Суп з сушеними грибами та куркою – рецепт з вермішеллю на бульйоні, фото

Грибний і курячий суп — найбільш прості і смачні обіди. А якщо поєднати їх і приготувати грибний суп з куркою, вийде чудове перше блюдо, яке зігріває, насичує і дарує приємне відчуття домашнього затишку.

Готувати цей суп можна в будь-який час року, адже гриби — такий продукт, який можна заготовити на зиму, засушивши. При цьому не втрачатимуться ні корисні властивості, ні смакові якості. Приготувати смачний і простий суп з сушеними грибами та м’ясом курки, або ж зробити суп без м’яса лише на курячому бульйоні, зберігши прекрасний смак і поживність, дізнаєтеся прямо зараз, ознайомившись з покроковими рецептами з фото. Такі варіанти готування відмінно підійдуть і для мультиварок. Також вони відмінна основа для супу-пюре.

Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

Суп з сушених грибів з куркою

Страва готується швидко і просто, а з’їдається моментально, оскільки дуже смачне і ароматне. До речі, використовувати для його приготування можна не тільки курятину, але і м’ясо будь-якої іншої птиці.

Порада: можна використовувати будь-які сухі гриби, які ви можете придбати або заготовити самостійно, але самим ароматним суп буде з сушеними боровиками. Якщо вирішите брати грибочки свіжими, то для страви краще всього підійдуть печериці.

Інгредієнти

  • курячі стегенця 400 г
  • сушені гриби 70 г
  • картопля 400 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • соняшникова олія 40 мл
  • вода 1,5 л
  • лавровий лист 1 шт.
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 160 ккал

Білки: 11.1 р

Жири: 8.5 г

Вуглеводи: 9.8 г

Кроки 60 хв.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Гриби необхідно підготувати заздалегідь. Для цього викладіть їх у велику ємність з теплою водою, і нехай побудуть у ній близько 1-2 годин. Потім рідину замініть на свіжу. Дайте постояти ще хвилин 50. Міняти воду хоча б один раз потрібно обов’язково, інакше гриби можуть гірчити.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Одночасно з грибами помістіть в холодну воду курку приблизно на 60-70 хвилин. Якщо хочете, щоб суп був менш калорійним, зніміть з м’яса шкіру. Під нею зазвичай і накопичується основна частина жиру.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Злийте воду з курятини, заповніть ємність з чистою водою і поставте на плиту. Перед закипанням шумівкою зніміть піну, виставте на мінімум вогонь, киньте лаврушечку і кілька горошин чорного перцю. Варіть стегенця десь 30-40 хвилин.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Сварившееся м’ясо викладіть, дайте йому трохи охолонути, виберіть кістки, порізати на шматочки потрібного розміру і додайте в бульйон.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Почистіть картоплю і порубаєте на середні кубики. Засипте її в суп і варіть 15 хвилин.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Поки вариться юшка з картоплею, почистіть цибулю, подрібніть його, як вам подобається. Обсмажте на сковороді в соняшниковій олії.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Почистіть моркву, подрібніть її на крупній тертці або тонкою соломкою. Як тільки цибуля стане напівпрозорим, додайте до неї моркву і тушкуйте, періодично помішуючи, близько 10 хвилин.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Тепер з замочених, грибів злити воду, обсушити за допомогою паперового рушника і поріжте на маленькі шматочки. Відправте їх у сковорідку до цибулі і моркви.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Посоліть, поперчіть засмажку. Можете приправити її улюбленими спеціями. Тушкуйте під кришкою, поки гриби не стануть м’якими. Займає це зазвичай третину години.

  • Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

    Додати зажарку в суп, поваріть хвилин 10, потім вимкніть, посоліть, як подобається, дайте настоятися під кришкою. Через півгодини все готово.

Порада: з тієї ж кількості інгредієнтів можна зварити суп, збільшивши об’ємом кількість порцій, якщо влити більше води і при цьому додати грибний суп з куркою перловку. Її потрібно заздалегідь замочити на кілька годин, потім відварити до напівготовності і ввести в суп на тому ж етапі, що й картопля.

Коли будете подавати грибний суп з куркою, посипте його подрібненою зеленню. Можна додати ложку сметани.

Суп з сушених грибів на курячому бульйоні з вермішеллю

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 9

Суп с сушеными грибами и курицей - рецепт с вермишелью на бульоне, фото

Енергетична цінність

  • білки – 16.3 м;
  • жири – 22.3 м;
  • вуглеводи – 19.6 г;
  • калорійність – 342 ккал.

Інгредієнти

  • сушені гриби — 100 г;
  • брокколі — 200 г;
  • вермішель — 100 г;
  • твердий сир — 220 г;
  • цибуля — 100 г;
  • курячий бульйон — 400 мл;
  • вершки 10% жирності — 250 мл;
  • молоко 800 мл;
  • часник — 1 зубок;
  • оливкова олія — 80 мл;
  • борошно — 30 г;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Готувати все для цієї страви потрібно заздалегідь. Залийте сушені гриби теплою водою на 2 години. Один раз за цей час злийте повністю всю рідину і залийте чистою. Потім відкиньте на друшляк і дайте воді повністю стекти.
  2. Поріжте гриби на шматочки невеликого розміру. Якщо самі по собі вони маленькі, можна класти в суп цілком. Так у страви буде більш привабливий вигляд.
  3. Очистіть від лушпиння цибулину. Поріжте її на дуже дрібні кубики.
  4. У каструлі з товстим дном прожарити половину всієї кількості оливкової олії. Обсмажте на ньому спочатку цибулю до прозорості, потім додати гриби. Готуйте ще приблизно 10-15 хвилин.
  5. В цибульно-грибну засмажку засипте сіль і перець за смаком. Видавіть в неї зубок часнику, перемішайте і тушкуйте все разом ще пару хвилин.
  6. Влийте в каструлю гарячий бульйон.
  7. Закип’ятіть молоко, поваріть його на повільному вогні хвилин 5, а потім влийте в каструлю з супом.
  8. Як тільки суп знову почне кипіти, киньте в нього суцвіття брокколі.
  9. Натріть сир на дрібній тертці і відправте в суп. Пам’ятайте, що плавити його потрібно тільки при кипінні рідини.
  10. На цьому ж етапі додайте вермішель. Попередньо поломайте її, як подобається.
  11. Проварити суп 10 хвилин. За цей час брокколі розм’якне, вермішель майже приготується, а сир розплавиться.
  12. Поки буде готуватися суп, окремо в сковороді прожарити оливкове масло, всипте борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи, 5 хвилин.
  13. У каструлю додати теплі вершки і тільки що обсмажене борошно. Нехай суп нагріється до кипіння. При цьому не забувайте безперервно помішувати. Після закипання вимкніть вогонь, приправте і посоліть, нехай настоїться під кришкою.
  14. Ставити на стіл грибний суп у красивих тарілках або бульонницах, прикрасивши його дрібно порізаної зеленню і засипавши в кожну тарілку по кілька сухариків.

Порада: вермішель можна замінити будь-якими іншими макаронами на ваш смак, а можна взагалі додати домашню локшину. Правда, бажано класти вже, так сказати, перевірені макарони, час приготування яких вам відомо. Інакше якщо вони розваряться, суп буде вже не таким смачним і привабливим на вигляд.

Збагативши грибний суп таким інгредієнтом, як куряче м’ясо, ви зробите його більш ситним, корисним, смачним, а найголовніше, насиченим білками, що дуже важливо для тих, хто дотримується правильного харчування і стежить за фігурою. Варто хоча б раз спробувати один з цих супів, і вам захочеться готувати його кожен день.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: