Суп пюре з куркою і грибами – рецепт на бульйоні

Ніжний наваристий суп-пюре з грибів та курки зварити нескладно і швидко. Поєднання не зовсім стандартних інгредієнтів: плавленого сиру, курячого бульйону, вершків і ароматних лісових грибів – дозволяють зробити блюдо особливо смачним і оригінальним.

Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

Для приготування можна використовувати різні види грибів: печериці, опеньки, лисички, білі гриби. Перші – найпоширеніші. Печериці майже круглий рік можна знайти в супермаркетах і магазинах. До того ж вони чудово зберігаються при температурній обробці.

Важливо: потрібно вміти правильно вибирати гриби. По-перше, зверніть увагу на стан продукту. Ніжки і капелюшок печериць не повинні бути м’якими і прогнилими. Щільний на дотик гриб – ознака його якості та придатності. До того ж, свіжі гриби добре пахнуть лісом і землею. Якщо запах гнилої або з кислинкою, такий продукт купувати категорично не можна. По-третє, коли берете гриб в руки, не повинні відчувати на ньому слизу. Шапочка і ніжка у лісового гриба сухі.

Відео-рецепт про те, як зварити дивовижний вершково-сирний суп-пюре з куркою опублікований на нашому сайті. Покрокова інструкція допоможе приготувати суп, навіть самим недосвідченим кулінарам. Свіжа зелень, яка по завершенні готування прикрасить перше блюдо, додасть юшки яскравості і соковитості, як на фото.

Рецепт грибного супу-пюре з куркою

Порада: для наваристого бульйону краще купувати домашню курочку. Відвар виходить жирним і дуже ароматним. Якщо ж купити домашню птицю немає можливості, рекомендується брати філе курчати або його гомілку.

Інгредієнти

  • вода 2.5 л
  • курка 250 г
  • картопля 4 шт.
  • молоко 50 мл
  • вершкове масло 25 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • печериці 250 г
  • вершки 10% – 80 г
  • борошно 1 ст. л.
  • плавлений сир зі смаком грибів 50 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) 1 пучок
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • приправи і спеції до супу за бажанням

На порцію

Калорії: 26.1 ккал

Білки: 2.5 г

Жири: 1.2 м

Вуглеводи: 1.9 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    З лука зняти лушпиння. Нарізати кільцями, півкільцями або кубиками середнього розміру. Морква очистити від землі і бруду. Промити в проточній воді. Зрізати хвостики. Нарізати, використовуючи ніж, трикутниками, нашаткувати соломкою або за допомогою блендера або терки з великої стороною.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Печериці промити. Очистити від землі, гілок та іншого сміття. Нарізати довільними порціями. Не рекомендується подрібнювати.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Сковороду поставити на середній вогонь. Налити рослинного масла. Через хвилину покласти цибулю. Смажити, регулярно помішуючи до золотистого кольору. Додати моркву. Продовжувати готувати до тих пір, поки овочі не стануть м’якими по консистенції. Відправити обсмажуватися печериці. Процес повинен зайняти 5-7 хвилин. Загасити вогонь. Відкласти засмажку.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Відварити очищену картоплю. Влити до нього розігріте, але не гаряче молоко і покласти вершкове масло. Зробити пюре, використовуючи віночок, блендер або толкушку.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Курку розділити на зручні порції. Залити очищеною водою. Покласти кілька листочків лаврушки для смаку. Поставити каструлю на сильний вогонь. Після того, як рідина забулькає, зробити газ тихіше. Варити 20 хвилин.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Після закінчення часу загасити вогонь. М’ясо вийняти і відкласти в сторону. Бульйон процідити, використовуючи марлю або дрібне сито. Каструлю добре вимити і витерти насухо рушником. Влити в неї бульйон. Поставити на вогонь.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Коли відвар повторно закипить, додати засмажку. Варити 3-5 хвилин на середньому вогні при відкритій кришці.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Слідом відправити курку і картопляне пюре. Розмішати. Продовжувати готувати 5 хвилин.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    В цей час вершки змішати з борошном вищого сорту. Збити масу віночком або вилкою. Слідкуйте, щоб в соусі не залишилося грудочок. Плавлений сир натерти на дрібній тертці або нарізати маленькими шматочками.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Обидва інгредієнти покласти в каструлю. Ретельно перемішати продукти. Варити 7-8 хвилин.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Нарізати зелень. Всипати її в каструлю. Посолити, поперчити, за бажанням і смаком приправити спеціями бульйон.

  • Суп пюре с курицей и грибами - рецепт на бульоне

    Загасити вогонь. Закрити каструлю щільно кришкою. Рекомендується для того, щоб крем-суп набрався аромату і смаку, залишити його на плиті ще на 20 хвилин. Можна укутати рушником. Сирне перше блюдо готове.

Порада: картопляний суп-пюре з куркою і грибами подають на стіл гарячими з хлібцями, домашніми сухариками, вертутами або пиріжками. Овочеві закуски відмінно доповнять ароматне блюдо.

Приготування на бульйоні

У даному рецепті можна не використовувати куряче м’ясо. Легко і швидко можна зробити юшку тільки на бульйоні. До речі, м’ясо можна використовувати будь-який. Свинячий бульйон буде насиченим і жирним. А яловичий більш дієтичним, але не менш наваристим. Однак, самим ідеальним м’ясом для бульйону все-таки вважається курка.

Після того, як м’ясо звариться, його потрібно вийняти з відвару. Бульйон процідити від “шумка” і знову влити в посуд. Птицю використовувати для приготування інших страв, наприклад, салатів або гарнірів.

Щоб зробити крем-суп ще корисніше і “цікавіше” рекомендується додати суцвіття цвітної капусти, попередньо залиті окропом. Для любителів дієтичних страв такий обід буде найкращим варіантом.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: