Суп з сушених опеньків з картоплею – рецепт страви з грибів в домашніх умовах

Грибний сезон так недовгий, адже дуже хочеться порадувати свою сім’ю смачними стравами постійно. Візьмемо, приміром, опеньки. Їх досить складно знайти у магазині в свіжому вигляді. Тому гриби часто засушують, щоб потім у будь-який час можна було зварити смачний грибний супчик. Готувати перша страва із сушених опеньків дуже легко. Але є кілька секретів, завдяки яким ваш суп вийде ще пахучіше.

Важливо: перед тим як готувати суп, потрібно замочити опеньки на пару годин або навіть на ніч у холодній воді. Якщо ж у вас немає на це часу, залийте їх окропом хвилин на 40 або відваріть (півгодини). Воду від замочування можна використовувати в якості основи для бульйону, але перед цим її потрібно процідити.

Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

Рецепт супу з сушених опеньків

Завдяки локшині, це перше блюдо виходить досить ситним. А ще смачніше суп стане, якщо використовувати не куповані, а домашні макарони. Замість вершкового масла для обсмажування овочів можна використати і звичайну соняшникову, але вибір залежить лише від ваших смакових уподобань.

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • опеньки сушені 70 г
  • локшина (або вермішель) 150 г
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • лаврушка 2 аркуша
  • масло вершкове 40 г
  • сіль 1/2 ст. л.
  • перець чорний 4 горошку
  • петрушка свіжа (для прикраси) підлога пучка

На порцію

Калорії: 35.76 ккал

Білки: 0.93 р

Жири: 1.59 р

Вуглеводи: 4.49 р

Кроки 1 годину. 25 хв. Відео-рецепт

  • Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

    Відварюємо опеньки протягом 20 хв, а потім нарізаємо їх на кубики середньої величини.

  • Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

    У грибний бульйон доливаємо воду, щоб в результаті вийшло 2 л. Закидаємо грибні шматочки і доводимо все до кипіння.

  • Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

    Готуємо овочеву засмажку. Цибулю і моркву очищаємо і подрібнюємо: цибулини нарізаємо на невеликі кубики, а у випадку з морквою скористаємося теркою з великими отворами.

  • Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

    Розтоплюємо на сковороді шматочок вершкового масла і кладемо в нього лук. Пасеруємо до м’якості, а потім додаємо моркву. Коли овочі придбають золотистий відтінок — піджарка готова. Відправляємо її в каструлю до грибів.

  • Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

    На окремій сковорідці, не змащуючи її олією, злегка обсмажуємо локшину, а після перекладаємо її в суп.

  • Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

    Варимо все разом близько 20 хв, а потім солимо і закидаємо листочків лаврушки і чорний перець. Через пару хвилин після цього можна знімати каструлю з плити.

Суп готовий, але не поспішайте розливати його по тарілках. Дайте йому настоятися під кришкою. Кожну порцію прикрашаємо петрушкою, яку попередньо потрібно вимити і дрібно нарубати.

Порада: щоб супчик вийшов більш насиченим, можна додати філе курки. Його слід обсмажити до появи рум’яної скоринки і ввести в бульйон разом з пасерованими овочами. У цьому рецепті можна навіть виключити локшину, додавши замість неї один плавлений сирок і пару пучок сушеного базиліка.

Рецепт супу з сушених опеньків з картоплею

Такий суп готується досить швидко і легко, а зменшивши або збільшивши кількість картоплі в рецепті, можна зробити суп більш рідким або густим.

Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

Час приготування: 1 год 15 хв

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність

  • калорійність – 36.68 ккал;
  • білки – 0.72 м;
  • жири – 1.49 г;
  • вуглеводи – 5.14 р.

Інгредієнти

  • вода – 1.5 л;
  • гриби опеньки – 70 г;
  • картопля – 7 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • масло вершкове (або рослинне) – 40 г;
  • сіль – 0.5 ст. л.;
  • перець чорний мелений – 0.5 ч. л.;
  • часник – 3 зубчики.

Покрокове приготування

  1. Заливаємо опеньки сушені 0.5 л холодної води. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хв.
  2. Потім гриби дістаємо і нарізаємо, а бульйон проціджують. Доливаємо ще літр води, засипаємо подрібнені опеньки і відправляємо все на плиту. Грибний відвар повинен покипіти близько 10 хв.
  3. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі брусочки. Відправляємо в сковороду до грибів. Варимо ще 20 хв.
  4. В цей час готуємо піджарку з овочів. Обсмажуємо цибулю з морквою у вершковому маслі до м’якості, потім підсипаємо до них трохи борошна і пасеруємо все разом 5 хв.
  5. Відправляємо обсмажені овочі в каструлю, в цей же момент додаємо сіль, перець і дрібно нарізані зубчики часнику. Залишається тільки поварити суп ще приблизно 10 хвилин.

Готової грибної юшки потрібно дати трошки настоятися, а потім вже можна сміливо подавати її на стіл. Кожну порцію супу слід приправити подрібненою зеленню, сметаною або майонезом.

Суп из сушеных опят с картошкой - рецепт блюда из грибов в домашних условиях

Як виявилося, готувати грибний суп з сушених опеньків не складніше, ніж свіжих. А як саме подати його до столу, залежить тільки від вашої фантазії. При бажанні можна навіть перетворити його в вишуканий крем-суп, скориставшись блендером. Якщо при цьому додати ще сир або вершки, то вийде нітрохи не гірше, ніж в самому розкішному ресторані. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: