Суп-пюре з печериць з вершками – класичний рецепт з фото, приготування з плавленим сиром і картоплею

Печериці є у продажу завжди і скрізь, і навіть там, де лісові гриби часто складно знайти. А суп з них — не звичайна страва до обіду, а самий справжній делікатес. Навіть на фото він виглядає настільки апетитно, наскільки уява дозволяє представити цей ні з чим не порівнянний аромат. Дуже смачне перше блюдо неймовірно просте, його зможе зробити починаюча господиня. Приготуйте ніжний крем-суп зі свіжих або заморожених печериць за класичним рецептом і ситний суп-пюре з них же з картоплею і плавленим сиром в звичайних домашніх умовах, і ви переконаєтеся в цьому особисто.

Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

Крем-суп з печериць з вершками: класичний рецепт

Насичений грибний смак і тонкі вершкові нотки — нічого зайвого. За короткий час легко і з доступних інгредієнтів ви зрозумієте смачний обід, який зможете подати не тільки домочадцям, а й гостям.

Інгредієнти

  • печериці свіжі 500 г
  • курячий бульйон 500 мл
  • вершки 20% 250 мл
  • цибуля 150 г
  • борошно 40 г
  • вершкове масло-80 г
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 297 ккал

Білки: 9.3 г

Жири: 25 г

Вуглеводи: 9.3 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    Уважно переберіть печериці, видалите зіпсовані, ретельно вимийте. Якщо вирішили взяти заморожені гриби, їх обов’язково необхідно розморозити в холодильнику, але не можна цього робити в теплій воді, щоб вони не втратили своїх смакових якостей.

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    Наріжте гриби шматочками будь-якого розміру. Прибережіть парочку цілих печериць, щоб потім прикрасити суп, і відваріть їх до повної готовності. Воду для грибів трохи посоліть. Можна ще нарізати пластинками поздовжньо і обсмажити на сковороді.

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    Розтопити половину всієї кількості вершкового масла і тушкуйте на ньому печериці близько півгодини.

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і відправте до грибів. Обсмажте все разом ще близько 10 хвилин.

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    Отриману засмажку подрібніть в блендері. При цьому влийте туди трохи бульйону.

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    У каструлю з товстим дном викладіть вершкове масло, а коли розтане, всипте в нього борошно і, безперервно перемішуючи, обсмажуйте пару хвилин.

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    В цю ж посуд перекладіть грибне пюре, влийте бульйон і дочекайтеся, коли закипить. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть 7 хвилин.

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    Введіть в суп вершки, дочекайтеся, коли знову почне вирувати, і відразу ж зніміть з вогню. Настоюйте під кришкою близько півгодини.

  • Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

    При подачі кожну тарілку прикрасити вареними печерицями, порізаними уздовж на тонкі пластини, і дрібно січеною зеленню. Ідеально для цього підійде кріп. Можна також подавати страву з сухариками.

Порада: щоб суп вийшов не таким калорійним, вершки можна замінити молоком. При цьому бульйон вже не знадобиться. Питання в тому, скільки його брати: на те ж кількість інгредієнтів, що зазначено у даному рецепті, буде потрібно 1 л молока. Додавати його потрібно на тому ж етапі, що й бульйон. Калорійність значно знизиться, а смак майже не зміниться.

Крем-суп з шампіньйонів: рецепт з картоплею і плавленим сиром

Якщо класика здалася вам не надто ситної і наваристою, можете доповнити цей рецепт такими продуктами, як картопля і плавлений сир. Завдяки першому суп вийде гущі і поживнішою, а сир надасть йому додаткові смакові нотки.

Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність

  • білки – 13,3 м;
  • жири – 14,1 г;
  • вуглеводи – 10,1 г;
  • калорійність – 219 ккал.

Інгредієнти

  • печериці свіжі— 300 г;
  • бульйон (овочевий або мясний) — 1 л;
  • картопля — 250 г;
  • морква — 100 г;
  • вершкове масло – 40 г;
  • цибуля — 100 г;
  • плавлений сир — 200 г;
  • вершки 20% жирності — 200 мл;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Якщо використовуєте свіжі гриби переберіть їх і вимийте в холодній воді. Заморожені — розморозьте, перекладаючи з однієї камери в іншу, з більш високою температурою. Сушених знадобиться в півтора рази менше і їх доведеться попередньо замочити в теплій воді на пару годин.
  2. Печериці подрібніть. Кілька штук залишити для прикраси. Відваріть до повної готовності в підсоленій воді. Це займе півгодини.
  3. Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть зручним для вас способом. Моркву потріть на крупній тертці.
  4. Нагрійте сковороду, розплавте на ній вершкове масло. Спершу киньте туди цибулю і обсмажуйте, поки той не розм’якне і не стане злегка прозорим. Тепер відправте в сковороду моркву і готуйте ще 10 хвилин.
  5. До овочів покладіть подрібнені гриби, вимішайте і тушкуйте 20 хвилин.
  6. Почистіть картоплю, накришити її кубиками середнього розміру. Якщо хочете, щоб вона приготувалася швидше, робіть це дрібно, приблизно як на салат “Олів’є”.
  7. Дайте бульйону закипіти. Відправте в нього подрібнену картоплю. Можете кинути лавровий лист. Зніміть пінку і варіть на малому вогні до м’якості картоплі. Його готовність можна перевірити, не пробуючи. Досить просто розламати шматочок ложкою.
  8. Вийміть з бульйону картопля, це зручно робити великий шумівкою. Перекиньте картоплю в чашу блендера. До неї викладіть грибну зажарку, влийте трохи бульйону і перетворити в однорідну масу.
  9. Пюре відправте в суп і доведіть до кипіння.
  10. Плавлений сир подрібніть на дрібній тертці і додайте в каструлю, варити, безперервно помішуючи, поки не розплавиться.
  11. Влийте вершки, доведіть суп до кипіння і відразу зніміть з вогню. Посоліть, поперчіть і можете подавати. Прикрасити подрібненою зеленню або порізаними на тонкі пластини вареними печерицями. Якщо грибки дуже маленькі, їх можна класти в кожну порцію.

Можете замінити вершкове масло будь-яким рослинним, але в першому випадку смак страви буде набагато ніжніше.

Рада: у цей суп ви можете додати трохи відвареного курячого м’яса, на якому готували бульйон. Це можна зробити як при подачі, поклавши кілька шматочків курки в кожну тарілку, так і в процесі готування, додавши м’ясо в блендер і подрібнивши разом з іншими інгредієнтами.

Крем-суп з шампіньйонів: особливості приготування в мультиварці

Диво-прилад під назвою мультиварка, з якими дружать сучасні господині, зробить процес приготування вищеописаних супів з печериць ще більш простим і практично не вимагають вашої участі.

Спочатку підготуйте все інгредієнти: гриби промийте, овочі начистіть, все подрібніть. Завдяки тому, що надалі цей суп перетворюється на пюре за допомогою блендера, можна подрібнювати інгредієнти в довільному порядку, що ще більше полегшує завдання.

Суп-пюре из шампиньонов со сливками - классический рецепт с фото, приготовление с плавленым сыром и картофелем

У чашу мультиварки киньте вершкове масло. Можна також не просто помістити його туди, але і змастити ним ємність. В режимі «випічка» або «смаження», не закриваючи каструлю, пасеруйте пару хвилин спочатку цибулю, після чого додайте моркву, якщо вона використовується в рецепті, потім — гриби і картоплю. Через хвилин 10 можете наливати в чашу бульйон, закривати і готувати в режимі «гасіння» або «суп» приблизно годину.

Після доведіть до консистенції пюре прямо в чаші заглибним блендером, додайте вершки, закрийте каструлю і готуйте ще 10 хвилин в режимі «прогрів». Приправте за смаком і можете подавати до столу.

Порада: неважливо, яким способом ви готуєте крем-суп з шампіньйонів, тримайте весь час в запасі трохи овочевого відвару або курячого бульйону. Якщо суп вийде занадто густим, його буде нескладно розбавити. При цьому рідина повинна бути гарячою, щоб вам не доводилося довго чекати, коли суп знову закипить.

Ось так з мінімальними тимчасовими витратами і нехитрим набором інгредієнтів ви можете отримати смачний обід, гідний найкращих ресторанів. Готуйте за класичним рецептом або вносите щось своє, дотримуйтеся списку або додавайте нові інгредієнти. Грибний крем-суп з шампіньйонів — прекрасний майданчик для кулінарних експериментів. Якщо в допомогу переглянути відео, то процес піде набагато простіше. Успішної вам готування і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: