Грибний суп з м’ясом, рецепт на бульйоні покроково, фото

Грибний суп — і без того досить ситна перше блюдо, а якщо приготувати його з м’ясом, то за поживністю йому не буде рівних. Дізнайтеся, як правильно приготувати смачний і корисний супчик. Ознайомтеся з деякими секретами, фото і відео інструкцій, які значно полегшать процес.

Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

Порада: щоб суп вийшов ароматним і дуже смачним, слід вибрати найкращі сорти грибів — печериці, боровики, лисички або ж опеньки.

Рецепт грибного супу з м’ясом

Які гриби вибрати для супу — справа смаку. Це можуть бути свіжі, тільки зібрані, сушені, мариновані або морожені — різниця є, але вона досить незначна. Самий смачний суп вийде зі свіжих і сушених білих грибів.

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • мясо 300 г
  • гриби 300 г
  • картопля 300 г
  • морква 100 г
  • цибуля ріпчаста 50 г
  • рослинна олія 100 мл
  • петрушка 1 пучок
  • часник 1-2 зубчики
  • селера (стебло) – 1 шт
  • чорний перець горошком 3 шт.
  • лавровий лист 1 шт.
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 88 ккал

Білки: 1.7 м

Жири: 7.8 г

Вуглеводи: 2.7 м

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

    Першим кроком ми підготуємо грибочки. Відбираємо лише цілі та непошкоджені плоди, ретельно прибираємо листочки і всяке сміття, після гарненько промиваємо від піску. Сушені гриби треба замочити заздалегідь, краще всього на ніч. У маринованих потрібно злити рідину і промити. Морожені потрібно попередньо розморозити.

  • Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

    Нарізаємо м’ясо на невеликі кубики, приблизно на 1.5 1.5 сантиметри. Далі очистимо від шкірки і ретельно промиємо картопля, морква, цибуля, селера і зелень.

  • Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

    Гриби нарізаємо пластинками або четвертинками (великі — скибочками), картоплю ріжемо на кубики або довільної форми невеликі шматочки. Цибулю подрібнюємо кубиками, моркву натираємо на середній тертці або ріжемо соломкою, селера — тонкими пластинками.

  • Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

    Відправляємо сковороду на сильний вогонь і розігріваємо в ній олію, кидаємо туди шматочки м’яса і швидко їх підсмажуємо до золотистої скоринки.

  • Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

    У каструлю кладемо м’ясо і картоплю, заливаємо крутим окропом, після ставимо на вогонь. Майбутній суп солимо, додаємо спеції — лавровий лист і чорний перець горошком, накриваємо кришкою і залишаємо варитися.

  • Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

    На оставше рослинному маслі обсмажуємо грибочки, після додаємо їх в каструлю з м’ясом.

  • Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

    На іншій половині масла пасеруємо овочі: цибулю, моркву і селеру і відправляємо їх у каструлю.

  • Грибной суп с мясом - рецепт на бульоне пошагово, фото

    Варимо суп до повної готовності, ще приблизно 15-20 хвилин, після додаємо часник, пропущений через прес, і подрібнену зелень. Лавровий лист потрібно видалити з супу, щоб готова страва не горчило.

Порада: для приготування бульйону можна використовувати більш жирні сорти м’яса: свинину, яловичину або баранину, тоді він вийде дуже ситним. М’ясо беруть на кісточці, тоді навар виходить особливо насиченим і ароматним. Якщо ж ви хочете приготувати більш легкий суп, слід вибрати курку або кролятину.

Спробувавши одного разу суп, приготовлений за нашим рецептом, ви будете робити його знову і знову!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: