Суп-пюре з свіжих грибів – як варити з картоплею, скільки і як правильно, рецепт

Коли літо з-за підвищеної дождливости видається врожайним на гриби у лісі матінка-природа практично все вкриває густим килимом із сироїжок, підберезників, печериць, місцями навіть і білий попадеться. Тому просто гріх не приготувати ароматний суп-пюре з свіжих грибів, який стане прикрасою будь-якого столу, будь то званий прийом або ж просто теплий сімейний вечерю.

Суп по своїй природі – це дуже легке, смачне і недороге блюдо, що, погодьтеся, теж важливо. Його можна приготувати практично з усього, що є в холодильнику. Достатньо мати шматочок м’яса, потрібні овочі і «вуаля» – страва готова. У нашому ж випадку ласощі може вийти і зовсім бюджетним, якщо є бажання прогулятися по лісу з кошиком у руці. Але це того варто, адже суп-пюре зі свіжими грибами і м’ясом має настільки ніжну консистенцію, що його гідно оцінить кожна дитина і дорослий. Отже, давайте розглянемо, як правильно приготувати крем-суп з лісових грибів.

Суп-пюре из свежих грибов - как варить с картофелем, сколько и как правильно, рецепт

Суп-пюре з суміші свіжих грибів

Рецепт це не зовсім класичний, адже мало хто готує таку страву повсякденно у себе вдома. Воно швидше відноситься до розряду ресторанних ласощів. Але це зовсім не привід, щоб виникав страх перед «високою» кухнею. Адже кожен з нас може бути тим же шеф-кухарем, тільки не у закладах громадського харчування, а вдома. Скільки тут простору для фантазії! І повірте, страви, приготовлені з любов’ю для своїх близьких, виходять куди більш смачними і вишуканими. Можна знімати відео і робити апетитні фото!

Для приготування такого першого страви підійдуть будь-які гриби, це може бути підосичник, рижик, печериця, опеньок, маслюк, обабок, глива або ж будь-який інший, який вам «подарує» ліс або запропонує магазин.

Важливо: вибирати гриби для супу потрібно ретельно. Якщо ви їх купуєте на ринку, обов’язково зверніть увагу, не покриті вони темними плямами. Свіжий гриб завжди дуже пружний і щільний, без пустот в ніжці. При цьому його запах повинен бути яскравим і насиченим. Не беріть ті види, які гірчать.

Цій страві більш ніжного смаку додає традиційний м’ясної чи курячий бульйон, який і є основою рецепту. Але також можна використовувати і інше м’ясо в залежності від ваших кулінарних уподобань, наприклад, яловичину. Юшку дуже часто готують і на овочевому бульйоні, завдяки чому вона підійде і для вегетаріанців, і для людей, які мають якісь проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Інгредієнти

  • печериці 150 г
  • підберезники 150 г
  • лисички 150 г
  • курка 500 г
  • вода 2 л
  • вершки 250 мл
  • пшеничне борошно в/с 2 ст. л.
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • вершкове масло 50 г
  • зелень 1 пучок
  • спеції (сіль, перець) за смаком

На порцію

Калорії: 122.9 ккал

Білки: 4.3 г

Жири: 6.2 г

Вуглеводи: 15.35 м

Кроки 1 годину. 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп-пюре из свежих грибов - как варить с картофелем, сколько и как правильно, рецепт

    Почнемо з бульйону. Підготуємо м’ясо курки, заливаємо двома літрами води і ставимо каструлю на середній вогонь. Додаємо лавровий лист, кілька горошин чорного перцю, цибулю і солимо. З’явилася пінку необхідно зняти ложкою. Приготування займає від 45 хвилин до години, якщо курка з магазину. Домашню птицю рекомендують варити довше, оскільки м’ясо набагато твердіше. Коли все готово, відміряємо 600 мілілітрів процідженого бульйону для супу.

  • Суп-пюре из свежих грибов - как варить с картофелем, сколько и как правильно, рецепт

    Поки вариться птах, займемося грибами. Їх потрібно почистити, добре помити в холодній проточній струмені і нарізати середніми шматочками. Далі кладемо в киплячу воду на 40 хвилин для готування. Після цього з допомогою шумівки перекладаємо відварені гриби разом з порізаною кубиками цибулею на розігріту сковорідку для смаження у 25 грамах вершкового масла десь на 20 хвилин. Солимо. Перчимо. Помішуємо.

  • Суп-пюре из свежих грибов - как варить с картофелем, сколько и как правильно, рецепт

    За допомогою блендера потрібно подрібнити вміст сковорідки разом з 200 грамами бульйону, попередньо трохи остудивши всі інгредієнти страви. Повинна вийти пюреобразная маса.

  • Суп-пюре из свежих грибов - как варить с картофелем, сколько и как правильно, рецепт

    Наступний крок готування полягає в тому, щоб на невеликому вогні розтопити в каструлі решту вершкового масла. Додаємо в нього борошно і смажимо близько трьох хвилин.

  • Суп-пюре из свежих грибов - как варить с картофелем, сколько и как правильно, рецепт

    Перекладаємо в ту ж ємність подрібнені з цибулею гриби і вливаємо інші 400 грам бульйону. Весь вміст потрібно варити до кипіння. Після чого зменшити вогонь і продовжувати готувати суп ще протягом 6-8 хвилин. Під час варіння додаємо вершки (відмінною альтернативою буде плавлений сир), перець і трохи солі за смаком. Довівши страву знову до кипіння, знімаємо каструлю з плити.

Отже, ласощі готово! Подавати суп пюре з свіжих грибів потрібно теплим. Розливаємо його по тарілках і прикрашаємо зеленню. Смачніше всього він буде з гарячими грінками.

Суп-пюре из свежих грибов - как варить с картофелем, сколько и как правильно, рецепт

Порада: замість свіжих грибів можна також використовувати сушені. Слід пам’ятати, що їх смак набагато насиченішим і «агресивніше» і кількість потрібно зменшити в п’ять-шість разів (у нашому випадку замість 450 кладемо лише 100 г).

Суп-пюре з свіжих грибів з картоплею

Щоб вийшло більш ситно і калорійно, потрібно робити суп з картоплею. Його може замінити перловка, рис або вермішель. Але їх використовують все ж таки для традиційних рецептів. Великий плюс перших страв в тому, що від різноманітності інгредієнтів смак стає тільки краще. Можна поекспериментувати, спробувати кілька варіантів, і в підсумку вибрати найоптимальніший для вас. У будь-якому випадку ароматна пюреобразная маса цього ласощі припаде до душі кожному.

Порада: щоб заощадити час, кухарі досить часто замість картоплі додають в такий суп крохмаль, розведений в 250 мл холодної води. Вливати його потрібно, коли страва закипає, при цьому додаючи вершки.

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 153.9 ккал;
  • білки – 4.9 м;
  • жири – 7.3 м;
  • вуглеводи – 21.4 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • курячий бульйон – 1,5 л;
  • вершки – 200 мл;
  • картопля – 4 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • рослинне масло – 100 мл;
  • зелень – 1 пучок;
  • сир пармезан – 50 гр;
  • спеції (сіль, перець) – за смаком.

Суп-пюре из свежих грибов - как варить с картофелем, сколько и как правильно, рецепт

Покрокове приготування

  1. Спочатку потрібно почистити картоплю. Для супу цілком буде достатньо чотирьох невеликих штук. Вкидаємо її в киплячий курячий бульйон, потім солимо. Після цього слід зробити вогонь середнім і накрити ємність з супом кришкою. Процес триває близько 20-25 хвилин.
  2. Поки картопля вариться, ми нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо його на розігрітій сковороді, додаючи рослинну олію. Весь час потрібно помішувати. Коли приблизно через 5 хвилин цибуля стане прозорим, додаємо в нього порізані гриби і продовжуємо готувати ще протягом 20 хвилин. Уважно стежте, щоб вместимое сковорідки не пригоріло. Під кінець потрібно все посолити і поперчити.
  3. Далі готові гриби додаємо до картоплі, яка вже дійшла до кондиції. На середньому вогні продовжуємо варити отриману масу ще 5 хвилин до моменту, коли вона закипить.
  4. За допомогою блендера потрібно довести інгредієнти до однорідної консистенції. У цю масу вливаємо вершки і знову кип’ятимо в каструлі, постійно помішуючи. Через кілька хвилин висипаємо в суп тертий сир і вдосконалюємо смак за допомогою спецій.
  5. Після того як вимкніть вогонь, ще треба дати крем-супу настоятися (до 15 хвилин). Це зробить страву більш ніжним. Прикрасити суп можна дрібно нарубаної зеленню і крапельками оливкової олії. Аромат буде неперевершеним. Подавати краще за все з часниковими грінками або житнім хлібом.

Важливо: якщо консистенція крем-супу буде дуже густий, потрібно долити ще трохи бульйону. В іншому випадку слід додати розведений водою борошна і перекип’ятити масу.

Таким чином, грибні супи-пюре не тільки дуже поживні, але й корисні для травного тракту. Вони містять багато вітамінів, які позитивно впливають на наш організм. Не дарма ж зараз вони настільки популярні, в тому числі і в раціоні людей, які дотримуються правильного харчування. Без всякого сумніву, їх бездоганний смак підкорить серце будь-якого гурмана. Так що не лінуйтеся балувати себе смачненьким. А якщо хочете зробити щось простіше, приготуйте грибну локшину в мультиварці. Для отримання більш ніжного смаку сир можна плавити прямо в тарілці, додавши його в обпалюючий суп. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: