Гороховий суп з копченою куркою – покроковий рецепт з фото, як варити з крильцями, калорійність

Гороховий суп став популярним на Русі ще в часи царювання імператорів. Основний інгредієнт вважався загальнодоступним і дешевим продуктом, тому з його участю варили каші і юшки. Великим попитом суп з гороху користувався під час посту. Насичений і ситний обід надавав сил і швидко вгамовує почуття голоду. Минуло багато років, і рецепт першого страви змінився, трансформувався.

В даний час юшку подають у найкращих ресторанах Європи і Україні. Найчастіше суп варять на м’ясному бульйоні, щоб додати страві додатковий аромат. Особливо смачним вважається суп гороховий з копченою куркою. Для приготування бульйону вибирають реберця, грудку або крила.

Не рекомендується використовувати дуже жирні частини птиці, такі як спинки і хвостики, так як м’яса у них практично немає, а жир не корисний для травлення і здоров’я в цілому, особливо тим, хто вважає кожен зайвий грам. До обіду відмінно підійдуть домашні грінки або сухарики — на нашому сайті опублікована стаття з відео про те, як правильно посмажити. Якщо заздалегідь підготувати деякі продукти для супу, то зварити його не складе труднощів. Для зручності весь процес проілюстровано фото.

Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

Важливо: незважаючи на те, що курка копчена не вважається дієтичним продуктом, суп з неї і гороху містить чималу кількість білка і вуглеводів. Для людей, що займаються важкою фізичною працею, таке блюдо буде дуже поживним.

Інгредієнти

  • копчена курка (крильця або стегенця) 500 г
  • середній картопля 5 шт
  • морква 1 шт.
  • середній ріпчаста цибуля 1 шт.
  • сухий горох жовтий 300 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • рослинна олія 3 ст. л.
  • червоний солодкий перець 1 шт.
  • свіжі помідори 2 шт.
  • очищена вода 4 л
  • сухі спеції і трави за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 69.1 ккал

Білки: 3.6 м

Жири: 3 р

Вуглеводи: 9.3 г

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

    Правильно підготувати горох завчасно. Так як цей продукт довго розварюється, рекомендується промити його в теплій проточній воді, а після залити до країв і залишити набухати” до ранку. На наступний день горох промити. Тепер крупа швидше розвариться і на приготування супу піде в 2 рази менше часу.

  • Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

    М’ясо курки відокремити від кісток. Останні не викидати. Залишити для бульйону.

  • Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

    У каструлю налити очищену воду. Покласти листочки лаврушки, курячі кісточки і горох. Поставити на вогонь. Довести до кипіння.

  • Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

    Поки вода з продуктами буде нагріватися, приготувати овочеву засмажку. Для цього сковороду рясно змастити рослинним маслом і поставити на середній вогонь. Як тільки посуд розігріється, додати заздалегідь нарізану кубиками цибулю. Морква нашаткувати соломкою або трикутниками. Якщо ви віддаєте перевагу перший спосіб, то підготувати коренеплід можна за допомогою ножа, терки або блендера зі спеціальною насадкою. Овоч покласти на сковороду слідом. Обсмажувати до м’якої консистенції. Процес займе приблизно 3-4 хвилини на середньому вогні.

  • Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

    Додати кубиками помідор і перець соломкою. Гасити таку ж кількість хвилин. Вимкнути газ. Засмажку відкласти. Вона знадобиться пізніше.

  • Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

    У вже киплячий бульйон кинути очищений і нарізаний порціями картоплю і м’ясо курки. Варити 5 хвилин при знятій кришці.

  • Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

    Викласти в каструлю засмажку. Досконально перешкодити продукти. Продовжувати готувати 3-5 хвилин.

  • Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

    Зробити вогонь тихіше. Посолити, посипати спеціями і травами за бажанням і смаком. Перешкодити. Загасити газ. Залишити суп настоюватися під кришкою, щоб набрався копченого аромату (15-20 хвилин).

Подавати першу страву слід, попередньо заправивши свіжою зеленню. У поєднанні з яскравими червоними помідорами юшка вийде не тільки красивою і ароматною, але і смачною.

Порада: якщо ви почали приготування горохового супу з копченою куркою, а свіжих помідорів в магазині або на ринку не виявилося, то можна зварити суп без цього інгредієнта. Червоний перець і помідор в рецепті для того, щоб додати першу страву нотки яскравості і кольору.

Гороховый суп с копченой курицей - пошаговый рецепт с фото, как варить с крылышками, калорийность

Для економії сил і часу можна використовувати кухонні прилади, такі як мультиварки. Легко сфабрикувати юшку з копченостями в агрегаті фірми “Редмонд”. Завдяки наявності “розумних” функцій горох в міру розварюється, а з допомогою задачі “Підігрів” перша страва вийде насиченим і ароматним.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: