Суп з сушених грибів з вермішеллю – покроковий рецепт з фото, як варити з локшиною і картоплею

Домашній грибний супчик. Напевно, немає страви до обіду більш улюбленого, теплого і затишного, якщо так можна висловитися про їжу. Якщо ви жодного разу не робили грибний суп, неодмінно виправте цю непрощенну помилку.

Гриби підуть абсолютно будь-які. Сьогодні ми зупинимося на сушених. Приготувати такий суп можна, приміром, з печерицями, картоплею і вермішеллю, а можна обмежитися тільки самим малим набором інгредієнтів і зварити грибну юшку з локшиною.

Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

Суп з сушених печериць з домашньою локшиною: покроковий рецепт з фото

По-справжньому ароматним, з потрібним вам смаком грибний суп буде, якщо вкласти душу в кожен інгредієнт, який ви будете в нього класти. Звичайно, далеко не у всіх є можливість власноруч виростити овочі, але ось покласти в суп локшину домашнього приготування цілком реально.

Порада: щоб суп вийде більш смачним і наваристим, можете варити його не на воді, а, приміром, на курячому бульйоні або навіть на молоці. Тільки не забувайте про те, що молоко, перш ніж закладати в нього якісь інгредієнти, потрібно не просто довести до кипіння, але і поварити 5 хвилин, інакше воно може згорнутися і смак супу буде зіпсований.

Інгредієнти

  • сушені гриби 70 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • соняшникова олія 40 мл
  • лавровий лист 1 шт.
  • вода 1,5 л
  • петрушка за смаком
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком
  • Для локшини:
  • борошно пшеничне 100 г
  • яйце 1 шт.
  • сіль 20 г

На порцію

Калорії: 129 ккал

Білки: 5 р

Жири: 6.6 р

Вуглеводи: 12.5 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    Підготуйте печериці. Всі сухі гриби перед приготуванням потрібно замочувати. Залийте їх великою кількістю холодної води і залиште на годину. Потім воду злити, залити свіжу і залиште ще на стільки ж.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    В цей час займіться локшиною. Борошно просійте, додайте сіль і введіть одне збите яйце. Замішайте туге тісто, накрийте його харчовою плівкою і залиште хвилин на 15-20.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    Робочу поверхню добре посипте борошном, обваляйте в ній тісто і розкачати в корж товщиною близько міліметра. Поріжте його на широкі смуги, складіть їх одна на іншу і наріжте соломкою. Після цього розкидайте локшину в один шар у тій частині столу, де вона не буде вам заважати, і залишити підсихати.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    Цибулю почистіть від лушпиння і поріжте кубиками.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    Морква підготуйте і подрібніть, як подобається: на крупній тертці, соломкою, брусочками і т. д.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    Розжаримо на сковороді олію. Прогрійте на ньому спочатку цибулю до прозорості, потім додайте моркву і залиште на 10 хвилин, періодично помішуючи.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    З грибів злити воду, в якій вони розмокають, залийте їх чистою, поставте на плиту варити. Не забудьте шумівкою зняти утворилася пінку. Киньте в каструлю лавровий лист. Можна додати кілька горошин чорного перцю. З моменту закипання варіть гриби близько 10 хвилин.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    Тепер додайте в суп локшину, перемішайте і провариывайте близько 10 хвилин.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    Викладіть в каструлю з юшкою цибульно-морквяну зажарку і залиште на вогні ще хвилин 5.

  • Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

    Вимкніть вогонь, посоліть, поперчіть, можете додати улюблені приправи. Накрийте суп кришкою і дайте настоятися протягом півгодини.

Порада: щоб бульйон вийшов більш смачним, можете разом з грибами відправити в каструлю четвертинку сирої цибулини. Тільки не забудьте вийняти її перед тим, як будете закладати інші інгредієнти.

Подавайте до столу, посипавши подрібненою петрушкою. Можете покласти в кожну порцію столову ложку сметани.

Суп з сушених білих грибів з вермішеллю і картоплею

Якщо суп, приготовлений за попереднім рецептом, здався вам не дуже густим і ситним, можна включити в список інгредієнтів бульби картоплі. Адже не дарма ж його називають другим хлібом: з ним будь-яке блюдо стає ситніше, але і калорій має побільше.

Суп из сушеных грибов с вермишелью - пошаговый рецепт с фото, как варить с лапшой и картофелем

Порада: соняшникову олію в грибному супі можна замінити вершковим. Це додасть додаткові смакові відтінки і зробить суп більш ніжним.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • білки – 11.7 м;
  • жири – 7.2 м;
  • вуглеводи – 17.5 м;
  • калорійність – 182 ккал.

Інгредієнти

  • сушені білі гриби — 50 г;
  • картопля — 200 г;
  • морква — 100 г;
  • цибуля — 100 г;
  • вермішель — 100 г;
  • курячий бульйон — 1.5 л;
  • соняшникова олія — 40 мл;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Сушені білі гриби замочіть на кілька годин у холодній воді. За цей час воду потрібно хоча б пару разів змінити. Тоді гриби при готуванні вийдуть м’якими і не будуть гірчити.
  2. Після того, як гриби побудуть потрібну кількість часу у воді, процідіть через друшляк, дайте воді повністю стекти і великі гриби поріжте на невеликі шматочки. Маленькі можна не різати.
  3. Прожарити на сковороді соняшникова або вершкове масло. Викладіть в нього гриби і обсмажуйте близько 10 хвилин.
  4. Цибулю і моркву почистіть. Цибулю поріжте на дрібні кубики, моркву подрібнити на крупній тертці. Додайте їх до грибів, перемішайте і тушкуйте все разом під кришкою хвилин 20.
  5. В цей час поставте на вогонь каструлю з курячим бульйоном, доведіть його до кипіння і додайте в бульйон картоплю, порізану на кубики невеликого розміру. Як тільки бульйон знову почне кипіти, зніміть пінку і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин.
  6. Вермішель поломайте на кілька частин, щоб потім її було зручніше набирати в ложку разом з бульйоном. Додайте її в суп і варіть 5 хвилин. Можна вермішель замінити будь-якими іншими макаронами. Правда, від цього буде залежати те, скільки часу їх потрібно варити.
  7. Викладіть в суп грибної зажарку, дочекайтеся закипання, поваріть 5 хвилин і зніміть з вогню. Посоліть, поперчіть. Можете відразу ж посипати подрібненою зеленню, а можна зробити це при подачі. Накрийте кришкою і дайте настоятися протягом півгодини.

Важливо: не дайте макаронів зваритися до повної готовності до того моменту, як будете класти засмажку. Обов’язково пробуйте їх. Вони повинні залишатися трохи недовареними, оскільки вже після того, як суп буде знятий з плити, вони ще трохи распарятся, а якщо будуть повністю готовими, то до моменту подачі перетворяться на кашу.

Суп з сушених грибів — це дуже просте блюдо, яке до того ж відкриває великі можливості для експерименту. Дані рецепти відмінно підходять для мультиварок. еняйте основу: овочевий бульйон, курячий, яловичий або свинячий, а то і зовсім варіть на молоці. Додавайте в зажарку томат-пасту або свіжі помідори. Доповнюйте суп сирим яйцем, вилитим прямо в бульйон в процесі варіння, або відвареним м’ясом. Одним словом, експериментуйте!

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: