Суп із заморожених білих грибів – покроковий рецепт з фото, як і скільки варити, приготування з картоплею і м’ясом в мультиварці

Грибний суп — це не звичайне чергове перше блюдо, яке можна подати на обід, а особливий аромат природи і неповторний смак, найбільше ціновані в морозні зимові дні. Тарілка теплого грибного супчика в цей час як раз те, що потрібно.

Звичайно, зі свіжими продуктами ніщо не зрівняється, але знайти взимку лісові гриби — справа непроста. На щастя, можна варити не менш смачні страви із заморожених. Спробуйте класичний суп з білих грибів, які чекали своєї години в морозильнику, а також варіант з ніжної кремової консистенції, при якому прийнято плавити сир.

Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

Рецепт супу з заморожених білих грибів

Якщо ви з осені подбали про те, щоб заготовити білі, такий простий і шалено смачний обід ви зможете зробити буквально за півгодини і нагодувати всю сім’ю.

Інгредієнти

  • заморожені білі гриби 300 г
  • картопля 300 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • соняшникова олія 40 мл
  • вода 1 л
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 105 ккал

Білки: 2.5 г

Жири: 5.8 м

Вуглеводи: 10.9 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Заморожені білі гриби завчасно перекладіть з морозилки на полицю вашого холодильника. Потрібно діяти саме таким чином, а не замочувати, особливо — в теплій або гарячій воді, інакше гриби втратять половину своїх смакових якостей.

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Цибулю очистіть, наріжте кубиками.

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    У каструлі з товстим дном, в якій збираєтеся варити, прогрійте масло і викладіть в нього нашатковану ріпчасту цибулю. Пасеруйте, регулярно помішуючи, поки кубики не стануть напівпрозорими.

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Очищену моркву натріть на тертці. Якщо хочете, можете використовувати пристосування для овочів по-корейськи, тоді вигляд у супу буде більш естетичним.

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Морква відправте в каструлю до цибулі, перемішайте і не поспішаючи обсмажуйте протягом 10 хвилин.

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Розморожені білі гриби промийте під краном і поріжте на досить великі шматочки. Щоб суп мав більш привабливий зовнішній вигляд, найкраще ділити гриби уздовж на четвертинки. Відправте в каструлю, перемішайте і тушкуйте близько 5 хвилин.

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Картопля очистіть від шкірки і покришіть на маленькі шматочки. Викладіть її в каструлю до овочів з грибами, перемішайте і залийте водою, заздалегідь вскипятив її, тоді суп швидше завирує.

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Як тільки це відбудеться, відрегулюйте вогонь на мінімум, накрийте кришкою, але не щільно, а так, щоб залишалась невелика щілина, суп не повинен активно вирувати. Варіть протягом 20 хвилин. Перевіряйте готовність по картоплі: як тільки він стане м’яким, суп готовий.

  • Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Посоліть і поперчіть. Можете додати лавровий лист і інші приправи і спеції на свій смак. Дайте юшки настоятися під кришкою протягом 20 хвилин.

Якщо вам подобаються більш густі, наваристі супи, додавати в це блюдо крупу. Наприклад, перловку, яку необхідно заздалегідь замочити і відварити до стану напівготовності. Кидати в грибний суп її потрібно перед тим, як вливати в каструлю воду.

Можна також класти до замороженим білим грибам макарони. Ідеальна для такого випадку вермішель. Поломайте її на кілька частин, щоб надалі було зручно їсти, і киньте в каструлю з супом за 10 хвилин до того, як будете знімати з плити.

Важливо: якщо з макаронних виробів ви вирішили додати в грибний суп домашню локшину, краще відваріть її заздалегідь окремо в підсоленій воді, викладіть порційно в кожну тарілку і зверху налийте бульйон. В іншому випадку до наступного разу вона перетвориться на кашу. Правда, якщо ви зварили супу рівно на один раз, можете класти в нього локшину за 5 хвилин до готовності.

Крем-суп із заморожених білих грибів

Чомусь саме з використанням грибів багато кухарі воліють готувати крем-суп. Ймовірно, це відбувається тому, що маючи консистенції пюре, він більше нагадує ніжний соус, який ти поедаешь з задоволенням і не віриш, що такий делікатес може бути самостійним пунктом меню. На фото добре видно відміну від традиційного першого страви. Дуже смачний крем-суп можна приготувати з заморожених білих грибів.

Суп из замороженных белых грибов - пошаговый рецепт с фото, как и сколько варить, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • білки – 11,6 г;
  • жири – 24,2 м;
  • вуглеводи – 6,4 г;
  • калорійність – 554 ккал.

Інгредієнти

  • заморожені білі гриби — 500 г;
  • цибуля — 200 г;
  • вершкове масло — 75 г;
  • вершки — 300 мл;
  • плавлений сир — 100 г;
  • курячий бульйон — 300 мл;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Білі гриби розморозьте, переклавши їх заздалегідь у холодильну камеру. Потім промийте під проточною водою в друшляку, обсушіть паперовим рушником і покришіть на маленькі шматочки. Кілька грибів поріжте на тонкі пластини поздовжньо. Надалі вони стануть в нагоді для прикраси страви при подачі.
  2. Цибулю почистіть і наріжте на дрібні кубики.
  3. На сковороді розтопити половину вершкового масла, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.
  4. Додайте подрібнені білі гриби, перемішайте і готуйте протягом 5 хвилин.
  5. Бульйон доведіть до кипіння і відправте в нього гриби з цибулею. Відрегулюйте вогонь на мінімум і варіть близько 20 хвилин.
  6. Після цього перелийте суп в блендер і доведіть до консистенції пюре.
  7. Поверніть суміш в каструлю, закип’ятити, влийте вершки і варіть близько 10 хвилин, регулярно помішуючи, щоб густа маса не підгоріла.
  8. Плавлений сир натріть на дрібній тертці і всипте в каструлю. Добре перемішайте. Як тільки він повністю розплавиться, і суп придбає однорідну консистенцію, посоліть, поперчіть, зніміть з плити і дайте настоятися протягом півгодини.

Порада: скільки сиру класти в суп, кожна господиня може вирішити для себе сама. Жодне відео не зможе передати відчуття, а слід керуватися саме власними гастрономічними уподобаннями. Якщо ви хочете, щоб сирний смак відчувався не менше грибного, подвійте кількість інгредієнта.

Подавати крем-суп найправильніше з подрібненою зеленню і маленькими сухариками, прикрасивши кожну порцію порізаними на пластини грибами. Можете використовувати не тільки курячий бульйон, але і м’ясо з нього: покладіть шматочки в кожну порцію при подачі або відправити в блендер одночасно з іншими інгредієнтами, перетворивши в пюре. Тільки м’ясо при цьому має бути дуже добре провареним, інакше не досягнете необхідної кремової консистенції. В мультиварці це зробити буде легше.

Грибний суп, як бачите, просте у приготуванні блюдо, але при цьому настільки смачне, що навіть не віриться, як такий кулінарний шедевр можна так швидко створити і подати до обіднього столу! Так що неодмінно заморожуйте на зиму білі гриби і радуйте смачними стравами своїх домочадців. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: