Суп із зеленим консервованим горошком – покроковий рецепт з куркою, яйцем, приготування в мультиварці, фото

Будь-яка господиня кожен місяць систематично поповнює запаси, в числі яких частенько присутній консервований горошок. Це той продукт, який невибаглива стоїть на полиці холодильника і виявляється як не можна до речі. Йде він в багато страви, в тому числі і в звичний Олів’є. Проте сьогодні мова піде про супах, які стають дуже легкими і практично повітряними від наявності цього компонента. А судячи з фото, ще й привабливими для візуального сприйняття.

Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

Суп з консервованим горошком та яйцем

Готувати за цим рецептом — одне задоволення, так до того ж і результат виходить відмінний. Таке перше блюдо з апетитом скуштують і ваші дітлахи, з цікавістю виловлюючи зелені кульки.

Інгредієнти

  • картопля велика 3 шт.
  • горошок консервований 150 г
  • морква 1 шт.
  • курка 350 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • олія соняшникова 35 мл
  • яйце (сире) 1 шт.
  • вода 2 л
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 71.4 ккал

Білки: 7.5 м

Жири: 1.4 м

Вуглеводи: 7.3 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

    Для початку необхідно зварити насичений бульйон. Для нього обов’язково промийте під струменем проточної води м’ясо птиці, а потім залийте холодною рідиною і дочекайтеся кипіння. Доведіть курку до повної готовності.

  • Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

    Дістаньте м’ясо з каструлі, зніміть шкірку і відокремити від кістки. Розберіть на волокна або наріжте шматочками середньої величини.

  • Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

    Картоплю звільніть від шкірки, промийте і накришити не занадто дрібними кубиками. Закладіть у посуд з супом.

  • Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

    Очистіть коренеплід з цибулею і подрібніть. Цибулька дрібненько нашаткуйте, а морквину натріть. Якщо у вас в розпорядженні досить дрібний овоч, то наріжте моркву кружечками. Таким яскравим «сонечком» ваші дітки будуть точно ради.

  • Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

    Приготуйте засмажку. Для неї дуже добре розігрійте на сковороді олію і обсмажте овочі. Як тільки цибуля стане приємного золотистого відтінку, а морква підрум’яниться, перекладайте масу в каструлю.

  • Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

    Коли при натисканні ложкою картопля стане податливою, можете засипати горошок, попередньо злив з банки рідину. Посоліть, додайте спеції.

  • Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

    Приблизно за 5 хвилин до закінчення варіння супу в окремій мисці збийте яйце і влийте в каструлю тонкою цівкою. У цей момент дуже важливо активно перемішувати розчин, щоб яйце не схопилося в одному місці, а перетворилося на дрібні пластівці.

Порада: якщо ви хочете, щоб курячий бульйон був максимально прозорим, то, по-перше, постійно прибирайте пінку і варіть під кришкою, а по-друге, можете діяти хитріше і злити рідину після першого закипання, замінивши її чистою водою.

Рецепт супу з консервованим горошком та куркою

Ця юшка завжди буде нагадувати вам про літо і радувати свіжими нотками овочів і приємним присмаком томатів.

Кількість порцій: 12

Час приготування: 1 годину

Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 76.7 ккал;
  • білки – 7.5 м;
  • жири – 1.3 м;
  • вуглеводи – 8.7 р.

Інгредієнти

  • куряче м’ясо (філе) – 350 г;
  • картопля великий – 3-4 шт.;
  • горох (консервований) – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 40 мл;
  • вода – 2 л;
  • лист лавра – 2 шт.;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • паста томатна – 2 ст. л.

Покрокове приготування

  1. В першу чергу відварити курячу грудку. На цьому етапі можете злегка присолити бульйон, щоб м’ясо не було прісним. Коли птах буде готова, дістаньте її з каструлі і дайте трохи охолонути. Після поріжте шматочками.
  2. Всі овочі необхідно ретельно промити, очистити, нарізати звичним для вас способом.
  3. Закиньте в каструлю з вже готовим бульйоном картоплю і доведіть до кипіння. Дайте проваритися приблизно ¼ години і приступайте до подальших дій.
  4. Розігрійте на сковорідці олія (без запаху) і зробіть цибульно-морквяну засмажку. Коли овочі досить розм’якшаться, додайте кілька добрих ложок пасти. Для того щоб маса не втратила в кольорі, киньте маленьку дрібку солі і добре перемішайте.
  5. Тепер можете пробувати суп, і при необхідності, солити. Не забудьте про прянощі.
  6. Наприкінці додайте зелений горошок без заливки. Через 7 хвилин страву можна подавати до столу.

Важливо: деякі господині додають у суп сам розсіл з банки. Він надає трохи інший відтінок страви. Але якщо ви вирішите поекспериментувати, не забувайте, що заливка теж має солоний смак.

Рецепт супу-пюре з консервованим горошком

Це дуже цікаве свіжу страву з бархатистою структурою.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 1 годину

Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 107.3 ккал;
  • білки – 10.6 г;
  • жири – 1.3 м;
  • вуглеводи – 13.3 р.

Інгредієнти

  • філе куряче – 350 г;
  • горошок зелений (консервований) – 400 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля-порей – 1 стебло;
  • масло вершкове – 20 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • вода – 1 л;
  • сметана або жирні вершки – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Промийте філе, обсушіть сухими паперовими рушниками і наріжте тоненькими невеликими смужками. Обсмажте до золотистої скоринки на вершковому маслі і додати дрібно нарізану порей. Після перекладіть в каструлю.
  2. Порубаєте очищену картоплю невеликими кубиками і всипте у посуд з куркою. Слідом відправте зелений горошок і влийте рідину. Посоліть, поперчіть.
  3. Варіть суп під кришкою не більше півгодини на помірному вогні. Не забувайте позбавлятися від пінки.
  4. Готовий суп подрібніть блендером до однорідності і влийте вершки або сметану за своїм бажанням.

Порада: якщо ви не знайшли в найближчому супермаркеті порей, то цілком можете замінити його звичайним ріпчастою цибулею.

Особливість приготування пісного супу

Незважаючи на те, що ми навели для вас рецепти з консервованим горошком на основі бульйону, його цілком можна перекваліфікувати в пісне блюдо. Для цього лише варто викреслити зі списку інгредієнтів м’ясної компонент і зрозуміти принцип приготування.

Суп с зеленым горошком консервированным - пошаговый рецепт с курицей, яйцом, приготовление в мультиварке, фото

В основному він залишається незмінним – спочатку відварюється картоплю, потім робиться овочева зажарка, а вже в кінці кидається горох. Кладеться він в суп в останню чергу для того, щоб не перетворився в кашу завдяки занадто тривалої варінні. До речі, доповнювати суп можна і такими овочами, як цвітна капуста, кабачок або броколі.

Приготування в мультиварці

Якщо ви часто користуєтеся приладом, то повинні мати уявлення про те, як готувати в ньому страви. Що стосується супу з горошком, то маніпуляції стандартні. Спочатку йде приготування засмажки в режимі «Смаження» до повної готовності, потім закладка інших інгредієнтів і укладення основна операція на функції «Суп» протягом години. Якщо боїтеся, що горошок розваритися, то додайте його хвилин за 20 до закінчення приготування.

Не забувайте про те, що суп із зеленим горошком не тільки мегавкусное блюдо, але і вкрай корисне. І їм, безсумнівно, потрібно, хоча б періодично пригощати своїх близьких. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: