Гороховий крем суп – рецепт з вершками, м’ятою, приготування в мультиварці

Прекрасним варіантом для обіду є гороховий крем-суп. Його ніжна і приємна консистенція, незвичайний смак і зовнішній вигляд мало кого можуть залишити байдужим. Готувати такий супчик можна на бульйонах, овочевих і круп’яних відварах. Це не зовсім звичайне перше страву легко засвоюється організмом, має низьку калорійність, завдяки чому є частим складовим меню при дієтичному або навіть дитячому харчуванні. А якщо в процесі додати сир або вершки, суп-пюре вийде ще смачніше й пікантніше.

Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

Інгредієнти

  • Вода 3 л
  • Курка 300 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Горох жовтий 400 г
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Олія рослинна (або оливкова) 10 г
  • Лаврушка 2 листочка
  • Суміш перців 2 щіпки
  • Сіль ½ ст. л.

На порцію

Калорії: 58.1 ккал

Білки: 3.31 р

Жири: 2.37 р

Вуглеводи: 6.25 м

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

    Перед тим як приступати до готування, замочуємо горох в холодній воді на 2-3 години. Ідеальним буде замочити його з вечора, а варити суп вже вранці наступного дня.

  • Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

    Після закінчення потрібного кількості часу зливаємо з гороху рідина, можна пересипати в сито. Після цього перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Туди ж відправляємо куряче м’ясо.

  • Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

    Поки бульйон знаходиться в процесі приготування, саме час зайнятися пассеровкой овочів. Цибулю з морквою очищаємо від шкірки, нарізаємо і обсмажуємо в олії до готовності.

  • Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

    Не забуваємо стежити за бульйоном. Коли він закипить, з’явиться піна, яку просто необхідно зняти. Для цього найкраще скористатися шумівкою, але підійде і звичайна столова ложка.

  • Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

    Через півгодини після цього закидаємо в каструлю очищені і нарізані кубиками бульби картоплі. А ще трохи згодом викладаємо в бульйон овочі з сковорідки. Даємо супу поваритися ще близько 25 хв.

  • Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

    Тепер саме час додати спеції. А через 5 хвилин після цього потрібно влити в суп вершки, довести все до кипіння і зняти каструлю з плити.

  • Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

    Дістаємо куряче м’ясо – його можна буде додавати в кожну тарілочку з вже готовим супом. Також треба вийняти лавровий лист. Його ми викидаємо, свою роль він виконав і більше не знадобиться.

  • Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

    Пюрируем вміст каструлі блендером.

Смачний гороховий крем-суп готовий! Сміливо розливаємо його по тарілках і подаємо на стіл, додавши в кожну порцію трохи курки і посипавши сухарями або солоними крекерами.

Це цікаво: такий суп можна приготувати і без м’яса. Потрібно виключити з рецепту і картоплю, зате незайвим буде додати корінь селери. Щоб суп вийшов більш насиченим, овочі краще запассеровать у вершковому маслі. А густоту додасть страві трохи борошна (1 ст. л.), яку потрібно злегка обсмажити, змішати з парою ложок горохового бульйону. Борошняну суміш додають в суп вже після того, як його пюрировали блендером. Відмінно до такої страви підійдуть грінки з пшеничного або житнього хліба.

Рецепт пісного горохового крем-супу

Час приготування: 1 година 5 хвилин

Кількість порцій: 5

Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

Енергетична цінність

  • калорійність – 49.49 кКал;
  • білки – 2.14 г;
  • жири – 1.67 г;
  • вуглеводи – 6.77 р.

Інгредієнти

  • вода – 1 л;
  • горох колотий сухий – 120 г;
  • картопля – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • масло рослинне – 20 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • спеції – за смаком;
  • зелень свіжа – 1 пучок;
  • часник – 2 зубчики;
  • сухарики – для декору.

Покрокове приготування

  1. Попередньо замочуємо горох в холодній воді на 2-3 години, після яких перекладаємо зернобобы в окріп (рідина від замочування, природно, треба злити) і варимо до готовності. Зазвичай, на це йде близько години.
  2. З картоплини знімаємо шкірку, нарізаємо коренеплід довільними шматками і відправляємо в каструлю до гороху.
  3. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо і пасеруємо на рослинній олії до прозорості, додаємо спеції, ще трошки тримаємо на вогні, а потім перекладаємо в суп.
  4. Коли картопля і горох будуть готові, можна сміливо пюрировать масу за допомогою заглибного блендера.

Суп готовий, залишилося тільки розлити його по тарілках і красиво подати на стіл. Для цього подрібніть зелень, натріть сухарики тертим часником, і покладіть всього потроху кожному їдцю.

Рецепт вершкового крем-супу з зеленим горошком і м’ятою

Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 73.6 кКал;
  • білки – 2.22 г;
  • жири – 4.08 г;
  • вуглеводи – 7.32 р.

Інгредієнти

  • вода – 600 мл;
  • горошок зелений заморожений – 500 г;
  • вершки 10-20% – 200 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • м’ята свіжа – 3 гілочки;
  • масло вершкове – 30 г;
  • сіль – 1/2 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Для супу знадобиться глибока містка сковорода або каструлю з товстими стінками. Розтоплюємо в обраній посуді масло і викладаємо в нього дрібно нарізану цибулину.
  2. Пасеруємо овоч протягом 5 хвилин, а потім заливаємо в сковороду воду.
  3. У киплячу рідину закладаємо картоплю, порізану невеликими шматками, а також додаємо сіль.
  4. Приблизно через чверть години, коли картопля дійде до готовності, закидаємо в суп зелений горошок – його можна не розморожувати.
  5. Слідом за горохом кидаємо м’яту, вірніше, її листочки, які потрібно дрібно подрібнити.
  6. Після того як суп закипить, варимо його ще пару хвилин, а потім знімаємо з плити, і збиваємо вміст каструлі блендером до однорідної пюреподібної маси. Для цього можна скористатися як занурювальним, так і стаціонарним приладом, але перший все-таки зручніше, так як у випадку його використання нічого не треба переливати туди і назад.
  7. В суп-пюре додаємо вершки (пару ложок залишаємо для декору), перемішуємо і нагріваємо до 60-70 градусів.

Кремова смакота готова! Прикрашаємо кожну порцію вершками і гілочками м’яти. Єдине, не варто використовувати для приготування консервований горошок – який смак і зовнішній вигляд страви будуть вже не ті. Але при бажанні киньте жменю свіжого шпинату, від такого доповнення страва тільки виграє.

Гороховый крем суп - рецепт со сливками, мятой, приготовление в мультиварке

Це цікаво: можна приготувати ще більш легкий і незвичайний суп, виключивши з рецепту цибулю і картоплю. Для початку треба скласти в каструлю горошок (300 г) і м’яту (3 гілочки), залити половиною склянки води і проварити 5-7 хвилини з моменту закипання. Можна додати спеції – сіль, сушений часник, чебрець і мелений перець. Плюс цього рецепту в тому, що використовується не тільки свіжа, але і сушена м’ята. Через вказану кількість часу, знімаємо каструлю з плити, видаляємо запашні гілочки пряних трав і пюрируем вміст за допомогою блендера. От і все. Подавати такий суп можна, прикрасивши вершками, свіжим горошком і листочками м’яти.

Приготування в мультиварці

Гороховий крем-суп дуже просто готується в мультиварці. Природно, як і при іншому способі, боби треба попередньо замочити на кілька годин. Після цього викладаємо горох в чашу приладу разом з нарізаними овочами і куркою. Заливаємо все двома склянками води і варимо протягом години, встановивши режим «Суп». Після цього виймаємо з чаші шматочки м’яса, додаємо спеції і пюрируем блендером. От і все! Суп готовий. Курочку просто покладіть в кожну тарілку перед подачею на стіл.

Рада: є кілька секретів, як зробити блюдо з горохом ще смачніше. Продукт чудово поєднується з різними спеціями, наприклад, з такими, як куркума, коріандр або всім відома приправа хмелі-сунелі. Щоб консистенція супу-пюре вийшла ще більш приємною, можна протерти масу через дрібне сито після того, як його подрібнили блендером. Буває таке, що суп виходить дуже густим. Це легко можна виправити! Потрібно просто додати в нього трохи окропу під час пюрирования.

Виявляється, і таке незвичайне перше блюдо, як суп-пюре, готувати дуже швидко, а головне — легко. І зробити це можна в домашніх умовах – всього-то й потрібно мати в господарстві блендер. І ось звичайний гороховий супчик вже перетворюється в делікатесний з кремовою текстурою. А який смак! Шкода, його не можна визначити за фото. Просто пальчики оближеш! Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: