Грибний суп з вершками і плавленим сиром – рецепт з фото

Грибний крем-суп з вершками і плавленим сиром відрізняється від інших перших страв легкістю і ніжністю. В обід така юшка стане незамінною. Сушені, мариновані, консервовані або свіжі гриби роблять суп ароматним, а вершки 10 або 20% додадуть йому бархатистості. Плавлений сир зі смаком грибів або копчених ковбасок додасть оригінальні нотки. Перше страву рекомендується подавати до столу з сухариками. Інформація про те, як правильно спекти їх у домашніх умовах, мається на нашому сайті — все так детально описано, що зрозуміло і без відео. Спробуйте приготувати нескладний грибний суп-пюре з вершками та сиром з нашого покрокового рецептом з фото.

Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

Інгредієнти

  • картопля 5 шт.
  • вода 2,5 л
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • білі гриби 250-300 г
  • вершки 10% 100 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • молоко 50 мл
  • вершкове масло 20 г
  • плавлений сир 80 г
  • локшина 50 г
  • борошно 1,5 ст. л.
  • заморожена або свіжа петрушка 1 пучок
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • приправи та спеції для перших страв за бажанням

На порцію

Калорії: 19.4 ккал

Білки: 1.6 м

Жири: 1.2 м

Вуглеводи: 5 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    З картоплі зняти шкірку. Видалити “вічка”. Вимити. Поділити бульби на 4 частини. Відварити до м’якого стану. Процес займе приблизно 15-20 хвилин. Вершкове масло розтопити на сковороді і влити юшку до картоплі. Туди ж додати трохи розігріте молоко. Збити продукти, використовуючи віночок, блендер або толкушку до стану однорідного рідкого пюре. Простежте за тим, щоб не залишилося грудочок.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    З лука зняти верхній шар. Нарізати півкільцями або акуратними середніми кубиками. Моркву, очищену від бруду і шкірки, натерти на тертку або нашаткувати соломкою, трикутниками. Форма овочів — за бажанням і зручності для господині.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    Гриби вимити. Порції для приготування зробити на свій розсуд.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    Сковороду поставити на вогонь. Змастити рослинним маслом. Покласти цибулю. Смажити, час від часу помішуючи, 3 хвилини. Всипати моркву. Продовжувати готувати таку ж кількість часу. Слідом відправити гриби. Тушкувати, не збавляючи вогню 4-5 хвилин. Якщо заморожений продукт, то розморожувати його заздалегідь не варто — рідина википить в процесі готування. Загасити вогонь. Відставити поки зажарку в бік.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    У каструлю налити очищену воду. Кинути кілька лаврових листів. Закип’ятити. Додати обсмажені гриби і овочі. Варити 3-5 хвилин.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    Слідом відправити локшину. Продовжувати готувати 3 хвилини.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    Перекласти пюре. Гарненько перемішати продукти. Тушкувати 5 хвилин, не збавляючи вогню.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    Вершки з’єднати з борошном. Збити віночком або блендером до однорідної маси. Плавлений сир натерти на дрібній тертці або нарізати маленькими шматочками. Ці два інгредієнти додати в суп. Варити, помішуючи до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    Зелень нашаткувати. Посипати перше блюдо. Посолити, поперчити. За бажанням приправити спеціями.

  • Грибной суп со сливками и плавленым сыром - рецепт с фото

    Загасити вогонь. Залишити юшку настоятися під кришкою 15-20 хвилин. Розлити по тарілках або піали і подавати до столу.

Важливо: при купівлі плавленого сиру переконайтеся в тому, що свіжий продукт. Для цього необхідно подивитися на термін придатності. Додавши зіпсований сирок, надалі можна отруїтися супом. Крім того, зверніть увагу на якість продукту. Як правило, дешеві сирки погано розчиняються і перетворюються в грудочки, не надають супу вершкового кольору і аромату.

Ще більш смачною густа юшка буде, якщо додати свіжу сметану. Для наваристості допускається використовувати різні види м’яса. Відмінний бульйон можна зварити з куркою або індичкою. Для ароматності додають копченостей, наприклад, ковбасу. Вона надає картопляного супу унікальний смак. За бажанням м’ясо залишають у юшки або прибирають, щоб готувати з них інші страви.

Читайте також:  Суп пюре з грибами і плавленим сиром - рецепт з фото
Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya