Збірна м’ясна солянка: Класичні рецепти в домашніх умовах

Таке багатьма улюблене блюдо, як солянка або як її ще називають (селянка), знають не тільки у нас на батьківщині, в Україні, але і звичайно ж у багатьох інших країнах. Зустрічається вона практично в кожній точці громадського харчування, їдальнях, кафе, закусках і закінчимо презентабельними ресторанами.

У наш час мало хто замислюється, що це дуже смачний і по справжньому ситний суп, як і класичний борщ, коли-то був чи не повсякденною їжею російської бідноти. А зараз цей чудовий суп отримав настільки широке поширення, що тепер у нього з’явилося багато різних національних варіантів приготування.

У сьогоднішній статті розглянемо рецепти збірної м’ясної солянки, які зовсім нескладні у приготуванні і кожен зможе зробити це блюдо у себе вдома, якщо правильно скористається моїми інструкціями. Отже, приступимо!

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Збірна м’ясна солянка за класичним рецептом

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістці — 500 гр
  • ковбаси сирокопчені — 50 гр
  • шинка — 200 гр
  • варена ковбаса — 200 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • морква — 100 гр
  • каперси — 30 гр
  • лимон — 1 шт
  • селера — 50 гр
  • огірки солоні — 300 гр
  • маслини — 50 гр
  • томатне пюре — 200 гр
  • лавровий лист — 2 шт
  • масло рослинне — 20 мл
  • петрушка і кріп
  • перець чорний горошком — 5 шт
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом готуємо всі необхідні продукти, після чого приступаємо до приготування.

1. Промиваємо м’ясо , кладемо в каструлю, заливаємо 3 літрами холодної води і ставимо варитися на сильному вогні.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

2.Після того, як вода закипить, знімаємо піну, вогонь трохи зменшуємо і через пів години кладемо в каструлю селеру, лавровий лист, чорний перець горошком, очищений, але не нарізану цибулю і моркву.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

3. Приблизно через хвилин 40 виловлюємо овочі з бульйону, а суп продовжуємо варити далі.

Коли звариться м’ясо, нам потрібно дістати його, відокремити від кісток і помістити назад варитися, а кістки викинути.

4. Далі шаткуємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості на олії, додаємо до нього дрібно нарізані солоні огірки і тушкуємо протягом 12-15 хвилин. Потім кладемо томатне пюре, перемішуємо і доводимо до готовності протягом 10 хвилин.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

5. Готову заправку перекладаємо в суп, туди ж додаємо нарізану квадратиками буженину з ковбасою, каперси з маслинами і пробуємо на сіль. Проварюємо на слабкому вогні, знімаємо з плити і даємо страві настоятися ще пів години під кришкою.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

6. Перед подачею суп додаємо скибочку лимона і подрібнену зелень петрушки і кропу.

Рецепт солянки з картоплею

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 бульби
  • ковбаси (асорті) — 500 гр
  • курячі стегна — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 3 шт
  • огірки — 3 шт
  • морква — 2 шт
  • томатне пюре — 150 гр
  • оливки без кісточок — 1 банка
  • лимон — 1 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Курячі стегна промиваємо, опускаємо в каструлю і заливаємо 2,5 літрами холодної води.

2. Тим часом дрібно нарізаємо цибулю з морквою і обсмажуємо на рослинному маслі в сковороді до готовності. Потім туди ж додаємо нарізані солоні огірки, томатне пюре і тушкуємо ще хвилин 7-10.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

3. Виймаємо з бульйону сварившиеся курячі стегна.

4. Очищаємо картоплю, нарізаємо середніми кубиками і спускаємо його в бульйон.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

5. Після чого куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і спускаємо його назад разом з дрібно нарізаними ковбасами і заправкою в каструлю.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

6. Лимон нарізаємо шматочками і спускаємо разом з оливками в суп. Солимо, перчимо до смаку, додаємо лавровий лист і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

7. Тепер знімаємо готову страву з плити і даємо настоятися із закритою кришкою ще пів години.

Солянка з ковбас з квашеною капустою на курячому бульйоні

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Курячий бульйон — 2 літри
  • куряче м’ясо — 300 гр
  • ковбаса — копчена — 100 гр
  • ковбаса варена — 100 гр
  • квашена капуста — 200 гр
  • перець болгарський — 1 шт
  • помідори — 3 шт
  • оливки без кісточок — 10 шт
  • томатна паста — 1 ст. л
  • селера — 50 гр
  • кріп — 50 гр
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Дрібно шаткуємо варену і копчену ковбасу, злегка обсмажуємо її на сковороді, додаємо квашену капусту і постійно помішуючи тушкуємо її протягом 5 хвилин.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Потім невеликими шматочками кришимо болгарський перець і помідор, перекладаємо їх в сковороду і готуємо протягом 3-5 хвилин.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Далі кладемо томатну пасту, гарненько перемішуємо і додаємо селеру і кріп.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Ще раз перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин, після чого знімаємо готову обжарку з плити.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Тепер ставимо на вогонь бульйон, після того, як він закипить перекладаємо в нього відварене куряче м’ясо і підготовлену заправку. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин.

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Залишилося лише покласти лаврушку, накрити каструлю кришкою і даємо супу трохи настоятися.

Під час подання до вийшло блюдо кладемо оливки без кісточок.

Суп з грибами в мультиварці

Сборная мясная солянка: Классические рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Яловичина — 450 гр
  • печериці — 300 гр
  • мисливські ковбаски — 150 гр
  • шинка — 100 гр
  • томатна паста — 1 ст. л
  • картопля — 150 гр
  • солоні огірки — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • маслини — 10 шт
  • лимон — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. У каструлю кладемо промите м’ясо, заливаємо водою і ставимо на режим Гасіння.

2. Тим часом обсмажуємо на сковороді дрібно нарізану цибулю, брусочком скибочками моркву і гриби до золотистого кольору.

3. Нарізаємо картоплю, огірки, ковбаски і відправляємо разом з обсмаженням, томатною пастою і спеціями в мультиварку.

4. Закриваємо кришку і вмикаємо режим Гасіння на півтори години.

5. Після звукового сигналу накладаємо супчик по тарілочках і подаємо до столу зі сметаною.

Відео про те, як приготувати солянку від Лазерсона

Фірмова суп від Іллі Лазерсона смачно, ситно і, звичайно, з «родзинкою»

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: