Суп зі свининою та печерицями – рецепт з фото

Що може бути смачніше наваристих калорійних грибних супів? От і ми не знаємо, тому пропонуємо запастися необхідними інгредієнтами і порадувати себе смачним супчиком з свіжих печериць і свинини. Це прекрасний варіант обіду для тих людей, які не звикли рахувати калорії чи відмовляти собі в чомусь.

Зазвичай крім овочів і картоплі в суп прийнято додавати продукти, які роблять його більш ситним і корисним – це можуть бути різноманітні крупи начебто булгуру, рису чи гречки, лапша і вермішель, бобові – горох, квасоля або сочевиця. У супів з зеленим горошком дуже насичений аромат і незабутній смак, а ще він добре поєднується з грибами. Замість звичайного гороху можна використовувати вже термічно оброблена і заморожений, а також консервований, орієнтуйтеся на свої уподобання.

Суп со свининой и шампиньонами - рецепт с фото

Порада: свіжий горох не завадить заздалегідь вимочити кілька годин у холодній воді, щоб він проварился рівномірно. Але ваші старання окупляться, і в підсумку ви отримаєте дуже різноманітну смакову палітру в одній тарілці. Підсолюють горох в самому кінці.

Отже, пропонуємо вам покроковий рецепт приготування супу зі свининою, свіжими печерицями і зеленим горошком, а також докладні фото.

Можна збити всі зварені інгредієнти блендером, щоб вийшло пюре або крем, додавши трохи вершків або молока. Завдяки такій подачі будь-який пересічний суп відразу ж перетворюється в справжній кулінарний шедевр, тому не забувайте про подібної можливості, тим більше, що рецепт підходить і для мультиварок.

Спробуйте різні види приготування і сервіровки цього першого страви, і ви отримаєте чудовий результат. Удачі!

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • свинина на кісточці 500 г
  • печериці 400 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • картопля 300 г
  • горошок заморожений 300 г
  • олія соняшникова 20 мл
  • сіль 1,5 ст. л.
  • перець чорний мелений 1/2 ч. л.
  • петрушка 1 пучок
  • лавровий лист 2 шт.
  • перець горошком 2 шт.
  • кріп 1 пучок

На порцію

Калорії: 164.9 ккал

Білки: 7.7 м

Жири: 11.4 р

Вуглеводи: 7.8 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп со свининой и шампиньонами - рецепт с фото

    Спочатку варимо м’ясний бульйон: ставимо каструлю з водою на плиту, кладемо туди свинину і на середньому вогні готуємо її протягом приблизно 1 години. У процесі додаємо перець горошком і лавровий лист, щоб смак у відвару був більш насиченим. Утворилася пінку обов’язково знімаємо ложкою. Якщо хочете зменшити калорійність страви або не впевнені в походженні м’яса, зробіть суп на вторинному бульйоні. Коли він звариться, проціджуємо рідину і дістаємо шматочки свинини.

  • Суп со свининой и шампиньонами - рецепт с фото

    Потім займаємося приготуванням засмажки: на розпечену сковороду наливаємо олію і обсмажуємо протягом 10 хвилин дрібно порізані цибулю і моркву. Останню можна натерти на тертці або нашаткувати соломкою, на ваш розсуд. Пасеруємо овочі до золотистої скоринки, не забуваючи помішувати.

  • Суп со свининой и шампиньонами - рецепт с фото

    Печериці ретельно промиваємо, чистимо верхній шар капелюшків і зрізаємо краю ніжок. Потім довільно подрібнюємо грибочки і відправляємо на сковорідку до обжарке. Відразу солимо, щоб вони дали сік, потім під кришкою і на середньому вогні припускаємо все вміст ще 5 хвилин.

  • Суп со свининой и шампиньонами - рецепт с фото

    Почищену і помиту картоплю нарізаємо кубиками або брусочками, а потім викладаємо в киплячий бульйон і варимо 10-15 хвилин, залежить від сорту і віку бульб.

  • Суп со свининой и шампиньонами - рецепт с фото

    Коли картопля буде майже готова, висипаємо засмажку з грибами в каструлю, перемішуємо, солимо і перчимо на ваш розсуд.

  • Суп со свининой и шампиньонами - рецепт с фото

    Відразу ж додаємо горошок і варимо суп ще 5-7 хвилин. Якщо використовуєте свіжий горох, його можна попередньо відварити і додати в суп вже у вигляді пюре – незайвим буде заготовити партію заморозок у звичайних формах для льоду.

  • Суп со свининой и шампиньонами - рецепт с фото

    Свиняче м’ясо відокремлюємо від кісточки і нарізаємо. Відправляємо в суп і варимо його ще 2 хвилини. Потім вимикаємо вогонь, висипаємо в каструльку, додати порізану зелень і даємо страві настоятися кілька хвилин під кришкою.

Ароматний супчик з свинини і печериць готовий! Ви можете подавати його зі сметаною, сиром або вершками, пропонувати гостям свіжі пампушки, тости або обсмажені сухарі – перші страви хороші тим, що поєднуються з різноманітними закусками і являють собою неповторну ситну їжу, яку можна сміливо їсти кожен день, але в міру.

Порада: для більш насиченого грибного смаку можна додатково додати в бульйон розтерті в кавомолці в порошок сушені гриби.

Пам’ятайте, що з-за свинини суп стає калорійним, тому для діток, людей зі слабким шлунком або панкреатитом варто варити більш ніжні і легкі бульйони, наприклад, просто овочеві. Також м’ясо замінюють куркою, яловичиною, індичкою або телятиною.

Є ще один варіант того, як можна урізноманітнити вигляд страви або зробити його більш

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: