Тільки уявіть це ідеальне поєднання ніжних вершків і насиченого грибного аромату! Ці два продукти настільки підходять, що в дуеті додаються у всілякі страви — як перші, так і другі. Ми ж пропонуємо вам познайомитися з кількома рецептами вершкових супів з грибами, які, впевнені, заслуговують вашої високої оцінки. А щоб було простіше і зручніше освоювати нове блюдо, пропонуємо подивитися фото і відео.
Рецепт грибного супу з плавленим сиром і вершками
Це колоритна і дуже ніжна юшка, яка підкорить простотою приготування і неймовірною палітрою смаку. Відмінно підійде для того, щоб урізноманітнити пісне меню в домашніх умовах, а також для повсякденного раціону.
Інгредієнти
- Гриби (печериці) 250 г
- Картопля великого розміру 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква невелика 1 шт.
- Вершки 100 мл
- Сир плавлений 100 г
- Олія соняшникова 35 мл
- Кріп, зелень 1 маленький пучок
- Сіль за смаком
- Вода 1.5 л
На порцію
Калорії: 84.9 ккал
Білки: 4.8 м
Жири: 3.7 р
Вуглеводи: 8.1 г
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Очистіть бульби картоплі, моркву і цибулю-ріпку. Наріжте картоплю невеликими кубиками або брусочками, моркву натріть з використанням терки, цибулька дрібненько нашаткуйте.
-
Наріжте печериці тонкими пластинками поперек гриба.
-
Залийте картоплю необхідною кількістю рідини, поставте на варильну панель і доведіть на сильному вогні до кипіння. Потім зменшіть показник конфорки до середнього і варіть близько 10 хвилин.
-
По закінченні вказаного часу розігрійте в сковороді пару ложок рафінованої олії до максимуму, засипте цибулю і моркву. Коли цибуля стане трохи прозорим, додайте гриби. Робити зажарку необхідно не менше 7 хвилин до моменту, поки компоненти не досягнуть повної готовності.
-
Після того, як додали піджарку в посуд з варящимся картоплею, проварити суп ще близько 10 хвилин і вже після соліть, додайте невеликі шматочки сиру і заливайте вершки тонкою цівкою.
-
Додайте дрібно нарізаний кріп, вимкніть газ і дайте супу настоятися під кришкою близько ¼ години.
Порада: незважаючи на те що в самому рецепті як грибів заявлені саме печериці, цілком можна замінити будь-якими іншими. Якщо подобаються білі – без проблем! Від них смак стане ще більш яскравим. Однак на відміну від печериць, інші грибочки необхідно попередньо правильно підготувати. Для цього рекомендуємо спочатку їх відварити і використовувати отриманий бульйон для приготування страви.
Для більш яскраво вираженого присмаку можете додати ароматизовані плавлені сирки з грибним ароматом.
Рецепт супу з печерицями, вершками і куркою
Більшості господинь ближче класичні перші страви на основі м’ясного бульйону. Такі дозволяють відмінно підкріпитися і запастися силами. Оптимальним продуктом для поєднання з грибами та вершками є курка, власне, з якої ми і пропонуємо зварити найсмачніший супец.
Кількість порцій: 13
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
- калорійність – 87.7 ккал;
- білки – 6.6 м;
- жири – 4 г;
- вуглеводи – 6.4 р.
Інгредієнти
- м’ясо птиці – 300 г;
- морква – 1 шт.;
- печериці – 250 г;
- вершки – 200 мл;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- картопля великий – 3 шт.;
- вода – 2 л;
- приправа з ароматом лісових грибів – за смаком.
Покрокове приготування
- Приготуйте бульйон. Для цього гарненько відваріть м’ясо в 2 літрах холодної води, періодично знімаючи пінку з поверхні бульйону. Коли курочка стане м’якою, дістаньте її з каструлі шумівкою і відставте поки в сторону для остигання.
- Почистіть картоплю, промийте його під проточною водою, наріжте середніми шматочками і закиньте в бульйон. Дочекайтеся, поки він знову закипить, і проварити не більше чверті години.
- Зробіть засмажку з цибулі, моркви і печериць, обсмажуючи спочатку овочі і вже після додаючи гриби.
- Розберіть за невеликими шматочками курку (або наріжте кубиками) і відправте її в суп в компанії з засмажкою.
- Коли всі інгредієнти практично розваряться, додайте кубик грибного бульйону і долийте вершків, постійно помішуючи. Варіть до повної готовності.
Порада: якщо немає бажання додавати в блюдо спеції, можете замінити їх сушеними грибами. Вони мають яскравий аромат, і навіть 20 грам буде достатньо для того, щоб додати лісового колориту в смаковий фон. Правда, перш ніж додавати гриби в суп, їх необхідно вимочити в гарячій воді близько півгодини.
І навіть якщо ви жодного разу не готували супів з вершками, не бійтеся, що домочадці не схвалять нововведень. Від тарілочки такої юшки вже точно ніхто не відмовиться! Шанувальники побутової кухонної техніки можуть зробити страву в будь-якій з моделей мультиварок, так як нічого складного у технології немає. Приємного апетиту!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!