Суп квасолевий пісний – дієтичний рецепт

Під час релігійного посту дуже складно зробити свій щоденний раціон різноманітним, а страв часто не вистачає поживності і аромату. Але є проста їжа, яка навіть незалежно від убогості використовуваних інгредієнтів виходить дуже смачною. Одним з таких супів є квасолевий. Готувати юшку можна як з сухої квасолі, так і консервованою. Колір бобових теж не грає особливої ролі, але червона більш калорійна, ніж її біла різновид.

Суп фасолевый постный - диетический рецепт

Рецепт пісного супу з квасолею

Інгредієнти

  • вода фільтрована 2 л
  • квасоля червона 320 г
  • картопля 6 шт.
  • морква 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • корінь селери 150 г
  • перець болгарський солодкий 1 шт.
  • олія соняшникова 3 ст. л.
  • сіль 1/2 ст. л.
  • лаврушка 3 шт.
  • перець чорний мелений за бажанням
  • свіжа зелень 1 пучок

На порцію

Калорії: 54.01 ккал

Білки: 2.46 р

Жири: 1.07 р

Вуглеводи: 8.66 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Суп фасолевый постный - диетический рецепт

    Почнемо з квасолі. Її треба ретельно промити під струменем холодної, після чого замочити на кілька годин. Міняємо воду і ставимо каструлю з бобовими на плиту. Проварюємо 2-3 хвилини, а потім перекидаємо все в друшляк і промиваємо. Знову заливаємо квасолю свіжою водою і даємо їй закипіти, і знову відправляємо її під холодний душ. Цей процес бажано повторити 3 рази, і лише після цього слід варити квасолю до м’якості.

  • Суп фасолевый постный - диетический рецепт

    Займемося коренеплодами. З картоплин і кореня селери чистимо шкірку, добре вимиваємо овочі, нарізаємо на невеликі кубики і опускаємо їх у киплячу воду.

  • Суп фасолевый постный - диетический рецепт

    Хвилин через 10-15 після повторного закипання перекладаємо в посуд з майбутнім супом зварену квасолю. Її перед цим треба позбавити від води, трохи потримавши в друшляку.

  • Суп фасолевый постный - диетический рецепт

    Поки бобові і коренеплоди готуються, саме час зайнятися піджаркою. Пасеруємо подрібнені овочі (цибуля і морква) в соняшниковій олії до готовності.

  • Суп фасолевый постный - диетический рецепт

    У болгарського перцю треба видалити насіння і плодоніжку, помити і нарізати. Відправляємо її в каструлю слідом за бобовими (хвилин через 5), а разом з ним перекладаємо і овочеву засмажку.

  • Суп фасолевый постный - диетический рецепт

    Тепер настав найвідповідальніший момент – треба посолити і поперчити суп. Для початку засипаємо зовсім трохи спецій, пробуємо на смак, і якщо виникла така необхідність, додаємо солі і перцю. Також не буде зайвим покласти в бульйон кілька лаврових листочків.

Суп майже готовий. Залишилося дати йому потомитися на повільному вогні ще близько 10 хвилин і засипати подрібнену зелень. Якими саме травами приправити суп, вирішувати тільки вам. Відмінно підійдуть стандартні кріп або петрушка, але також прекрасно різноманітить смак зелену цибулю і базилік. Для більшої ароматності можна настояти суп, не знімаючи кришку, близько чверті години після того, як була вимкнена плита.

Порада: прекрасним варіантом першого страви під час посту стане грибний суп з білими бобовими. У цьому випадку принцип приготування залишається той же. Додатковий інгредієнт треба просто трохи припустити разом з овочами під час готування піджарки (закидати в сковороду в черговості: цибулю, гриби і тільки потім моркву). Для рецепту чудово підійдуть печериці, білі, опеньки, загалом, на ваш розсуд. Крім свіжих, можна сміливо використовувати мариновані або навіть сушені. Однак, при виборі останнього варіанта важливо пам’ятати, що в такому вигляді продукт вимагає попереднього замочування і варіння. До речі, можна буде використовувати отриманий при цьому бульйон як основу для супу.

Але проблеми зі складанням меню виникають не тільки у тих, хто тримає піст, але і у людей, які дотримуються особливого харчування. Незалежно від причини дієти, будь то якісь медичні показання або просто бажання схуднути, квасолевий суп є прекрасним рішенням, завдяки своїй низькій калорійності. При цьому його можна зварити на м’ясному або курячому бульйоні. Головне, для цих цілей вибирати нежирні продукти. Відмінно підійде індичка, особливо грудна частина тушки, яку можна відокремити самостійно. Навіть на фото або відео страва виглядає дуже апетитно.

Рецепт дієтичного супу з квасолею

Суп фасолевый постный - диетический рецепт

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 14

Енергетична цінність

  • калорійність – 30.02 кКал;
  • білки – 2.88 г;
  • жири – 0.44 м;
  • вуглеводи – 3.51 р.

Інгредієнти

  • вода – 2,5 л;
  • філе куряче – 300 г;
  • квасоля біла консервована – 1 банка (420 г);
  • картопля – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • паста томатна – 50 г;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – 50 р.

Покрокове приготування

  1. Починаємо з бульйону. Куряче філе (можна використовувати грудку) ретельно промиваємо і ставимо варитися.
  2. Поки м’ясо готується, а на це знадобиться близько півгодини, займемося іншими компонентами. Бульби картоплі очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо шматочками. Закладаємо картоплю в бульйон до курки.
  3. Тепер готуємо піджарку. Дрібно шинковані цибулю з морквою пасеруємо в невеликій кількості оливкової олії. Коли вони будуть майже готові, потрібно додати томатний соус і ще згасити. Якщо існує вірогідність пригорання, можна налити в сковороду трохи води.
  4. Готове філе курки дістаємо з супу, поділяємо на волокна і відправляємо назад. Слідом за ним перекладаємо в каструлю томатно-овочеву масу.
  5. Хвилин через 5 після цього потрібно відкрити банку з квасолею і злити зайву рідину – можна помістити вміст в друшляк. Відправляємо бобові в каструлю.

Залишилося тільки посолити суп. Хвилин через 5-10, коли всі овочі будуть готові, додаємо зелень і в останній раз доводимо суп до кипіння. Смачна дієтична юшка з квасолею готова!

Порада: щоб отримати ще більш легке низькокалорійне блюдо, можна зварити суп взагалі без пасерування. Овочі (цибуля і морква) в цьому випадку слід додавати перед картоплею.

Крім бобових, у пісних та дієтичних супах можна використовувати знайому всім стручкову квасолю. Для приготування такої страви знадобиться або глибока і містка сковорідка, або каструля з досить товстими стінками. Ідеальним варіантом є використання мультиварки. Але якщо її немає, тоді цей рецепт спеціально для вас.

Пісний дієтичний суп зі стручковою квасолею

Суп фасолевый постный - диетический рецепт

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 14.94 кКал;
  • білки – 0.64 г;
  • жири – 0.56 м;
  • вуглеводи – 1.82 р.

Інгредієнти

  • вода – 1,5 л;
  • стручкова квасоля (свіжа або заморожена) – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • паприка сушена – 1 ч. л.;
  • борошно – 1 ч. л.;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Квасолю можна взяти як свіжу, так і заморожену. Природно, у другому випадку її треба попередньо розморозити. Промиваємо стручки в друшляку і ненадовго залишаємо, щоб стекла вся вода.
  2. У глибокій сковороді, в якій буде готуватися суп надалі, обсмажуємо дрібно нарізану цибулину. Коли вона придбає золотавий відтінок, треба додати паприку, перемішати, а потім засипати туди ж квасоля.
  3. Заливаємо трохи окропу і тушкуємо овочі близько чверті години на слабкому вогні.
  4. Через зазначений час, додаємо в сковороду ще води – у результаті повинно вийти 1-1,5 літра рідини, яка повинна повністю покривати овочі.
  5. Після того як з’являться бульбашки, треба додати спеції і борошно, розведену водою, перемішуємо все і чекаємо до повторного закипання, відрегулювавши вогонь до максимуму. Суп зі стручковою квасолею готовий!

Ось так, практично з одного і того ж продукту можна приготувати кілька абсолютно різних страв. Безсумнівно, завдяки цим рецептами посаду або схуднення вже не будуть здаватися такими важкими. Адже навіть у періоди, коли є які-небудь обмеження в харчуванні, завжди можна порадувати себе і своїх близьких смачним і ароматним фасолевым супчиком. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Суп фасолевый постный - диетический рецепт

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: