Смачні страви з баклажанів – Рецепти швидкого приготування

Баклажан – це той овоч, а точніше ягода, з якою кухаря познайомилися з історичними мірками не так давно, але, тим не менш, на даний момент його застосування в кулінарії досить широка. Їх не тільки варять, смажать, тушкують, консервую на зиму в різних варіантах, але й готують з ними суп і навіть кашу.

У повсякденному житті цей плід став для всіх улюбленим овочем. Вони добре зберігаються в переробленому вигляді, в зв’язку з цим, їх можна заготовляти практично на цілий рік, як помідори по-корейськи.

Сьогодні ми з Вами розберемо 5 простих і смачних рецептів приготування страви з баклажанів. А так само пропоную глянути на рецепти лечо з кабачків на зиму.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

Баклажани тушковані з часником і помідорами

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

Цей смажений овоч з помідорами і часником – це класика жанру.

Для приготування закуски з даного рецептом, нам знадобиться всього 4 основних інгредієнта. Можна дане блюдо використовувати як холодну закуску, викласти на бутерброд.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Помідори – 3 – 5 шт.
  • Часник – 3 – 4 зубчики
  • Майонез – 1 пачка
  • Сіль – за смаком
  • Борошно – 2 – 3 ст. ложки (для смаження)
  • Олія – для смаження

Спосіб приготування:

1. Промиваємо помідори і баклажани під проточною водою.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

2. Приступаємо до приготування. З баклажанів зрізаємо плодоніжки і поріжемо кружальцями, трохи більш товстими, ніж 0, 5 см.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

3. Для того щоб видалити гіркоту, викладаємо їх на блюдо, посипаємо сіллю і залишаємо на деякий час, приблизно на пів години. За цей час вони дадуть сік, і разом з соком вийде і гіркота.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

4. Потім кружечки злягла отожмем і обваляем з двох сторін у борошні.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

5. Додаємо в сковороду олію, поставимо на вогонь. Викладемо обвалені в борошні гуртки і обсмажимо до коричневого кольору і перегорнемо. Готове блюдо викладаємо на блюдечко.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

6. У вимитих помідор вирізаємо серцевину, і нарізаємо кругляшками.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

7. Приготуємо майонезно-часниковий соус. Очищаємо часник від лушпиння, видавимо часник через чесноко-давильця, перемішати з майонезом ( кількість майонезу і часнику можна на свій смак).

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

8. Мажемо кожен гурток майонезно-часниковою масою.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

9. Зверху кладемо помідори.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

10. Ось і все страва готова!

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування баклажани в духовці з сиром

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Сир – 300 гр.
  • Реган і кінза – за смаком
  • Сіль і перець – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Для початку заллємо пару помідор гарячою водою, щоб з них зняти шкіру (приберемо їх поки що в сторону).

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

2. Подрібнюємо болгарський перець.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

3. Тепер беремо половину регана і кінзи і подрібнюємо.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

4. Тим часом помідори пробули достатній час у воді, для того щоб зняти з них шкіру, вирізаємо місце плодоніжки. Подрібнюємо кубиками і додаємо до зелені.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

5. Тепер миті баклажани розрізаємо на пластиночки, не дорізуючи до кінця, залишаємо 3-4 див.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

6. Беремо сіль і присолим кожна пелюстка баклажана і залишаємо хвилин на 15, щоб виступив сік.

7. Тепер наступні два помідори нарізаємо кругляшками.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

8. Далі дорезаем залишки кінзи і регана. Сюди ж додаємо очищену, порізаний часник (за смаком можна додати коріандр).

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

9. Нарізаємо пластинками сир, за кількістю пелюсток.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

10. Приступаємо до приготування соусу, у сковороду наливаємо масло, ставимо на вогонь.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

11. У сковороду додаємо болгарський перець, обсмажуємо його до тих пір, поки він не стане м’яким.

12. До перцю викладаємо помідори, додаємо зелень, злегка солимо за смаком перець).

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

13. Тепер під кришкою тушкуємо хвилин 15.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

14. На деко викладаємо баклажани і починаємо заповнювати начинкою із зелені з часником, помідором і сиром. Так робимо з усіма листочками.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

15. Щоб страва не розвалилося, скріплюємо його шпажками.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

16. Тепер зверху викладаємо соус.

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

17. Прибираємо в духовку на 20-25 хвилин. В залежності від того який у кого духова шафа.

18. Ось така краса повинна у Вас вийде. Приємного апетиту!

Простий рецепт в мультиварці

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажан 3 шт (середніх)
  • Солодкий перець – 3 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Цибуля – 1 головка
  • Томатна паста – 1 ст. ложка
  • Чорний мелений перець — 1 / 3 ч. ложки
  • Рослинне масло – ½ мультистакана
  • Часник – 1-3 зубчики
  • Сіль, зелень – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Для початку моєму баклажани, відрізаємо хвостики і нарізаємо впоперек кругляшками, товщиною приблизно 1,5 див. Т. до вони гірчать присипаємо їх сіллю і залишаємо на 20 хвилин, потім зливаємо рідину і викладаємо їх на тарілку.

2. Солодкий перець промиваємо, нарізаємо соломкою.

3. У чистих помідор обрізаємо серцевини, і нарізаємо кубиками.

4. Очищаємо цибулю від лушпиння, і мело шаткуємо.

5. Складаємо всі овочі в гущавину мультиварки, солимо, додаємо чорний мелений перець, рослинне масло і томатну пасту, все ретельно змішуємо.

6. Закриваємо кришку і встановлюємо режим «гасіння» на 30 хвилин.

7. Через 30 хвилин наше блюдо готове до вживання, приємного апетиту!

Як гриби смажені

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 головки (середні)
  • Часник – 4-6 зубчиків (за бажанням)
  • Масло рослинне – 3 – 5 ст. ложок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Моєму баклажани, зрізаємо підніжку, нарізаємо кубиками, приблизно, 1,5 див. Очищати їх чи ні, це справа кожного.

2. Беремо яйця і збиваємо їх, як на звичайну яєчню.

3. Виливаємо в основну нарізку.

4. І ставимо в холодильник хвилин на 15-20.

5. За цей час кілька разів перешкодимо шматочки.

6. Лук очищаємо і нарізаємо дрібно.

7. Беремо глибоку сковороду, наливаємо олію й обсмажуємо цибулю, до м’якого стану. Потім додаємо баклажани.

8. Як тільки вони почали рум’янитися, солимо, перчимо (за смаком).

9. Очищаємо часник і дрібно шаткуємо.

10. Беремо зелень (за смаком петрушку, кріп), нарізаємо.

11. Коли страва майже готова, додаємо часник, зелень.

12. Знімаємо кришку і посмажимо кілька хвилин.

13. Знімаємо з плити. Даємо охолонути (т. до смачна закуска холодної).Це блюдо насправді нагадує гриби. Приємного апетиту.

Як заготовити баклажани на зиму

Вкусные блюда из баклажанов - Рецепты быстрого приготовления

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт.;
  • М’ясисті помідори – 3 шт.;
  • Солодкий перець – 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Гострий перець – за смаком;
  • Часник – 1 головку;
  • Сіль – за смаком;
  • Цукор – за смаком;
  • Томатний соус – 350 мл;
  • Оцет – 50 мл (за смаком);
  • Масло рослинне – 100 мл;
  • Інші спеції – за смаком.

Приготування:

1. Підготуємо овочі. Промиваємо під проточною водою і висушити рушником.

2. Баклажани розрізання навпіл, відрізаємо хвостики. Тепер кожну половину нарізаємо брусочками. Помідори розрізаємо на чотири частини.

3. Перці також ріжемо навпіл, видаляємо серцевину і обрізаємо білі перегородки. Шаткуємо перці смужками.

4. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо великими півкільцями. Беремо сковороду, наливаємо в нього масло і ставимо на плиту. Викладаємо всі овочі і перемішуємо. Обсмажуємо все приблизно 10 хвилин. Стежте, щоб не підгоріло.

5. Солимо і сахарим зимову заготовку. Так само додамо часник і спеии (за смаком).

6. У сковороду додаємо томатний соус, все ретельно перемішуємо і тушкуємо під кришкою овочі приблизно 20-25 хвилин. За хвилин 5 до готовності наливаємо оцет.

7. Після того як заготівля готова, викладаємо її в заздалегідь стерилізовані банки і закатуємо залізними кришками. Банки перевертаємо догори дном і утеплюємо.

Відео про те, як приготувати рулетики з баклажанів з часником і сиром

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: