Суп із сочевиці – просто і смачно, рецепт на м’ясному бульйоні, фото

У давні часи суп із сочевиці вважався юшкою для бідняків. Тим не менш проста і поживна їжа йшла на користь людям, і незабаром, помітивши цей факт, його почали включати в свій раціон всі без винятку, просто доповнюючи класичну рецептуру додатковими інгредієнтами. Завдяки цьому варіацій такої юшки до наших днів зібралося безліч.

Сьогодні жодна господиня не обходиться без свого фірмового сочевичного супу, а все завдяки його корисності, поживності і легкості в приготуванні. Для того щоб і ви змогли порадувати себе і свою сім’ю таким супом, ми пропонуємо кілька рецептів на вибір. А для більшої наочності додамо до них детальні покрокові фото.

Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

Суп із сочевиці

Інгредієнти

  • куряче філе 400 г
  • сочевиця 200 г
  • картопля 2 шт.
  • картопля 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • 2 стебла селери
  • перець болгарський (червоний і жовтий) шт.
  • вода 2 л
  • олія оливкова 2 ст. л.
  • куркума 1/2 ч. л.
  • лавровий лист 3 шт.
  • кілька гілочок зелень
  • сіль за смаком
  • суміш перців за смаком

На порцію

Калорії: 124 ккал

Білки: 11.6 р

Жири: 2.8 м

Вуглеводи: 13.2 г

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    Насамперед необхідно ретельно промити сочевицю, залити її холодною водою і залишити настоятися приблизно на 15 хвилин.

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    Поки боби відмокають, займіться овочами. Всі обмийте, очистіть. У солодкого болгарського перцю видаліть серцевину. Наріжте дрібно цибулю з селерою, а картоплю і перець накришити кубиками.

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    Куряче філе обмийте під холодною проточною водою і висушити паперовим рушником. Потім наріжте маленькими шматочками.

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    Візьміть сотейник з товстим дном, в якому будете варити суп, і розігрійте оливкову олію. Коли воно стане досить гарячим, всипте туди м’ясо і обсмажте протягом 10 хвилин, не забуваючи періодично помішувати. Після закінчення цього часу, дістаньте м’ясо і відкладіть на тарілку.

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    У сотейник киньте цибулю і моркву. Пасеруйте на тихому вогні близько 5 хв. Потім додайте до них болгарський перчик і селеру, смажте ще 3 хвилини.

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    Киньте до овочів попередньо обсмажену курку, приправте за смаком і старанно все перемішати.

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    Залийте в сотейник гарячу воду і опустіть туди попередньо подрібнену картоплю.

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    Коли завирує, киньте в юшку боби, лавровий лист і варіть на маленькому вогні 25 хвилин.

  • Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

    Покришіть зелень, киньте її в юшку і вимикайте плиту – простий смачний супчик готовий!

Порада: перед подачею додайте в кожну піалу по столовій ложці сметани – буде ще ситніше і апетитніше!

Суп з червоної сочевиці

Час приготування: 2 години

Кількість порцій: 12

Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 118.4 ккал;
  • жири – 2.4;
  • білки – 6.8;
  • вуглеводи – 17.5.

Інгредієнти

  • сочевиця (червона) – 1,5 склянки;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • перець болгарський – 4 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • вода – 2 л;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • кінза – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • перець червоний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. На першому етапі займемося цибулею – його треба добре очистити, обмити і нашаткувати тонкими половинками кілець.
  2. Далі розігріваємо в суповій ємності дві столові ложки оливкової олії і пасеруємо в ній цибулю до придбання ним золотистого кольору.
  3. Поки цибулька готується, чистимо моркву натираємо на крупній тертці. Додаємо моркву в каструлю і смажимо на невеликому вогні ще приблизно 5 хв.
  4. Моєму два болгарських перець, очистити від нутрощів – насіння і перегородок, і кришимо способом брюнуаз (кубики середньої величини). Додаємо до овочів, перемішуємо і пасеруємо ще 4 хвилинки, контролюємо, щоб нічого не пригоріло.
  5. Помідори бланшируем, позбавляємося від шкірки і подрібнюємо на середній тертці. Додаємо їх в каструлю разом із зубчиками часнику, заздалегідь порізаними навпіл. Приправляємо всі спеції і залишаємо тушкуватися приблизно на 10 хв.
  6. Заливаємо засмажку водою і варимо приблизно одну годину, проціджують, а овочі перебиваємо в блендері до консистенції пюре.
  7. Поки бульйон вариться, беремо деко і застеляємо його фольгою. Викладаємо на нього два перцю і запікаємо в духовці до того моменту, коли шкірка трохи обвуглиться. Далі викладаємо перець на тарілку і накриваємо фольгою на 15 хв. По закінченні цього часу акуратно знімаємо шкірку, видаляємо нутрощі і подрібнюємо в чаші блендера.
  8. Якщо бульйон вийшов занадто концентрованим, розводимо його окропом, трохи досолює і даємо час знову сильно кипіти. Боби промиваємо під холодною проточною струменем і кидаємо в бульйон. Варимо приблизно 30 хв.
  9. За п’ять хвилин до повної готовності супчика додаємо в нього перебиті в блендері зажарку і болгарські перці. Посипаємо зверху подрібненою кінзою, перемішуємо і знімаємо з вогню – пісна юшка готова!

Порада: щоб суп розкрився повністю і заграв усіма своїми смаковими поєднаннями, залиште настоятися приблизно на 1 годину і тільки тоді розливайте по тарілках і подавайте до столу.

Суп із сочевиці на м’ясному бульйоні

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 7

Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 187.5 ккал;
  • жири – 8.5;
  • білки – 17.3;
  • вуглеводи – 10.4.

Інгредієнти

  • бульйон (краще всього яловичий) – 1,5 л;
  • сочевиця (червона) – 1/2 склянки;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • олія оливкова – 2,5 ст. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • суміш перців – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Цибулину тонко наріжте четвертинками кілець, моркву крупно натріть на овощерезке, а болгарський перчик покришіть однаковими брусочками.
  2. У товстостінній сковороді розігрійте оливкову олію і на невеликому вогні обсмажте цибулю і моркву приблизно 7 хв.
  3. Поки овочі смажаться, відправте на конфорку ємність з бульйоном і доведіть його до закипання. Засипте туди промиті заздалегідь боби.
  4. Коли рідина знову закипить, закидайте в неї овочеву зажарку, болгарський перчик і лаврушку. Накрийте юшку кришкою і залиште варитися до повного приготування (близько 15-20 хвилин).
  5. Перед тим як прибрати супчик з вогню, посоліть його і приправте за смаком. Робити це потрібно обов’язково в кінці готування, так як в процесі суп може увариться і тоді він буде пересоленим.

Порада: якщо у вас в холодильнику завалявся лимон, то перед подачею додайте в кожну тарілку по часточці і парі крапель соку, так вийде ще смачніше.

Томатний суп з сочевицею

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Суп из чечевицы - просто и вкусно, рецепт на мясном бульоне, фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 215.7 ккал;
  • жири – 5.6;
  • білки – 11.7;
  • вуглеводи – 29.7.

Інгредієнти

  • сочевиця – 1 склянка;
  • сік томатний – 600 мл;
  • бульйон (овочевий) – 250 мл;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець червоний гострий мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Боби завчасно вимочуємо в прохолодній воді, підсолюємо і варимо майже до повної готовності.
  2. Ретельно обмиваємо і очищаємо всі овочі. Цибулю шаткуємо як можна дрібніше, моркву тремо на середній тертці, болгарський перець ріжемо невеликими кубиками.
  3. У сотейнику розігріваємо оливкову олію і пасеруємо цибулю до прозорості, приблизно 3 хв. Потім додаємо туди моркву і обсмажуємо на невеликому вогні ще стільки ж часу.
  4. Кидаємо в сотейник перець, все ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин. Потім заливаємо бульйоном, чекаємо закипання і варимо на середньому вогні до того моменту, коли овочі будуть повністю готові.
  5. Сочевицю і заздалегідь подрібнені зубчики часнику, додаємо в сотейник, приправляємо за смаком, вливаємо томатний сік і розмішуємо.
  6. Доводимо юшку до закипання знімаємо з конфорки і накриваємо кришкою. Залишаємо ще на двадцять хвилин, щоб настоялася, і розливаємо по тарілках.

Порада: перед тим як накрити на стіл, прикрасьте суп рубаним базиліком — це додасть юшки не тільки божественний аромат, але і додасть пікантну нотку.

Сподіваємося, що серед цих чудових легких рецептів сочевичної юшки ви знайшли той, що стане улюбленим, і вже зараз з’явилося бажання вирушити на кухню його готувати. А ми бажаємо вам нових цікавих кулінарних знахідок і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: