Грибний суп з вершками – покроковий рецепт з фото, приготування з куркою

Тільки уявіть це ідеальне поєднання ніжних вершків і насиченого грибного аромату! Ці два продукти настільки підходять, що в дуеті додаються у всілякі страви — як перші, так і другі. Ми ж пропонуємо вам познайомитися з кількома рецептами вершкових супів з грибами, які, впевнені, заслуговують вашої високої оцінки. А щоб було простіше і зручніше освоювати нове блюдо, пропонуємо подивитися фото і відео.

Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

Рецепт грибного супу з плавленим сиром і вершками

Це колоритна і дуже ніжна юшка, яка підкорить простотою приготування і неймовірною палітрою смаку. Відмінно підійде для того, щоб урізноманітнити пісне меню в домашніх умовах, а також для повсякденного раціону.

Інгредієнти

  • Гриби (печериці) 250 г
  • Картопля великого розміру 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква невелика 1 шт.
  • Вершки 100 мл
  • Сир плавлений 100 г
  • Олія соняшникова 35 мл
  • Кріп, зелень 1 маленький пучок
  • Сіль за смаком
  • Вода 1.5 л

На порцію

Калорії: 84.9 ккал

Білки: 4.8 м

Жири: 3.7 р

Вуглеводи: 8.1 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

    Очистіть бульби картоплі, моркву і цибулю-ріпку. Наріжте картоплю невеликими кубиками або брусочками, моркву натріть з використанням терки, цибулька дрібненько нашаткуйте.

  • Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

    Наріжте печериці тонкими пластинками поперек гриба.

  • Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

    Залийте картоплю необхідною кількістю рідини, поставте на варильну панель і доведіть на сильному вогні до кипіння. Потім зменшіть показник конфорки до середнього і варіть близько 10 хвилин.

  • Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

    По закінченні вказаного часу розігрійте в сковороді пару ложок рафінованої олії до максимуму, засипте цибулю і моркву. Коли цибуля стане трохи прозорим, додайте гриби. Робити зажарку необхідно не менше 7 хвилин до моменту, поки компоненти не досягнуть повної готовності.

  • Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

    Після того, як додали піджарку в посуд з варящимся картоплею, проварити суп ще близько 10 хвилин і вже після соліть, додайте невеликі шматочки сиру і заливайте вершки тонкою цівкою.

  • Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

    Додайте дрібно нарізаний кріп, вимкніть газ і дайте супу настоятися під кришкою близько ¼ години.

Порада: незважаючи на те що в самому рецепті як грибів заявлені саме печериці, цілком можна замінити будь-якими іншими. Якщо подобаються білі – без проблем! Від них смак стане ще більш яскравим. Однак на відміну від печериць, інші грибочки необхідно попередньо правильно підготувати. Для цього рекомендуємо спочатку їх відварити і використовувати отриманий бульйон для приготування страви.

Для більш яскраво вираженого присмаку можете додати ароматизовані плавлені сирки з грибним ароматом.
Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

Читайте також:  Грибний суп з заморожених грибів з сиром - рецепт з фото

Рецепт супу з печерицями, вершками і куркою

Більшості господинь ближче класичні перші страви на основі м’ясного бульйону. Такі дозволяють відмінно підкріпитися і запастися силами. Оптимальним продуктом для поєднання з грибами та вершками є курка, власне, з якої ми і пропонуємо зварити найсмачніший супец.

Кількість порцій: 13

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 87.7 ккал;
  • білки – 6.6 м;
  • жири – 4 г;
  • вуглеводи – 6.4 р.

Інгредієнти

  • м’ясо птиці – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • печериці – 250 г;
  • вершки – 200 мл;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • картопля великий – 3 шт.;
  • вода – 2 л;
  • приправа з ароматом лісових грибів – за смаком.

Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

Покрокове приготування

  1. Приготуйте бульйон. Для цього гарненько відваріть м’ясо в 2 літрах холодної води, періодично знімаючи пінку з поверхні бульйону. Коли курочка стане м’якою, дістаньте її з каструлі шумівкою і відставте поки в сторону для остигання.
  2. Почистіть картоплю, промийте його під проточною водою, наріжте середніми шматочками і закиньте в бульйон. Дочекайтеся, поки він знову закипить, і проварити не більше чверті години.
  3. Зробіть засмажку з цибулі, моркви і печериць, обсмажуючи спочатку овочі і вже після додаючи гриби.
  4. Розберіть за невеликими шматочками курку (або наріжте кубиками) і відправте її в суп в компанії з засмажкою.
  5. Коли всі інгредієнти практично розваряться, додайте кубик грибного бульйону і долийте вершків, постійно помішуючи. Варіть до повної готовності.

Порада: якщо немає бажання додавати в блюдо спеції, можете замінити їх сушеними грибами. Вони мають яскравий аромат, і навіть 20 грам буде достатньо для того, щоб додати лісового колориту в смаковий фон. Правда, перш ніж додавати гриби в суп, їх необхідно вимочити в гарячій воді близько півгодини.

І навіть якщо ви жодного разу не готували супів з вершками, не бійтеся, що домочадці не схвалять нововведень. Від тарілочки такої юшки вже точно ніхто не відмовиться! Шанувальники побутової кухонної техніки можуть зробити страву в будь-якій з моделей мультиварок, так як нічого складного у технології немає. Приємного апетиту!

Читайте також:  Грибний суп з сушених грибів з м'ясом, рецепт на бульйоні

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Грибной суп со сливками - пошаговый рецепт с фото, приготовление с курицей

DvaGusya