Під час пісних днів господині часто замислюються, який обід приготувати. Зазвичай класичні супи варяться на бульйонах і виходять поживними і поживними. Без м’яса такий обід зробити вкрай складно. Однак, використовуючи бобові, які багаті білком, можна приготувати наваристий відмінний суп, який додасть сил та енергії, особливо в холодні зимові дні.
Така юшка стане відмінним смачним обідом для вегетаріанців і людей, які слідкують за правильним харчуванням і здоров’ям. Легка, на перший погляд, їжа усуне відчуття апетиту з однієї тарілки, а після відразу можна приступати до десерту. На нашому сайті опубліковані прості рецепти супів з фото і відео.
Важливо: зварити обід можна з різного сорту квасолі. Проте більшою користю володіють червоні боби. Це високоякісний продукт, багатий білком, вітамінами групи B, а також цинком, магнієм, кальцієм, залізом.
Рецепт супу з квасолею без м’яса — вегетаріанський
Інгредієнти
- Картопля 5 шт.
- Червона квасоля 250-300 г
- Ріпчаста цибуля-2 шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Часник 2 зубчики
- Лавровий лист 2-3 шт.
- Свіжий помідор 2 шт.
- Очищена вода 3,5 л
- Сіль за смаком
- Сухі трави і приправи для супів за бажанням
На порцію
Калорії: 64.3 ккал
Білки: 4.3 г
Жири: 1.9 м
Вуглеводи: 10.3 р
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Червону квасоля промийте в проточній воді кілька разів, використовуючи сито, марлю або друшляк. Потім висипте в зручну глибоку посуд, найкраще бляшану миску і замочіть. Залиште на ніч. Вранці злити воду. Ще раз промийте бобові.
-
Перед початком варіння готуємо зажарку. Для цього очищену цибулю наріжте півкільцями або середніми рівномірними кубиками, а моркву нашаткуйте зручним для себе способом. Рекомендується використовувати форму трикутника або дрібної соломки. Помідори подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
-
Сковороду розжарте на середньому вогні, покрийте рослинним маслом. Додайте цибулю. Коли він стане приємного золотистого відтінку, відправте до нього моркву. Тушкуйте 5 хвилин. На завершення влийте томатну масу. Перемішайте продукти. Продовжуйте готувати не більше 3 хв. Потушкуйте газ. Закрийте овочі кришкою. Відставте в сторону.
-
У каструлю влийте очищену воду. Покладіть кілька листочків лаврушки. Встановіть на великий натиск вогню. Поки закипає, підготуйте картоплю. Плоди очистіть від шкірки і “око”, якщо це не молодий овоч. Порційно наріжте.
-
У киплячу воду відправте квасоля і варите трохи менше півгодини.
-
Слідом покладіть картоплю і продовжуйте готувати 5 хвилин.
-
Пересипте з сковороди в каструлю засмажку. Перемішайте інгредієнти.
-
В овочевий бульйон видавити через прес 2 зубчики часнику. Посоліть, поперчіть. За бажанням присипте спеціями і травами.
-
Погасіть вогонь. Залиште на плиті настоятися під кришкою 15 хвилин. Після розлийте по тарілках і подавайте до обіду.
Порада: якщо ви вирішили зварити юшку за цим рецептом, а свіжих помідорів в магазині не виявилося, їх легко можна замінити томатною пастою.
Зелень, така як кмин, петрушка, кріп додадуть супу свіжості, легкості і весняних ноток.
Особливість приготування в мультиварці
Юшка з квасолі без м’яса — проста і смачна їжа. Вегетаріанський обід нескладно приготувати в мультиварці. Інгредієнти залишаються незмінними. Квасоля так само, як і в рецепті вище, рекомендується попередньо замочити. Незважаючи на те що кухонний прилад має унікальну функцію “Підігрів”, її недостатньо, щоб квасоля гарненько розварилася, саме тому рекомендується подбати про підготовку бобових заздалегідь.
Засмажку з овочів зробіть, використовуючи функцію “Випічка” або “Гасіння”. Інші інгредієнти зваріть в режимі “Суп” або подібному. Після приготування рекомендується залишити юшку настоятися в чаші під кришкою на півгодини. Завдяки функціям термоса квасоля додатково розбухне і буде м’якою і соковитою.
Дотримуючись наших порад, у вас вийде чудовий квасолевий суп без м’яса. Він відмінно втамовує відчуття голоду і стане вашим улюбленим першою стравою.