Вважається, що з перших страв одним з найпопулярніших є солянка. Навіть порівнювати з якими-небудь іншими супами у мене не підніметься рука. Адже це не просто суп. Я б сказав, витвір кулінарного мистецтва, якась симфонія!
М’ясна солянка – це таке блюдо, яке можна подати на святковий стіл, не кажу вже про звичайні будні в сімейному колі. Виходить дуже смачний, ситний і звичайно ж ароматний суп, я впевнений, що соляночка незмінно всім подобається як дорослим, так і дітям. І при всьому цьому складного в приготуванні нічого немає. Звичайно ж, є якісь свої правила, деякі секретики і тонкощі, але це зовсім не таке блюдо, яке було б так страшно братися.
Рецептів приготування солянки збірної м’ясної класичної для вас у мене є деяка кількість. І зараз я вам розповім, як я її готую – в результаті своїх фото-рецептів я на всі сто відсотків впевнений.
І так, приступимо!
Як приготувати солянку
Перш ніж почати розглядати рецепти, потрібно засвоїти певні правила. Як правильно приготувати м’ясну солянку в домашніх умовах, щоб вона не відходила від традиційного варіанту такого смачного і ситного звареного супу як на м’ясному, так і на рибному бульйоні, визначеної консистенції, з гостро-кисленьким приємним смаком і таким обалденным ароматом.
Загальні прийняті правила в приготуванні м’ясної солянки в умовах вашого будинку:
• Томатне пюре потрібно обсмажити на слабкому вогні в сковороді використовуючи масло, окремо від цибулі до червоно -рудого кольору.
• Цибуля — звичайно ж є обов’язковим інгредієнтом будь збірної м’ясної соляночки, що природно для початку очищаємо, ну а після промиваємо під водою і шаткуємо. Не залишайте цибулю на довгий час замочувати у воді і так само не залишаємо на повітрі, інакше він придбає не дуже приємний запах.
• Солоні огірочки повинні мати пружну і щільну м’якоть. Якщо шкірка в’яла або пожовкла, то її краще зняти з огірків, і видаляємо насіння.
• Кістки з оливок необхідно вилучати, а скибочку лимона і маслини укладаємо прямо в солянку.
• Для надання даного блюда більшою ситності і м’ясності, навіть можна використовувати такі м’ясні інгредієнти, як язик, нирки, вим’я і серце.
• Для отримання найвищого результату на виході готової солянці вам потрібно використовувати не менше 4 різних м’ясних компонентів, наприклад, навіть у вигляді таких інгредієнтів, як сосиски, ковбаса і нехай будуть сардельки.
Ось тепер приступимо до розгляду кращих рецептів приготування цієї страви.
Рецепт збірної м’ясної класичної солянки
Цей рецепт був узятий з книги з кулінарії Вільяма Похльобкіна, кулінара від бога, який вже точно знав, як правильно приготувати класичну солянку. Так що не треба сумніватися — і якщо будете дотримуватися всіх тонкощів, то саме цей суп ви полюбите на всі 100%.
Інгредієнти:
- Бульйон — 3 літра
- телятина — 850 гр
- грудинка копчена — 200 гр
- ковбаски мисливські — 2 шт
- сосиски — 2 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- помідори — 3 шт
- часник — 3 зубчики
- огірок солоний — 4 шт
- каперси — 30 гр
- перець чилі — 1 шт
- лимон — 1/2 штуки
- зелень — пучок.
Спосіб приготування:
Готуємо всі необхідні продукти і приступаємо до приготування. Нарізаємо дрібними шматочками телятину, грудинку і очищену цибулю з часником. Обсмажуємо все разом в сковороді на рослинній олії.
Далі додаємо нарізані дрібними кубиками огірки і тушкуємо протягом 3-5 хвилин.
Каперси і помідори дрібно нарізаємо. Додаємо в сковороду і продовжуємо тушкувати ще хвилини 3-5.
У каструлю перекладаємо всі вміст сковороди, нарізаємо сосиски з ковбасками і заливаємо вміст готовим бульйоном. Ставимо каструлю на плиту і як тільки бульйон закипить, вогонь потрібно зменшити до слабкого і варити протягом 20 хвилин.
За 2-3 хвилини до кінця готовності потрібно додати нарізаний лимон і посипаємо суп зеленню.
Блюдо готове, знімаємо його з плити, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на п’ять настоятися, а після подаємо до столу.
Рецепт солянки з ковбасою
Цей супчик по істині дивовижний з ароматом ковбаски, лимона, маслин і приправленої зелені.
Інгредієнти:
- Вода — 3 літри
- ковбаса напівкопчена — 200 гр
- варена ковбаса — 150 гр
- огірок солоний — 2 шт
- картопля — 4 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- маслини без кісточок — 10 шт
- перець горошком — 4 -5 шт
- сіль, перець і зелень — за смаком.
Спосіб приготування:
1. Моєму картоплю чистимо його і нарізаємо кубиками. Наливаємо в каструлю три літри води, доводимо до кипіння, засипаємо в неї нарізану картоплю.
2. Обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі нарізані помідори середніми скибочками, цибулю півкільцями, ковбасу соломкою і огірки невеликим кубиком.
3. Далі перекладаємо обжарку з сковороди в каструлю з картоплею і варимо до готовності. Хвилин за 7-10 до готовності не забуваємо додати маслини, спеції і нарубану зелень.
4. Перед подачею, розливаємо суп по тарілках і додаємо в кожну по скибочці лимона.
Солянка з сосисками
Примітний цей рецепт приготування солянки з сосисками тим, що в ньому велику кількість м’яса. У ньому свинина, курка, сосиски і звичайно ж ковбаса… Словом, блюдо вийде дуже ситним!
Інгредієнти:
- Копчений окіст курячий — 200 гр
- свинина на кісточці — 400 гр
- сосиски — 200 гр
- ковбаса копчена — 100 гр
- огірки солоні — 2 шт
- картопля — 2 шт
- цибулина — 1 шт
- паста томатна — 4 ст. ложки
- оливки — 8 шт
- спеції — за смаком
- лимон — 1/2 шт.
Спосіб приготування:
Відварюємо бульйон з м’яса на кістці. Миємо, чистимо, нарізаємо соломкою картоплю і кидаємо в бульйон.
Чистимо, дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на олії в сковороді до золотистого кольору.
Огірки нарізаємо невеликими смужками і кидаємо в каструлю з майже сварившейся картоплею.
Нарізаємо соломкою куряче м’ясо з окосту, ковбасу та сосиски і перекладаємо в каструлю.
Кладемо томатну пасту, скибочки лимона, оливки і всипаємо необхідні спеції, такі як: сіль, перець і зелень або можете додати, що на свій розсуд.
Тушкуємо п’ять хвилин на слабкому вогні, після знімаємо з плити.
Суп готовий.
Приємного апетиту!