Грибний крем-суп з вершками і плавленим сиром відрізняється від інших перших страв легкістю і ніжністю. В обід така юшка стане незамінною. Сушені, мариновані, консервовані або свіжі гриби роблять суп ароматним, а вершки 10 або 20% додадуть йому бархатистості. Плавлений сир зі смаком грибів або копчених ковбасок додасть оригінальні нотки. Перше страву рекомендується подавати до столу з сухариками. Інформація про те, як правильно спекти їх у домашніх умовах, мається на нашому сайті — все так детально описано, що зрозуміло і без відео. Спробуйте приготувати нескладний грибний суп-пюре з вершками та сиром з нашого покрокового рецептом з фото.
Інгредієнти
- картопля 5 шт.
- вода 2,5 л
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- морква 1 шт.
- білі гриби 250-300 г
- вершки 10% 100 г
- рослинна олія 2 ст. л.
- молоко 50 мл
- вершкове масло 20 г
- плавлений сир 80 г
- локшина 50 г
- борошно 1,5 ст. л.
- заморожена або свіжа петрушка 1 пучок
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- приправи та спеції для перших страв за бажанням
На порцію
Калорії: 19.4 ккал
Білки: 1.6 м
Жири: 1.2 м
Вуглеводи: 5 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
-
З картоплі зняти шкірку. Видалити “вічка”. Вимити. Поділити бульби на 4 частини. Відварити до м’якого стану. Процес займе приблизно 15-20 хвилин. Вершкове масло розтопити на сковороді і влити юшку до картоплі. Туди ж додати трохи розігріте молоко. Збити продукти, використовуючи віночок, блендер або толкушку до стану однорідного рідкого пюре. Простежте за тим, щоб не залишилося грудочок.
-
З лука зняти верхній шар. Нарізати півкільцями або акуратними середніми кубиками. Моркву, очищену від бруду і шкірки, натерти на тертку або нашаткувати соломкою, трикутниками. Форма овочів — за бажанням і зручності для господині.
-
Гриби вимити. Порції для приготування зробити на свій розсуд.
-
Сковороду поставити на вогонь. Змастити рослинним маслом. Покласти цибулю. Смажити, час від часу помішуючи, 3 хвилини. Всипати моркву. Продовжувати готувати таку ж кількість часу. Слідом відправити гриби. Тушкувати, не збавляючи вогню 4-5 хвилин. Якщо заморожений продукт, то розморожувати його заздалегідь не варто — рідина википить в процесі готування. Загасити вогонь. Відставити поки зажарку в бік.
-
У каструлю налити очищену воду. Кинути кілька лаврових листів. Закип’ятити. Додати обсмажені гриби і овочі. Варити 3-5 хвилин.
-
Слідом відправити локшину. Продовжувати готувати 3 хвилини.
-
Перекласти пюре. Гарненько перемішати продукти. Тушкувати 5 хвилин, не збавляючи вогню.
-
Вершки з’єднати з борошном. Збити віночком або блендером до однорідної маси. Плавлений сир натерти на дрібній тертці або нарізати маленькими шматочками. Ці два інгредієнти додати в суп. Варити, помішуючи до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.
-
Зелень нашаткувати. Посипати перше блюдо. Посолити, поперчити. За бажанням приправити спеціями.
-
Загасити вогонь. Залишити юшку настоятися під кришкою 15-20 хвилин. Розлити по тарілках або піали і подавати до столу.
Важливо: при купівлі плавленого сиру переконайтеся в тому, що свіжий продукт. Для цього необхідно подивитися на термін придатності. Додавши зіпсований сирок, надалі можна отруїтися супом. Крім того, зверніть увагу на якість продукту. Як правило, дешеві сирки погано розчиняються і перетворюються в грудочки, не надають супу вершкового кольору і аромату.
Ще більш смачною густа юшка буде, якщо додати свіжу сметану. Для наваристості допускається використовувати різні види м’яса. Відмінний бульйон можна зварити з куркою або індичкою. Для ароматності додають копченостей, наприклад, ковбасу. Вона надає картопляного супу унікальний смак. За бажанням м’ясо залишають у юшки або прибирають, щоб готувати з них інші страви.