Суп з фрикадельками: 8 рецептів з покроковими фото

Суп приготований з фрикадельками ― це повсякденне улюблене перше блюдо багатьох людей, так само, як і дуже смачна солянка збірна м’ясна. Його дуже люблять як дорослі, так і діти. І дуже нагадує смак самого дитинства. Багато хто напевно пам’ятає, як його подавали нам у дитячому садку, а потім у школі, як готувала мама і ми завжди з’їдали його, і просили ще добавки.

Цей суп виходить ніжним, легким і в теж час дуже ситним. Зварити його можна просто з одним картоплею, або як варіант додати локшину, перловку, рис та інші крупи. А також дуже смачно виходить зі спаржею, болгарським перцем, помідорами і з кабачками.

Береться фарш для фрикадельок абсолютно будь-який, нехай буде як яловичий, свинячий, так курячий або рибний, а можна змішати кілька видів м’яса в один. Сьогодні ми будемо розглядати суп з фрикадельками з фото покроково, який готується в принципі швидко, що ідеально для людей постійно зайнятих. А для любителів грузинської кухні можете подивитися тут чудові рецепти супу харчо.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Рецепт супу з фрикадельками і вермішеллю

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Фарш — 350 гр
  • вода — 2,5 літра
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • картопля — 2 шт
  • макарони — 1/2 склянки
  • рослинне масло — для смаження
  • лавровий лист — 3 шт
  • чорний перець горошком — 10 шт.
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Насамперед ставимо каструлю з водою на включену плиту і готуємо овочі.

Овочі миємо й натираємо моркву на великій тертці, а цибулю чистимо і нарізаємо маленькими кубиками.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Обсмажуємо на слабкому вогні в сковороді на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.

У м’ясний фарш додаємо за смаком сіль і запашний чорний перець, так само можна додати улюблену приправу для м’яса і ретельно перемішуємо.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Як тільки вода закипить починаємо формувати руками з фаршу невеликі кульки і спускаємо їх в каструлю. Вогонь зменшуємо до середнього.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Потім беремо картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Як тільки фрикадельки спливуть, скидаємо до них нарізану картоплю.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Приблизно хвилин через 5 варіння, всипаємо макарони і овочеву обжарку. Варимо ще протягом 10 хвилин додаємо перець горошком, лавровий лист і сіль.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Варимо ще трохи і вимикаємо, залишаємо нудиться суп під кришкою.

Розливаємо суп по тарілках, прикрашаємо нарізаною зеленню і подаємо до столу.

Суп з фрикадельками і рисом — покроковий рецепт з фото

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Домашній фарш — 250 гр
  • картопля — 3 шт
  • яйце куряче — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • білок яєчний — 1 шт
  • біла булочка — 2 скибки
  • морква — 1 шт
  • рис круглий — 1/2 склянки
  • масло рослинне — 2 ст. ложки
  • лавровий лист — 1 шт
  • перець чорний горошком — 5-7 шт
  • зелень — за смаком
  • сіль і перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:

Зрізаємо з булочки кірку і замочуємо її в холодній воді.

Ставимо каструлю з водою приблизно 2-2,5 літра на вогонь. А поки вода закипає змішуємо розмоклий і віджатий хліб з фаршем, додаємо мелений перець, сіль і гарненько перемішуємо.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Злегка збиваємо курячий білок і змащуємо їм руки. І формуємо фрикадельки величиною приблизно з волоський горіх.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Чистимо та миємо картоплю, а після нарізаємо на шматочки.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Поміщаємо в киплячу воду, промитий рис, нарізаний невеликими шматочками картоплю, перець горошком, лавровий лист і перемішуємо. Варимо протягом 5-7 хвилин.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Далі чистимо та миємо інші овочі. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Тепер нагріваємо сковороду на середньому вогні, наливаємо в неї олію і обсмажуємо періодично помішуючи до золотистого кольору нарізані овочі.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

І додаємо пасеровані овочі в суп.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Потім спускаємо в каструлю наші фрикадельки і даємо їм покипіти протягом 10 хвилин.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Суп з фрикадельками готовий, прикрашаємо його зеленню і можна подавати на стіл.

Як приготувати суп з фрикадельками з рисом і картоплею

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Фарш — 250 гр
  • картопля — 2 шт
  • рис — 0,5 склянки
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • вершкове масло — 20 гр
  • томатна паста — 1 ст. ложка
  • приправа до м’яса — 1 чайна. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння. А ми тим часом чистимо картоплю, миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Спускаємо його в закипілу воду і варимо хвилин п’ять.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

А тим часом чистимо цибулю шаткуємо його маленькими кубиками. Поділяємо навпіл і одну його частину злегка обсмажуємо на сковороді, або як у моєму випадку в термомиске, на вершковому маслі. Додаємо одну столову ложку томатної пасти, 25 грам води, приправи, перемішуємо і трохи ще потомим.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

По закінченню 5 хвилин додаємо в суп промитий рис і варимо далі ще стільки ж.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Опускаємо в каструлю підготовлені м’ясні кульки і готуємо їх до спливання.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Тепер кладемо обжарку в майже готовий суп доводимо до готовності протягом п’яти хвилин, після вимикаємо і даємо трохи настоятися.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Суп готовий. Їжте на здоров’я!

Дуже смачний суп з фрикадельками і галушками

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Фарш — 350 гр
  • картопля — 3 шт
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • яйце — 1 шт
  • борошно — 3 ст. ложки
  • чорний перець горошком — 5-7 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Ставимо каструлю з водою на вогонь і поки вона закипає, нам потрібно помити і почистити картоплю, нарізаємо невеликими шматочками і спускаємо в каструлю.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Тим часом готуємо фарш для фрикадельок. І для цього нам потрібно ріпчасту цибулю натерти на крупній тертці, додати в м’ясний фарш, так само всипати сіль, чорний запашний перець і ретельно перемішати.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Тепер беремо миску з водою, змочуємо в ній руки і починаємо формувати з допомогою чайної ложки фрикадельки.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Закидаємо їх у киплячу воду, накриваємо кришкою і продовжуємо варити суп на середньому вогні.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Далі ми займемося галушками. І для цього нам потрібно в миску вбити яйце, всипати трохи солі за смаком, три столові ложки борошна і ретельно все перемішуємо, щоб не було грудочок. Тісто має вийти як на оладки.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Настав час викладати в суп галушки. Для цього беремо чайну ложечку змочують у воді і нею по половинці захоплюємо тісто, а після спускаємо в киплячий суп. Туди ж додаємо перець горошком і лаврушку.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Акуратно перемішуємо так, щоб галушки не прилипли до стінок каструлі і все спливли.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Під час приготування галушок, не потрібно їх робити великі, досить буде з половинку чайної ложки, так як тісто в гарячій воді ще розбухне і природно стане більше в обсязі.

Далі ми займемося обсмаженням і для цього помиємо і натремо на крупній тертці моркву, а цибулю шаткуємо невеликими кубиками. Після викладаємо на розігріту сковороду спочатку цибулю і готуємо його до напівготовності, а після вже додаємо моркву і доводимо до готовності.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Залишилося тільки перекласти обсмажені овочі в суп, посолити, поперчити і трохи поварити.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Наше блюдо готове, накладайте порціями і пригощайте своїх рідних і близьких.

Суп з фрикадельками в мультиварці — рецепт приготування з фото

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Фарш — 200 гр
  • картопля — 3 шт
  • вермішель — 3-4 столових ложки
  • морква — 1 шт
  • цибуля — 1 шт
  • болгарський перець — 1 шт
  • рослинна олія —
  • лавровий лист — 1 шт
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Овочі миємо та очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Картоплю нарізаємо невеликими шматочками.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Тепер включаємо мультиварку на функцію «Смаження», наливаємо в неї рослинного масла і чекаємо коли вона нагріється. Після чого додаємо в неї нарізану цибулю і натерту моркву. Обсмажуємо до готовності.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

У фарш додаємо сіль, запашний чорний перець, перемішуємо і починаємо формувати фрикадельки.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Вимикаємо в мультиварці режим «Смаження», додаємо нарізану картоплю, солодкий болгарський перець, лавровий лист, сіль і перець. Вливаємо воду, закриваємо кришкою і ставимо функцію «Суп» на одну годину. Вистачило 45 хвилин.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Як тільки закипить вода, кладемо підготовлені фрикадельки і готуємо далі. А хвилин за 5 до закінчення варіння, закидаємо вермішель.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

У готовий суп кладуть нашатковану зелень, накриваємо кришкою і даємо трохи настоятися.

Суп з фрикадельками і квасолею

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Фарш — 150 гр
  • картопля — 70 гр
  • квасоля — 100 гр
  • морква — 30 гр
  • цибуля — 1 шт
  • часник — 5 зубчиків
  • лавровий лист — 2 шт
  • помідори — 30 гр
  • кінза — 5 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Замочуємо квасолю у воді і залишаємо на пару годин. Після чого варимо з додаванням лаврового листа, п’ять зубчиків часнику і половинки цибулини в марлі ( щоб потім перед подачею видалити), протягом 50-60 хвилин, до утворення в бульйону насиченого коричневого кольору.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Далі нарізаємо помиті і очищені овочі, на навпіл картоплю, моркву нарізаємо великими шматочками, цибулю і помідор невеликим кубиком і спускаємо в суп.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Тепер у бульйон з квасолею додаємо сформовані фрикадельки, солимо і перчимо, варимо протягом 15 хвилин.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Перед самою подачею виймаємо марлю з часником, лаврушкой і цибулею. Посипаємо кінзою і подаємо.

Рецепт супу з фрикадельками і цвітною капустою

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Фрикадельки — 250 гр
  • картопля — 3 шт
  • цвітна капуста — 1/2 шт
  • болгарський перець — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • помідор — 1 шт
  • перець горошком — 5 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Ставимо каструлю на вогонь, наливаємо в неї воду приблизно 3 літри, а поки вона закипає чистимо і нарізаємо картоплю брусочком, морква круглишками.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Кольорову капусту розбираємо на невеликі суцвіття і промиваємо в підсоленій воді.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

У закипілу воду кидаємо картоплю, моркву, гілочку кропу, очищену цілісну цибулину, перець горошком, солимо за смаком і варимо до напівготовності картоплі.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Закидаємо фрикадельки в суп, туди ж кладемо цвітну капусту, нарізаний болгарський перець, лаврушку і петрушку. Продовжуємо варити.

Суп с фрикадельками: 8 рецептов с пошаговыми фото

Обкачуємо помідор окропом і відразу ж холодною водою, знімаємо шкірку, нарізаємо шматочками і за 10 хвилин до готовності. Вимикаємо і даємо настоятися під закритою кришкою.

Суп з фрикадельками з курки (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: