Грибний суп в мультиварці – як смачно приготувати, які рецепти з фото в скороварці

Гриби — це джерело білка, мінеральних речовин і протеїну, тому присутні в раціоні вегетаріанців і діабетиків і вважаються незамінними. Одночасно вони мають схожість з продуктами тваринного і рослинного походження.

Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

Рецепт грибного супу в мультиварці

Для приготування можна взяти будь-який вид грибів, але якщо використовувати лісові, аромат стане яскравішим. Мультиварка значно заощадить час. Коли ви забудете про підготовлюваний блюді, «розумна машина» сама відключиться в потрібний час. Отже, пропонуємо рецепт грибного супу з печериць з детальними фото і відео.

Інгредієнти

  • Печериці 350 г
  • Картопля 800 г
  • Цибуля 100 г
  • Морква 120 г
  • Сметана 130 г
  • Вода 2.5 л
  • Рослинна олія 34 г
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець, сіль за смаком
  • Петрушка 1 пучок

На порцію

Калорії: 91 ккал

Білки: 2.8 м

Жири: 5.5 м

Вуглеводи: 6.5 м

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

    Для початку чистимо, миємо, ріжемо цибулю з морквою.

  • Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

    Далі готуємо картоплю. Бульби очищаємо від бруду і шкірки. Нарізаємо брусками і перекладаємо в тару з чистою водою. Це робиться для того, щоб бульби не потемніли.

  • Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

    Беремо петрушку, промиваємо під проточною струменем, стряхиваем від зайвої вологи і дрібно подрібнюємо.

  • Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

    Останнім етапом заготовки будуть гриби. Старанно моєму овочі, перекладаємо на рушник і підсушуємо. Позбавляємо їх від заветренных місць на капелюшках і ніжках, ріжемо пластинками або брусками.

  • Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

    Переходимо до мультиварці. На режимі «Смаження» вливаємо трохи соняшникової олії. Потім викладаємо подрібнені гриби. Перемішуємо їх лопаткою і тушкуємо під кришкою 10 хв.

  • Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

    По закінченні часу додаємо цибулю і смажимо ще 5-7 хвилин. Висипаємо нашатковану моркву і, не накриваючи кришкою, залишаємо овочі на вогні до тих пір, поки вони не придбають золотистий колір.

  • Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

    Викладаємо в чашу картоплю і заливаємо водою так, щоб усі інгредієнти були нею покриті.

  • Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

    Залишається справа за малим — опустити кришку і варити протягом години в режимі «Суп». Після виключення висипаємо петрушку і наполягаємо 15 хвилин.

Порада: якщо використовуються сушені гриби, то їх потрібно для початку ретельно промити для позбавлення від піщинок. Залити водою на 1.5-2 години, при розм’якшенні вони збільшаться вдвічі.

Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

Гороховий суп з грибами в мультиварці

Це ні з чим не порівнянне за смаком страва, яке, завдяки своїй поживності, здатне зігріти вас в будь яку погоду. Суп з горохом виходить ситним і ароматним. Замість м’яса в нього можна закладати гриби — підійдуть абсолютно будь-які. Наш смачний рецепт в мультиварці пропонує вам спробувати апетитний і, разом з тим, низькокалорійний варіант — з печерицями.

Важливо: горох здатний викликати здуття живота. Щоб цього уникнути, дієтологи рекомендують в якості зелені в тарілки з супом додавати кріп, який нейтралізує непотрібне газоутворення.

Час приготування: 135 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 111.63 ккал;
  • білки – 7.04 г;
  • жири – 1.03 г;
  • вуглеводи – 20.44 р.

Інгредієнти

  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинне масло – 2-3 ст. л.;
  • горох – 200 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • печериці – 200 г;
  • майоран, чебрець – за смаком;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Горох необхідно заздалегідь замочити у воді, бажано це зробити на ніч.
  2. Цибулю і моркву дрібно шаткуємо. У чашу мультиварки наливаємо олію, кидаємо овочі, включаємо програму «Смаження» на 5 хвилин. Стежимо, щоб пассеровка не пригоріла.
  3. Набряклий горох засипаємо в чашу мультиварки. Заливаємо воду. Солимо і ставимо режим «Суп» на 2 год.
  4. Почищену картоплю, порізану брусочками, і подрібнені печериці додаємо в страву за годину до завершення режиму «Суп».
  5. Лист лавра і прянощі слід покласти за 10-15 хвилин до кінця варіння.
  6. Для того, щоб блюдо стало смачним, йому необхідно потомитися під кришкою 10 хвилин.

Оригінальний, смачний гороховий суп з грибами готовий. Для більшої пікантності ми рекомендуємо перед подачею додати до нього сметану, зелень і сухарі. Приємного апетиту!

Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

Грибний суп з галушками в мультиварці

Домашні вироби з тіста додадуть ситості страви. З ними воно стане густіше, презентабельним і ще смачніше.

Порада: надати вишуканості супу з галушками допоможе додавання в тісто зелені, часнику, спецій.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 349.98 ккал;
  • білки – 12.11 р;
  • жири – 1.75 м;
  • вуглеводи – 84.44 р.

Інгредієнти

  • гриби– 200 р.;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • зелень – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • борошно – 1 склянка;
  • молоко – 0.5 склянки;
  • яйце – 1 шт.

Покрокове приготування

  1. Тремо на тертці моркву, шаткуємо цибулю і грибочки, кладемо пассероваться в чашу на режимі «Випічка».
  2. Потім нарізаємо кубиками картоплю, засипаємо овочі в каструлю, наливаємо необхідну кількість води і ставимо прилад на програму «Тушкування» на 1 годину.
  3. Поки овочі тушатся, займемося галушками. Для цього нам необхідно замісити борошно з яйцем, молоком і присолити. Потім отримане тісто нарізаємо кружальцями або просто відщипуємо невеликі шматочки.
  4. Перевіряємо м’якості картоплі. Якщо вона вже готова, закладаємо безпосередньо в суп галушки і чекаємо, коли вони спливуть на поверхню, приблизно 3-4 хв.
  5. Приправляємо блюдо свіжою зеленню і накриваємо кришкою на 10 хвилин. Можна розкладати по тарілках.

Смачний суп з галушками і грибами – відмінний варіант поживного обіду, коли звичайні перші страви на кожен день вже набридли. Спробуйте!

Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

Особливості приготування грибного супу в мультиварках різних фірм

Мультиварку можна порівняти з «гаджетом» з російської казки, коли в горщик складали всі інгредієнти разом, і отримували готову дуже смачне блюдо. Ароматний супчик сучасна диво-каструлька робить відмінно, при цьому не перетворює компоненти в кашу.

Користуватися можна приладами різних фірм, будь то Редмонд, Поларіс, Філіпс або Панасонік, адже принцип роботи і основний набір програм у них практично однаковий.

Якщо вам треба зробити піджарку в суп, вибираємо опцію “Смаження”, після якої всі складові заливаємо рідиною і виставляємо режим “Варка” або “Суп” на 40-60 хвилин.

Щоб приготувати пісне дієтичне перше блюдо, нарізані овочі можна просто скласти в чашу, включивши програму “Варка” або “Суп”. У приладі фірми Поларіс температуру готування виставляють в межах 160 градусів.

Важливо: лісові гриби, які бажано додатково піддати термічній обробці, можна потримати в режимі «Варка» необхідне для конкретного сорту час.

Пам’ятайте, що суп повинен настоятися, тому не поспішайте відразу розливати страву по тарілках, потримайте його під кришкою хвилин 20.

Грибной суп в мультиварке - как вкусно приготовить, рецепты с фото в скороварке

Приготування супу з грибами в скороварці

В скороварці все готується набагато швидше, так як вона працює під високим тиском. Якщо вам потрібен саме дієтичний суп, без пасерування овочів, кращого варіанту не знайти — скороварка як раз і «вміє» тільки гасити і варити. Однак, вона не відкривається в процесі приготування, тому необхідно закладати всі продукти відразу.

Суп з грибів краще вживати злегка остигнув. Тоді ви отримаєте не тільки дуже смачне і ароматне блюдо, але і перше у вигляді великої тарілки корисних речовин, яких так потребує наш організм. Розігрівати можна в мікрохвильовці. Варіант з галушками краще готувати в невеликих кількостях, щоб з’їсти відразу і не піддавати повторному нагріванню.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: