Суп з консервованим горошком та замороженим – рецепт з яйцем, капустою

Супи з гороху мають багату історію і здавна популярні у всіх куточках Землі. Першими їх облюбували ще стародавні греки, подавали завжди гарячими і зараховували до найсмачнішим першим стравам. На сьогоднішній день рецептів юшки з цього інгредієнта існує безліч, і у кожної народності є свої особливості приготування, єдиної думки про те, що значить правильно варити страву, немає і бути не може.

У Британії, наприклад, такий суп готують з суміші гороху різного виду і обов’язково додають до нього солонину – це вважається основним першою стравою бідних верств населення і робочого класу. Для Німеччини гороховий суп також став традиційним – німці обожнюють додавати в його рецептуру м’ясні продукти і подавати разом з мисливськими ковбасками і чорним хлібом. Голландці також поклали око на гороховий суп, і у них це не що інше, як ситна густа юшка зі свинячими копченими ковбасками, які додаються в кінці варіння. При подачі її доповнюють сиром або беконом.

Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

Величезну популярність і любов такий супчик має і у нас, але не багато наші господині знають, що його можна зварити не тільки з сушеного гороху, але і з свіжого, а взимку — з морозива, а також консервованого. Тому сьогодні ми підготували для вас декілька покрокових рецептів апетитних юшок з замороженого та консервованого горошку. А для більшої наочності супроводили їх детальними фото.

Суп з консервованого горошку

Інгредієнти

  • Бульйон (яловичий) 2 л
  • Горошок зелений (консервований) 1 банку
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Петрушка ½ пучка
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком

На порцію

Калорії: 154.2 ккал

Білки: 13 р

Жири: 6.5 м

Вуглеводи: 10.9 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

    Заздалегідь зварений яловичий бульйон ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння.

  • Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

    У цей час ретельно чистимо всі овочі і обмиваємо їх під проточною водою. Картоплю ріжемо, цибулю шаткуємо способом сизле (дуже дрібні кубики, менше 1-2 мм), а моркву натираємо на середній тертці.

  • Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

    Помиті помідори бланшируем (для цього потрібно обшпарити їх окропом і відразу ж перекласти на лід або в холодну воду) і перебиваємо в чаші блендера до однорідної консистенції.

  • Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

    Скидаємо в киплячий бульйон подрібнену картоплю і залишаємо нудитися до повної готовності.

  • Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

    Поки картопля вариться, ставимо на невеликий вогонь товстостінну антипригарну розігріваємо сковороду і в неї оливкова олія. Кладемо цибулю з морквою і пасеруємо їх до рум’яного стану, приблизно 7 хвилин. Не забувайте при цьому помішувати овочі, щоб не було підгорілих частинок.

  • Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

    Додаємо в сковорідку з цибулею і морквою перебиті томати, все ретельно перемішуємо і залишаємо ще на 5 хв потушиться.

  • Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

    За п’ять хвилин до того як картопля буде повністю готовою, кидаємо в каструлю обсмажені овочі і консервований горошок разом з рідиною. Приправляємо супчик за смаком і залишаємо на невеликому вогні.

  • Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

    Петрушку дрібно кришимо і кидаємо за хвилину до готовності, знімаємо юшку з плити і даємо настоятися приблизно півгодини.

Рада: до такого супчику відмінно підійдуть часникові крутони – приготуйте заздалегідь на вершковому маслі і при подачі на стіл прикрашайте кожну піалу жменькою домашніх сухариків.

Крем-суп із замороженого горошку

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • калорійність – 181.5 ккал;
  • жири – 9.9;
  • білки – 9.5;
  • вуглеводи – 13.5.

Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

Інгредієнти

  • бульйон (курячий) – 2 л;
  • горошок зелений (заморожений) – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля шалот – 4 шт.;
  • селера (стебло) – 2 шт.;
  • м’ята – 2 гілочки;
  • масло вершкове – 3 ст. л.;
  • вершки (20%) – 200 мл;
  • сіль – за смаком;
  • суміш перців – за смаком.

Покрокове приготування

  1. В першу чергу ставимо розігріватися бульйон на невеликому вогні.
  2. Поки чекаємо закипання, не втрачаючи часу, займемося овочами – їх необхідно почистити, добре обмити під струменем проточної холодної води і обсушити за допомогою паперових рушників насухо. Потім цибулину і селеру потрібно покришити як можна дрібніше, картоплю порізати середніми шматочками, а моркву натерти на дрібній тертці.
  3. Картоплю закидаємо в киплячий бульйон і залишаємо варитися на середньому вогні.
  4. Розігріваємо в сковороді вершкове масло і пасеруємо цибулину і морквину 5 хвилин, потім додаємо до них селера і смажимо ще приблизно 7 хв. Закидаємо овочеву зажарку в супову каструлю з бульйоном.
  5. Потім слід дістати заморожений зелений горошок і розморозити. Далі добре промиваємо під струменем холодної і відправляємо в сковороду з розігрітим вершковим маслом, обсмажуємо протягом 10 хвилинок і додаємо в суп.
  6. М’яту гарненько промиваємо і дрібно кришимо, кидаємо до решти інгредієнтів.
  1. Беремо занурювальний блендер і акуратно перебиваємо супчик до консистенції пюре, не знімаючи її з вогню. Потім тонкою цівкою вливаємо вершки, постійно помішуючи, приправляємо за смаком і, довівши суп до кипіння, вимикаємо вогонь.

Порада: щоб додати юшки пікантності, можна підсмажити на сковороді гриль кілька скибочок бекону і, перед тим як поставити блюдо на стіл, розлив його по піалах, прикрасити апетитними хрусткими слайсами.

Суп з консервованим зеленим горошком і яйцем

Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 149.3 ккал;
  • жири – 5.5;
  • білки – 10.2;
  • вуглеводи – 14.9.

Інгредієнти

  • горошок зелений (консервований) – 2 банки;
  • бульйон (курячий) – 2 л;
  • картопля – 6 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • масло вершкове – 1 ст. л.;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • суміш перців – за смаком.

Покрокове приготування

  1. В першу чергу необхідно поставити розігріватися бульйон на невеликий вогонь і під кришкою довести його до кипіння. Поки він буде грітися, займемося овочами – їх все потрібно ретельно промити під холодною проточною струменем і очистити. Потім моркву дрібно натираємо на овощерезке, цибулю шаткуємо способом брюнуаз (маленькі кубики 1-2 мм), а картопля кришимо середніми шматочками.
  2. Скидаємо в вируючий бульйон картоплю відварюємо до готовності, приблизно 25 хв.
  3. В цей же час ставимо яйця на середнє полум’я і варимо протягом десяти хвилин після закипання води. Потім очищаємо їх від шкаралупи і тремо на найдрібнішій тертці.
  4. Ставимо на конфорку з маленьким вогнем сковорідку з товстим дном розігріваємо на ній суміш масел (оливкове і вершкове). Слідом відправляємо туди моркву і цибулину і пасеруємо овочі до м’якості близько 7 хвилин.
  5. Викладаємо в супову ємність отриману зажарку, натерті яйця і консервований горошок разом з рідиною. Приправляємо сіллю і сумішшю перців, залишаємо на вогні ще на пару хвилин.
  6. Поживна і смачна юшка готова. Знімайте з плити і розливайте по суповым піали!

Порада: відразу після варіння опустите яйця на 5 хвилин в прохолодну воду, так їх легше очистити від шкаралупи.

Суп із зеленим горошком і брокколі

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 18

Суп с консервированным горошком и замороженным - рецепт с яйцом, капустой

Енергетична цінність

  • калорійність – 134.3 ккал;
  • жири – 4.5;
  • білки – 10;
  • вуглеводи – 13.8.

Інгредієнти

  • горошок зелений (заморожений) – 200 г;
  • бульйон (овочевий) – 3 л;
  • картопля – 8 шт.;
  • капуста броколі (заморожена) – 400 г;
  • плавлений сирок – 600 г;
  • хмелі-сунелі – 2 ч. л.;
  • петрушка – декілька гілочок;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом почистіть картоплю і гарненько її обмийте. Наріжте маленькими кубиками і засипте у великий сотейник з товстим антипригарним дном, яку виділили під варіння супу.
  2. Далі киньте туди ж “заморожування”, а саме 200 г зеленого горошку і 400 г капусти броколі.
  3. Залийте це все овочевим бульйоном, приготовленим заздалегідь, приправте спеціями за смаком і, відправивши на середній вогонь, доведіть до закипання. Після того як бульйон почне вирувати, тушкуйте під кришкою близько 15 хв.
  4. Поки овочі відварюють, дістаньте плавлений сирок і наріжте його невеликими кубиками, додайте в юшку, гарненько все з’єднайте і доведіть до кипіння. Постійно помішуючи, варіть до повного розчинення сиру – приблизно 7 хв.
  5. За 2-3 хвилини до готовності додайте в супчик подрібнену зелень і хмелі-сунелі, старанно все розмішайте і, довівши його знову до кипіння, знімайте з вогню. Дайте юшки трохи настоятися і подавайте до столу.

Порада: завжди звертайте увагу на те, щоб на упаковці було написано «сир», а не «сирний продукт», так як у другому варіанті відсоток вмісту натуральних компонентів дуже низький.

Ці рецепти апетитних і ситних супчиків з яловичиною і м’ясом курки настільки легкі в приготуванні, що з ними зможе впоратися навіть дитина. Тому скоріше біжіть на кухню і втілювати нові кулінарні шедеври в життя – приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: