грибів береться приблизно 150 г бекону. Їх треба обсмажити в рослинній олії разом з цибулею, причому спочатку приймає цибулька, потім печериці, а вже через якийсь час і бекон.

У каструлю з киплячою водою закидаємо нарізану картоплю. Коли вона провариться до напівм’якого стану, настає час плавленого сиру. Його треба подрібнити на тертці і всипати в каструлю. Через кілька хвилин після цього додається пассеровка, сіль і спеції, і суп вариться ще близько 8 хвилин. В самому кінці треба додати подрібнену зелень. Крім печериць і лисичок можна використовувати будь-які інші лісові гриби.

Сырный суп с шампиньонами - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей, картошкой, сливками и брокколи

Особливості приготування в мультиварці

Починаємо з режиму «Випічка». Першим ділом в чашу слід налити рослинного масла, а коли воно нагріється, всипати цибулю і моркву. Коли овочі трохи обсмажаться, треба додати до нього гриби і картоплю. Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо ще протягом чверті години в цьому ж режимі.

І ось тут найцікавіше, плавлений сир не додається в кінці варіння, а саме в момент, коли овочі вже запассеровались, але воду ще до них не додали. Це головна відмінність від приготування такого супу на плиті. Разом з сиром треба додати сіль, перець і лавровий лист.

Після цього заливаємо в чашу гарячу воду, встановлюємо режим «Гасіння» на годину і закриваємо кришку мультиварки. Після закінчення цього часу суп буде готовий. Якщо у вашої помічниці на відміну від Полариса (в якій ми готували цей суп) немає режиму «Випічка», використовуйте замість нього «Смаження».

Ось так легко і швидко можна приготувати дуже смачне і незвичайне перше блюдо. Суп чудово урізноманітнює щоденне меню. Для ситності в юшку додають рис, гречку, булгур. Скільки сипати крупи, залежить від бажаної густоти. Як приємно побалувати себе і своїх близьких пікантним і ароматним грибним супчиком! А якщо слідувати зазначеної вище рецептурою, повірте, перша страва у вас вийде просто пальчики оближеш. Відео і фото дозволяють переконатися в тому, що процес нескладний, а результат чудовий. Приємного апетиту.

DvaGusya