Суп зі свіжих білих грибів – покроковий рецепт з фото, приготування з картоплею, перловкою

Перші страви міцно увійшли в повсякденне життя багатьох людей. Без шаленої тарілочки бульйону на обід не обходиться жодна сім’я. Різноманітність гарячих відварів з овочами, м’ясом, рибою, грибами і соліннями просто вражає. Супи можуть бути як холодними, так і пашать жаром, з бульйоном або дієтичні. Дуже популярні сезонні гарячі страви. Наприклад, влітку попитом користується освіжаюча окрошка, а взимку наваристий ситний борщ на свинячому бульйоні. А ось восени, особливо любителі лісу, воліють ароматні страви саме зі свіжими білими або подосиновиками.

Цікаво, що в давні часи, якщо в суп додавали гриби, то страва вважалося королівським. Таке визначення підходить і до сучасних реалій. Скільки б найменувань стояло на столі, в першу чергу звертають на себе увагу ті, що приготовані з дарів природи. Сьогодні гаряче з грибами не втратило своєї актуальності. Особливо суп зі свіжих або сушених білих. Цей вид вважається найменш небезпечними для нашого організму, і приготувати їх зможе навіть самий далекий від кулінарії людина. Як зварити грибний суп з свіжих білих, читайте в нашому покроковий рецепт з фото.

Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

Суп зі свіжих боровиків

Інгредієнти

  • курячий бульйон 1,5 л
  • картопля 4-5 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • білі свіжі гриби 200-300 г
  • рис 50 г
  • вершки 10-20% жирності 300 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • лавровий лист 2-3 шт.
  • манна крупа і борошно вищого сорту 1 ст. л.
  • свіжа або заморожена зелень 1 пучок
  • спеції і приправи для перших страв за бажанням
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 62 ккал

Білки: 4.3 г

Жири: 2 м

Вуглеводи: 9.6 г

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Для зручності під час варіння супу рекомендується всі продукти підготувати завчасно. Гриби викласти в глибоку посуд. Відмінно підійде звичайний пластмасовий тазик або металева миска. Залити холодною очищеною водою. Залишити відмокати на півгодини.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    В цей час свіжу моркву очистити від бруду, землі і хвостиків. Гарненько вимити. Якої форми буде в супі овоч, вирішувати вам. Найзручніше натерти моркву на крупну тертку, однак, можна використовувати більш класичні способи, наприклад, нарізати кружечками або трикутниками. Пам’ятайте, чим більші порції, тим більше часу необхідно для варіння і обсмажування. З лука зняти лушпиння.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Акуратно і тонко нарізати півкільцями або рівними кубиками. Щоб не плакати, рекомендується здійснювати процес у відкритого крана.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Як тільки пройдуть 30 хвилин, з посуду зі свіжими грибами злити воду. Кожен примірник окремо необхідно промити, очистити від землі, гілок або палиць. М’якоть нарізати рівними шматочками невеликого розміру, приблизно 3 сантиметри.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    З картоплі зняти шкірку, позбутися від «вічко». Вимити і розрізати плід середніми порціями. Щоб надалі картопля не перетворилася в пюре, не рекомендується шаткувати плід дрібно. Порції повинні бути середніми.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Щоб рис не був твердим і як потрібно проварился, йому також слід приділити увагу перед приготуванням першого страви. Крупу промивати до тих пір, поки вода не стане прозорою. Після залити окропом на 2 см вище і поставити на сильний вогонь на 7 хвилин. Вимкнути газ. Рис залишити, він стане в нагоді пізніше.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Приступити до овочевої засмажки. Сковороду поставити на плиту. Включити середній вогонь. Влити рослинне масло. Як тільки рідина почне “шкварчать”, давши цим зрозуміти, що сковорода досить розігрілася, покласти цибулю. Обсмажувати час від часу помішуючи, до приємного золотистого відтінку. Після додати моркву. Продовжувати пасерувати 4-5 хвилин. Вогонь вимкнути. Залишити зажарку “доходити”.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    У цей час у каструлю налити курячий бульйон і джерельної води так, щоб рідина заповнила посуд, не доходячи 5 см до країв. Посолити, поперчити, покласти кілька листочків лаврушки. Поставити на великий вогонь. Після того як вода піде бульки, зменшити газ. Кинути картоплю і рис. Варити 3-5 хвилин.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Покласти білі гриби. Продовжувати готувати 5-7 хвилин.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Останнім продуктом, який потрапить в каструлю, буде зажарка. З сковороди перекласти в посуд для варіння обсмажені овочі. Перешкодити. Томити до готовності.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    В кінці влити вершки, до яких додати вказану кількість манки або борошна. Гарненько розмішати продукти. Спробувати. Якщо не вистачає прянощів і солі, додати.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Вимкнути вогонь. Залишити суп “набиратися” аромату і смаку ще на 20 хвилин.

  • Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

    Розлити гарячу юшку по глибоких тарілках. Подавати з попередньо дрібно нарізаною зеленню.

Порада: замість вершків в рецепті можна використовувати класичний плавлений сир. Однак не рекомендується купувати дешевий продукт, він погано розтоплюється в бульйоні, плаває грудочками і не додає привабливості страви.

Суп из свежих белых грибов - пошаговый рецепт с фото, приготовление с картофелем, перловкой

Приготування з перловкою і картоплею

В інтернеті можна знайти відео про те, як смачно готувати суп з білими свіжими грибами, перловкою і картоплею. Один з кращих рецептів опублікований на нашому сайті. Перше страву не займе багато часу, так як дієтичний суп, і до його складу не входять м’ясні інгредієнти. До того ж він дуже корисний і володіє унікальним ароматом, завдяки свіжим боровикам. До речі, правильно буде варити суп саме з цього виду грибів, тому що вони не темніють при температурній обробці.

Для приготування гарячої страви знадобиться 200 грам білих, нещодавно зібраних в лісі, 2 картоплини, 1 ріпчаста цибулина, 1 морква, перлова крупа, зелень. Вітається додавання спецій, солі і в завершенні свіжої сметани.

Якщо ви віддаєте перевагу більш легкий супчик, то засмажку робити на рослинному маслі не варто. У цьому випадку, продукти по черзі додаються в каструлю і варяться до готовності. Проте перед приготуванням варто приділити окрему увагу перлової крупі. Так само, як і рис, це твердий продукт, погано підходить для швидкого приготування. Тому рекомендується крупу замочити на ніч або зварити до напівготовності. Тоді вона не буде жорсткою і гаряче блюдо вийде відмінним.

Для супу можна використовувати різні види свіжих грибів зварити його з заморожених. Однак вони не додадуть такого унікального аромату і смаку, як свіжі білі грибочки. Крім того, не забувайте, що кожен вид володіє своїми смаковими якостями, саме тому грибні бульйони, в залежності від того, з яким “лісовим інгредієнтом” вони виготовлені, мають цілком особливим букетом запаху і смаку.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: