Суп із свіжих опеньків – рецепт з фото

Смачний свіжий гриб опеньок відмінно підходить для приготування супу, тому що має насичений аромат і зберігає презентабельний зовнішній вигляд після тривалого варіння. Супчик з опеньками виходить легкий і низькокалорійний. Якщо не вважати процесу варіння грибів, то сам суп займає мінімум часу в приготуванні, а якщо приготувати страву в мультиварці, то буде готове воно ще швидше.

Суп из опят свежих - рецепт с фото

Рецепт супу зі свіжими опеньками

Інгредієнти

  • опеньки 400 г
  • курка (куряча грудка) 300 г
  • вермішель (павутинка) 150 г
  • картопля 3 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сир твердий 150 г
  • петрушка 1/2 пучка
  • рослинна олія 50 г
  • 2 ч. л. сіль
  • вода 2 л

На порцію

Калорії: 140.4 ккал

Білки: 10.9 г

Жири: 3.8 р

Вуглеводи: 15.5 г

Кроки 2 год. 10 хв. Відео-рецепт

  • Суп из опят свежих - рецепт с фото

    Свіжі опеньки необхідно перечистить і гарненько вимити. Заливаємо гриби водою і відправляємо їх варитися на цілу годину.

  • Суп из опят свежих - рецепт с фото

    В окремій каструлі варимо курячу грудку.

  • Суп из опят свежих - рецепт с фото

    Перемываем овочі і очищаємо їх від шкірки. Картоплю нарізаємо великими кубиками, а цибулю – дрібними.

  • Суп из опят свежих - рецепт с фото

    З грибів зливаємо воду. Опеньки перекладаємо на сковороду, додаємо цибулю і рослинне масло і смажимо 10 хвилин.

  • Суп из опят свежих - рецепт с фото

    З бульйону дістаємо куряче м’ясо, остуджуємо його, нарізаємо соломкою і знову відправляємо в бульйон. Туди ж перекладаємо картоплю і проварюємо суп 15 хвилин.

  • Суп из опят свежих - рецепт с фото

    Додаємо в суп обсмажені гриби з цибулею і поварену сіль. Проварюємо суп 10 хвилин.

  • Суп из опят свежих - рецепт с фото

    Натираємо на крупній тертці твердий сир. Дрібно нарізаємо зелень.

  • Суп из опят свежих - рецепт с фото

    У суп висипаємо сир і зелень, проварюємо 3-4 хвилини і вимикаємо вогонь. Блюдо готове до вживання.

Порада: нижня частина ніжки опеньків дуже жорстка, навіть після варіння, тому в процесі чищення грибів необхідно зрізати половинку ніжки гриба.

Страва не складний у приготуванні, але вимагає суворого дотримання всіх етапів рецепту, тому краще скористатися фото і відео підказками, в яких все наочно представлено. З цього супу при бажанні можна готувати суп-пюре, подрібнивши всі в ньому блендером.

Приємного процесу приготування і вдалого результату!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: