Томатний суп з квасолею – рецепт з помідорами, куркою і фаршем, фото

Рецепт томатного супу з квасолею прийшов до нас із сонячної і пристрасної Португалії. Він повністю відображає в собі кулінарні традиції і звичаї країни – надзвичайно яскравий на смак і на вигляд, такий суп не залишить байдужим нікого. А простота його приготування вже полонила серця багатьох домогосподарок. Сьогодні ми хочемо вас познайомити з кількома варіантами варіння, а для більшої наочності покрокове його опис буде супроводжуватися фото.

Рецепт томатного супу з квасолею

Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

Інгредієнти

  • квасоля червона консервована 800 г
  • помідори 500 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • часник 2 зубчики
  • чебрець 5 гілочок
  • вода 1 л
  • оливкова олія 2.5 ст. л.
  • петрушка 1 пучок
  • сіль за смаком
  • суміш перців за смаком

На порцію

Калорії: 130.6 ккал

Білки: 6.1 м

Жири: 3.9 р

Вуглеводи: 17.8 р

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

    На першому етапі займемося цибулиною – її необхідно очистити від лушпиння, помити і нарізати тонкими півкільцями.

  • Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

    Потім розігріваємо в каструлі з товстим дном, в якій будемо варити суп, 2,5 столові ложки оливкової олії, і кидаємо туди подрібнену цибулю. Пасеруємо його на невеликому вогні приблизно 2-3 хвилини до напівпрозорості.

  • Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

    Чистимо 2 зубчики часнику і дрібно їх шаткуємо. Додаємо в каструлю. Тушкуємо протягом ще 2 хвилин і заправляємо сумішшю перців.

  • Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

    Бланшируем помідори, знімаємо з них шкірку і перебиваємо в блендері до стану пюре. Після цього додаємо їх разом з гілочками чебрецю в каструлю, солимо і ретельно все перемішуємо.

  • Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

    Розкриваємо банку квасолі, зливаємо звідти всю рідину з допомогою друшляка, і коли помідори досить прогріються і почнуть закипати, відправляємо в каструлю бобові. Старанно перемішуємо масу і залишаємо тушкуватися на 5 хвилинок.

  • Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

    По закінченні цього часу, акуратно виделкою виймаємо чебрець, вже віддав весь свій аромат, і додаємо в каструлю гарячу воду. Приправляємо суп по смаку, чекаємо кипіння і варимо протягом ще 5 хвилин.

  • Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

    Дрібно шаткуємо пучок петрушки, додаємо його і відразу знімаємо його з плити. Ситна юшка готова – кличте всіх до столу!

Порада: щоб прикрасити суп і надати йому додаткову смакову родзинку, попередньо посмажте домашні часникові крутони на невеликій кількості вершкового масла і всипте їх в тарілку при подачі.

Рецепт томатного супу з квасолею і фаршем

Томатный суп с фасолью - рецепт с помидорами, курицей и фаршем, фото

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 241.5;
  • жири – 7.8;
  • білки – 17.2;
  • вуглеводи – 25.7.

Інгредієнти

  • фарш (яловичий) – 500 г;
  • квасоля консервована – 1 банка;
  • томати консервовані у власному соку – 250 г;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • перець болгарський – 4 шт.;
  • бульйон (овочевий) – 1,25 л;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • суміш перців – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Чистимо цибулину і кришимо півкільцями.
  2. Беремо товстостінну сковорідку, наливаємо в неї оливкова олія і ставимо на середній вогонь, а коли достатньо розігріється, кидаємо цибулю і пасеруємо до золотистого кольору.
  3. Далі додаємо яловичий фарш, приправляємо всі спеціями і обсмажуємо, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, 5 хвилин.
  4. Болгарський перець ретельно обмиваємо, розрізаємо навпіл і вичищаємо все насіння і перегородки. Ріжемо невеликими брусочками.
  5. Беремо супову каструлю, вливаємо в неї раніше приготовлений овочевий бульйон і ставимо на сильний вогонь.
  6. Розкриваємо банку квасолі і зливаємо звідти всю рідину.
  7. Коли бульйон закипів, зменшуємо полум’я і кидаємо зажарку, подрібнений перець, квасоля, помідори у власному соку і томатну пасту. Солимо і перчимо супчик за смаком, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на 20 хв.
  8. Апетитна барвиста юшка готова – розливайте по суповым піали і подавайте на стіл!

Порада: якщо ви більше любите птицю, то можете яловичий фарш замінити на перекрутку з курки – який смак від цього не стане гірше.

Неймовірно апетитний і неважкий томатний суп з квасолею без м’яса і з фаршем, який люблять і дорослі, і діти, з допомогою цих докладних рецептів можна готувати навіть в мультиварці – це заощадить ще більше часу і сил. Сподіваємося, що сьогоднішні рецепти підштовхнуть до того, що вже зовсім скоро ви побіжите на кухню втілювати кулінарні шедеври в життя і радувати ними себе і своїх близьких. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: