Гороховий суп з тушонкою – рецепт з фото покроково, як приготувати в мультиварці

Вважається, що гороховий суп вариться довго і займає багато часу і сил для приготування, тому що сам по собі горох трудноразвариваемый продукт. Однак якщо крупу замочити на ніч, а замість бульйону використовувати консервовану тушонку, то зварити суп буде нескладно, і це займе не більше півгодини. Для сучасних господинь з щільним графіком такий обід буде дуже до речі. Дізнайтеся, як правильно вибрати тушонку, почитавши статті і подивившись відео на нашому сайті.

Важливо: при покупці консервів зверніть увагу на термін придатності продукту. Він повинен бути свіжим, а кришка не роздутою — піднесена говорить про те, що м’ясо зіпсоване. Його купувати категорично не можна, інакше ви маєте шанс отруїтися.

Рекомендується придбати яловичу або курячу тушонку. Свинячі консерви будуть занадто жирними. Людям, які стежать за калорійністю страв, такий бульйон не підійде. Швидкий гороховий суп з тушонкою легко зварити на нашу покрокового рецептом. Завдяки фото приготувати юшку зможе навіть сама недосвідчена господиня.

Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

Гороховий суп з тушонкою

Інгредієнти

  • тушонка з курки 1 банку
  • картопля 4-5 шт.
  • жовтий сухий горох 200 г
  • морква 1 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • лавровий лист 2 шт.
  • свіжа або морожена петрушка 1 пучок
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • очищена вода 3 л
  • сіль за смаком
  • спеції для перших страв за бажанням

На порцію

Калорії: 54.3 ккал

Білки: 2.6 р

Жири: 2 м

Вуглеводи: 7.3 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

    У каструлю кинути кілька листочків лаврушки і завчасно вимочений і вимитий горох. Влити воду. Поставити на середній вогонь. Кришкою не закривати. Після закипання готувати 20-25 хвилин.

  • Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

    Зробити зажарку для супу. Із зняти лушпиння цибулі, нарізати півкільцями або акуратними кубиками. Морква очистити від бруду і шкірки. Вимити. Нашаткувати соломкою. Можна також використовувати форму трикутника. На розсуд господині.

  • Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

    Сковороду рясно змастити рослинним маслом. Встановити несильний натиск вогню. Додати цибулю і обсмажувати, час від часу помішуючи, поки білий колір не стане приємним золотавим. Моркву додати на сковороду в наступну чергу. Час від часу помішуючи, смажити 3-5 хвилин. Вимкнути газ. Відкласти овочеву засмажку.

  • Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

    З плодів картоплі зняти шкірку. Вимити. Нарізати порціями. У киплячу воду покласти картоплю і курячу тушонку. Варити 5 хвилин.

  • Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

    Додати засмажку. Досконально перешкодити. Посолити, поперчити. За бажанням і смаком всипати спецій.

  • Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

    За 3 хвилини до закінчення варіння нашаткувати зелень. Прикрасити нею перше блюдо.

  • Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

    Загасити вогонь. Залишити на плиті під кришкою настоюватися ще 20 хвилин. Рекомендується обернути каструлю щільним рушником.

Порада: подавати ситний гороховий суп з тушонкою найкраще з домашніми сухариками або грінками. Після обіду рекомендується випити склянку води або узвару, щоб втамувати спрагу.

Гороховый суп с тушенкой - рецепт с фото пошагово, как приготовить в мультиварке

Суп з тушонкою в мультиварці

Нескладно зробити такий супчик з допомогою розумного кухонного приладу — мультиварки. Бажано горох замочити заздалегідь. Для овочевої засмажки використовуйте функцію “Гасіння” або подібну їй. А для решти інгредієнтів встановіть завдання “Суп” і виставите час 1 год. Режим “Підігрів” краще всього використовувати на завершення приготування. Завдання допоможе першій страві настоятися і набратися смачного м’ясного аромату. Завдяки агрегату ви зможете заощадити час, сили і посуд. Так як зажарка та інші компоненти будуть готуватися в одній чаші приладу.

М’ясні напівфабрикати полегшують приготування, здавалося б, складних супів. Свіжа сметана стане відмінною заправкою для обіду.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: