Суп з сушеними грибами та плавленим сиром – рецепт покроково з фото

Супи потрібні організму для того, щоб шлунок прокинувся перед вживанням більш важкої їжі. А якщо суп поживний і смачний, користі від нього в два рази більше. Одним з варіантів першої страви може бути сирна юшка з грибами — вона легка і для готування не потрібно багато часу.

Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

Порада: щоб правильно сушити свіжі гриби в домашніх умовах, потрібно викласти їх в один шар на деко і відправити в духовку на кілька годин. Головна умова — не закривати щільно дверцята духової шафи, щоб надходив повітря.

Якщо потрібно вибрати вже висушені гриби, при покупці варто звертати увагу на капелюшки — неприпустимо, щоб під ними знаходилася цвіль і труха. Щоб можна було добре розглянути, шукайте продукт з не дуже дрібними шматочками.

В описаному нижче рецепті присутні печериці, але можна готувати суп з сушених грибів, використавши білі або підосичники. Цей спосіб підходить також і для мультиварок.

Інгредієнти

  • печериця сушена 50 г
  • вода 2 л
  • плавлений сир 200 г
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • картопля 3 шт.
  • лавровий лист 3 шт.
  • 2 ч. л. сіль
  • перець ½ ч. л
  • гілочка петрушки 1 штука
  • оливкова олія 50 мл

На порцію

Калорії: 113 ккал

Білки: 5.5 м

Жири: 7.3 р

Вуглеводи: 6.5 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

    Перед приготуванням супу потрібно залити сушені гриби гарячою водою на півгодини. Потім злити і повторити процедуру заново, щоб печериці набубнявіли.

  • Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

    Підготувати продукти для супу: нарізати шматочками гриби і очищений картопля; натерти на крупній тертці плавлений сир.

  • Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

    Зробити засмажку: на сковороді з оливковою олією потрібно обсмажувати дрібно нарізану цибулю 7-10 хвилин.

  • Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

    Поставити воду на вогонь, додавши картопля, печериці і цибулька. Варити до готовності коренеплоду (15-20 хвилин після того, як вода закипить).

  • Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

    Потім потрібно додати до решти інгредієнтів тертий плавлений сир і варити на маленькому вогні до повного його розчинення, постійно помішуючи.

  • Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

    Прикрасити страву гілочкою петрушки в центрі тарілки.

  • Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

    Подавати сирний суп з сушеними грибами потрібно відразу після приготування, інакше він може втратити свій аромат. Можна додати вершки, щоб суп став ще краще. Насиченості йому може надати будь-яка крупа.

Це цікаво: сушені гриби не втрачають корисні властивості. Цінність полягає в тому, що вони сприяють травленню, зміцнюють імунітет і служать профілактикою захворювань серцево-судинної системи.

Суп с сушеными грибами и плавленым сыром - рецепт пошагово с фото

Завдяки плавленому вершкового сиру виходить дуже смачний крем-суп або пюре, такий як на фото. Він підійде навіть для вегетаріанців. Щоб додати м’ясний аромат, замість води можна використовувати бульйон, кращою основою для якого є курка. Цей рецепт настільки простий, що підійде навіть для новачків. Найчастіше він готується в холодну пору року, коли немає доступу до свіжих грибів. У складові ароматного страви входить відносно невелика кількість продуктів, але це і є особливістю грибного супу — його смак буде яскравим і насиченим. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: