Суп з гарбуза з куркою – рецепт на бульйоні, класичне приготування

Коли за вікном вже віє восени, настає час збирати урожай гарбуза. Ця золота красуня багатьма не оцінена по достоїнству. Проте з неї при правильному підході можна приготувати масу неймовірно смачних частувань. Це і каші, і всілякі закуски, салати, випічка, напої. Особливу увагу варто приділити першим стравам, в яких овоч розкриває свої чудові смакові якості і дарує неповторний яскравий колір.

Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

Рецепт класичного гарбузового супу

За цим рецептом вийде цікаве перше блюдо зі свіжими нотками осінніх овочів, яке дозволить вам ситно і смачно нагодувати всю сім’ю. Фото і відео інструкції допоможуть у цьому.

Інгредієнти

  • м’ясо куряче 300 г
  • морква середня 1 шт.
  • кабачок 200 г
  • рис 80 г
  • гарбуз 180 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • картопля 400 г
  • олія соняшникова 35 г
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 61.1 ккал

Білки: 5.1 г

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 9.4 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

    Якщо ви використовуєте для приготування супу грудку на кістки або стегенця, то спочатку видаліть шкірку — не варто додавати зайвий жир в блюдо. Після помістіть м’ясні компоненти в каструлю з 2 літрами води і зваріть бульйон. Не забувайте знімати утворюється пінку. По закінченні варіння рекомендуємо дістати з посуду м’ясо і процідити бульйон, щоб він був максимально прозорим.

  • Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

    Очистіть від насіння і шкірки кабачок і гарбуз (ближче до осені у цих овочів шкірка стає надто щільним, тому її обов’язково слід зрізати). Наріжте овочі кубиками середнього розміру. Так само поступите і з картоплею.

  • Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

    Наріжте акуратною соломкою моркву, цибулю наріжте кубиками як можна дрібніше.

  • Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

    Додайте в бульйон картоплю, нарізану або розібрану на волокна курку. Проваріть 10 хвилин.

  • Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

    Слідом всипте крупу. Візьміть рис пропарених сортів, попередньо промийте його. На цьому етапі можна додати трохи спецій і солі, щоб компоненти не були прісними.

  • Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

    На сковороді розжарте масло і обсмажте в ньому овочі, дотримуючись послідовності: цибуля, морква, кабачок і гарбуз. Коли компоненти злегка розм’якшаться, можете сміливо їх перекладати в каструлю і досолювати за смаком. Але головне — не передержите овочі на сковороді, вони не повинні пересмажиться або втратити форму.

Це цікаво: полегшити собі завдання чищення таких овочів, як кабачок і гарбуз, ви можете, удавшись до звичайної столовій ложці. Вона дозволяє швидко позбутися від внутрішніх волокон з насінням.

Рецепт гарбузового крем-супу

Приготувати з гарбуза можна і суп-пюре, який підкорить вас своєю ніжною текстурою і поєднанням овочевого і сирного смаків.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 50 хвилин

Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

Енергетична цінність

  • калорійність – 194.3 ккал;
  • білки – 15.4 г;
  • жири – 12 м;
  • вуглеводи – 6.2 р.

Інгредієнти

  • вершки – 200 мл;
  • гарбуз – 500 г;
  • сир твердих сортів – 180 г;
  • бульйон (овочевий/курячий) – 700 мл;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • курка (філе) – 250 г;
  • масло (вершкове) – 30 г;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • зелень, будь – яка- за смаком;
  • перець мелений – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Особливість приготування цього супу полягає в нетрадиційному підході до обробки основного компонента – гарбуза. Перш ніж пускати в справу, овоч необхідно запекти. Тому перше, що потрібно зробити, це розрізати овоч на кілька досить великих шматків, обмазати з усіх боків маслом і відправити в духовку на 60 хвилин, уклавши скибочки шкіркою догори.
  2. У цей час відварити до повної готовності курку вийміть м’якоть і остудіть.
  3. З запеченої гарбуза зніміть шкірку, наріжте будь-яким способом і покладіть в сковороду, на якій у вершковому маслі попередньо спассеровали цибулька. Злегка обсмажте.
  4. Змішайте засмажку з бульйоном, доведіть до кипіння, додайте жирних вершків і тертого сиру. Найкращий сорт – Пармезан, однак ви можете використовувати будь-який. Подрібніть за допомогою блендера. Приправте спеціями за смаком.
  5. При подачі прикрасьте суп нарізаним курячим філе і гілочкою зелені.

Суп из тыквы с курицей - рецепт на бульоне, классическое приготовление

Це цікаво: Оптимальними прянощами для страв із гарбуза вважаються: кардамон, мускатний горіх, чилі, м’ята, шафран, чабер і кориця.

Гарбузовий суп — привід внести шарм і різноманітність в повсякденне меню, не докладаючи зусиль, ні витрат. Найважливіше — це готувати страву з душею і завзяттям, і тоді результат, без сумніву, вас порадує! Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: