Солянка збірна м’ясна, класична: Покрокові рецепти з фото

Вважається, що з перших страв одним з найпопулярніших є солянка. Навіть порівнювати з якими-небудь іншими супами у мене не підніметься рука. Адже це не просто суп. Я б сказав, витвір кулінарного мистецтва, якась симфонія!

М’ясна солянка – це таке блюдо, яке можна подати на святковий стіл, не кажу вже про звичайні будні в сімейному колі. Виходить дуже смачний, ситний і звичайно ж ароматний суп, я впевнений, що соляночка незмінно всім подобається як дорослим, так і дітям. І при всьому цьому складного в приготуванні нічого немає. Звичайно ж, є якісь свої правила, деякі секретики і тонкощі, але це зовсім не таке блюдо, яке було б так страшно братися.

Рецептів приготування солянки збірної м’ясної класичної для вас у мене є деяка кількість. І зараз я вам розповім, як я її готую – в результаті своїх фото-рецептів я на всі сто відсотків впевнений.

І так, приступимо!

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Як приготувати солянку

Перш ніж почати розглядати рецепти, потрібно засвоїти певні правила. Як правильно приготувати м’ясну солянку в домашніх умовах, щоб вона не відходила від традиційного варіанту такого смачного і ситного звареного супу як на м’ясному, так і на рибному бульйоні, визначеної консистенції, з гостро-кисленьким приємним смаком і таким обалденным ароматом.

Загальні прийняті правила в приготуванні м’ясної солянки в умовах вашого будинку:

• Томатне пюре потрібно обсмажити на слабкому вогні в сковороді використовуючи масло, окремо від цибулі до червоно -рудого кольору.

• Цибуля — звичайно ж є обов’язковим інгредієнтом будь збірної м’ясної соляночки, що природно для початку очищаємо, ну а після промиваємо під водою і шаткуємо. Не залишайте цибулю на довгий час замочувати у воді і так само не залишаємо на повітрі, інакше він придбає не дуже приємний запах.

• Солоні огірочки повинні мати пружну і щільну м’якоть. Якщо шкірка в’яла або пожовкла, то її краще зняти з огірків, і видаляємо насіння.

• Кістки з оливок необхідно вилучати, а скибочку лимона і маслини укладаємо прямо в солянку.

• Для надання даного блюда більшою ситності і м’ясності, навіть можна використовувати такі м’ясні інгредієнти, як язик, нирки, вим’я і серце.

• Для отримання найвищого результату на виході готової солянці вам потрібно використовувати не менше 4 різних м’ясних компонентів, наприклад, навіть у вигляді таких інгредієнтів, як сосиски, ковбаса і нехай будуть сардельки.

Ось тепер приступимо до розгляду кращих рецептів приготування цієї страви.

Рецепт збірної м’ясної класичної солянки

Цей рецепт був узятий з книги з кулінарії Вільяма Похльобкіна, кулінара від бога, який вже точно знав, як правильно приготувати класичну солянку. Так що не треба сумніватися — і якщо будете дотримуватися всіх тонкощів, то саме цей суп ви полюбите на всі 100%.

Інгредієнти:

  • Бульйон — 3 літра
  • телятина — 850 гр
  • грудинка копчена — 200 гр
  • ковбаски мисливські — 2 шт
  • сосиски — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • помідори — 3 шт
  • часник — 3 зубчики
  • огірок солоний — 4 шт
  • каперси — 30 гр
  • перець чилі — 1 шт
  • лимон — 1/2 штуки
  • зелень — пучок.

Спосіб приготування:

Готуємо всі необхідні продукти і приступаємо до приготування. Нарізаємо дрібними шматочками телятину, грудинку і очищену цибулю з часником. Обсмажуємо все разом в сковороді на рослинній олії.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Далі додаємо нарізані дрібними кубиками огірки і тушкуємо протягом 3-5 хвилин.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Каперси і помідори дрібно нарізаємо. Додаємо в сковороду і продовжуємо тушкувати ще хвилини 3-5.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

У каструлю перекладаємо всі вміст сковороди, нарізаємо сосиски з ковбасками і заливаємо вміст готовим бульйоном. Ставимо каструлю на плиту і як тільки бульйон закипить, вогонь потрібно зменшити до слабкого і варити протягом 20 хвилин.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

За 2-3 хвилини до кінця готовності потрібно додати нарізаний лимон і посипаємо суп зеленню.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Блюдо готове, знімаємо його з плити, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на п’ять настоятися, а після подаємо до столу.

Рецепт солянки з ковбасою

Цей супчик по істині дивовижний з ароматом ковбаски, лимона, маслин і приправленої зелені.

Інгредієнти:

  • Вода — 3 літри
  • ковбаса напівкопчена — 200 гр
  • варена ковбаса — 150 гр
  • огірок солоний — 2 шт
  • картопля — 4 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • маслини без кісточок — 10 шт
  • перець горошком — 4 -5 шт
  • сіль, перець і зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Моєму картоплю чистимо його і нарізаємо кубиками. Наливаємо в каструлю три літри води, доводимо до кипіння, засипаємо в неї нарізану картоплю.

2. Обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі нарізані помідори середніми скибочками, цибулю півкільцями, ковбасу соломкою і огірки невеликим кубиком.

3. Далі перекладаємо обжарку з сковороди в каструлю з картоплею і варимо до готовності. Хвилин за 7-10 до готовності не забуваємо додати маслини, спеції і нарубану зелень.

4. Перед подачею, розливаємо суп по тарілках і додаємо в кожну по скибочці лимона.

Солянка з сосисками

Примітний цей рецепт приготування солянки з сосисками тим, що в ньому велику кількість м’яса. У ньому свинина, курка, сосиски і звичайно ж ковбаса… Словом, блюдо вийде дуже ситним!

Інгредієнти:

  • Копчений окіст курячий — 200 гр
  • свинина на кісточці — 400 гр
  • сосиски — 200 гр
  • ковбаса копчена — 100 гр
  • огірки солоні — 2 шт
  • картопля — 2 шт
  • цибулина — 1 шт
  • паста томатна — 4 ст. ложки
  • оливки — 8 шт
  • спеції — за смаком
  • лимон — 1/2 шт.

Спосіб приготування:

Відварюємо бульйон з м’яса на кістці. Миємо, чистимо, нарізаємо соломкою картоплю і кидаємо в бульйон.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Чистимо, дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на олії в сковороді до золотистого кольору.

Огірки нарізаємо невеликими смужками і кидаємо в каструлю з майже сварившейся картоплею.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Нарізаємо соломкою куряче м’ясо з окосту, ковбасу та сосиски і перекладаємо в каструлю.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Кладемо томатну пасту, скибочки лимона, оливки і всипаємо необхідні спеції, такі як: сіль, перець і зелень або можете додати, що на свій розсуд.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Тушкуємо п’ять хвилин на слабкому вогні, після знімаємо з плити.

Солянка сборная мясная, классическая: Пошаговые рецепты с фото

Суп готовий.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: