В кінці весни або на початку літа, відразу ж після дощу, лісові галявини заповнює безліч грибів, лисички – найпоширеніші з них. Їх поважають не тільки з-за високого вмісту вітамінів групи B, але і за те, що це буквально єдині гриби, які не бувають червивими. Крім усього іншого, лисички виходять неймовірно смачними незалежно від способу приготування. У даній статті ви ознайомитеся з варіантом приготування супу, а на нашому сайті зможете відшукати інші рецепти з покроковими фото приготування страв з них.
Порада: суп можна приготувати не тільки на грибному бульйоні, але також і на м’ясному. Відмінно підійде курка, свинина, але і яловичий бульйон чудово доповнить страву з грибів. Будь-яке м’ясо ви не обрали, краще віддати перевагу варіанту на кісточці – так суп буде особливо наваристим і смачним.
Інгредієнти
- вода 1,5 л
- лисички 200 г
- картопля 300 г
- вершки (20%) 100 мл
- морква 100 г
- цибуля ріпчаста 50 г
- вершкове масло 50 г (для смаження)
- петрушка 50 г (пучок)
- сіль за смаком
- спеції за смаком
На порцію
Калорії: 41 ккал
Білки: 0.7 м
Жири: 2.7 м
Вуглеводи: 3.5 м
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
- Першим кроком підготуємо лисички. Уважно перебираємо, відкидаємо пошкоджені і зіпсовані, гарненько промиваємо їх від піску чи сміття. Великі гриби розрізаємо на кілька частин, невеликі можна залишити і так. Складаємо їх в глибокий посуд і заливаємо окропом на 15-20 хвилин. Після цього ще раз ретельно промиваємо.
- Поки гриби доходять, підготуємо інші інгредієнти: очистимо від шкірки цибулю, моркву і картоплю. Лук наріжемо кубиками або півкільцями, моркву і одну картоплину натремо на середній тертці, решту подрібнити шматочками довільної форми.
Тепер приготуємо засмажку: на розігріту сковороду кладемо вершкове масло, додаємо в нього цибулю і моркву, смажимо, поки овочі не придбають золотистий колір. Після додаємо лисички і натерту картошину, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися протягом 10 хвилин.
- Засипаємо порізану картоплю в каструлю, заливаємо півтора літрами води і варимо 10 хвилин до напівготовності.
- Додаємо підсмажені овочі з грибами і залишаємо на слабкому вогні близько 5 хвилин після закипання.
Останнім кроком заливаємо в суп вершки, солимо, засипаємо спеції і посічену зелень. Доводимо до кипіння і вимикаємо плиту. Перед подачею варто дати страві настоятися близько години, розлити по тарілках і прикрасити зеленню.
Порада: якщо немає свіжих лисичок, то суп можна приготувати з заморожених. У такому разі гриби відразу з морозилки кидають в окріп, а далі технологічний процес не змінюється.
Зварити таке блюдо абсолютно нескладно ні на плиті, ні в мультиварці, в чому ви можете переконатися, подивившись відео з процесом готування, а виходить воно неймовірно смачним і ситним. Також супу можна додати консистенції пюре, збивши його заглибним блендером.