Квасолевий суп рецепт з червоної квасолі – рецепт з м’ясом, куркою, просто і смачно в мультиварці

Супи з червоної квасолі є не тільки неймовірно смачними, поживними і простими у приготуванні, але і неймовірно корисними – саме завдяки цьому вони заслужили любов і визнання у всіх кухнях світу, наприклад, грузинської, молдавської, італійської, американської, російської.

Важливо: в червоній і білій квасолі міститься безліч необхідних для людини мікроелементів, вітамінів, а також клітковини, що робить її незамінним компонентом у раціоні кожного.

Незаперечною перевагою таких супів є і те, що варіантів їх приготування існує настільки багато, що важко буде перерахувати – вони можуть бути як м’ясні, так і пісними і дієтичними, з сирих, сушених та консервованих бобів, кожен знайде для себе улюблений рецепт. У класичному борщ з капустою теж можуть бути присутніми бобові. Кілька різноманітних варіацій супчика з червоної квасолі на будь-який смак представлені в наших сьогоднішніх рецептах. А для кращої наочності ми підготували фото і відео.

Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

Вегетаріанський суп з червоної квасолі

Інгредієнти

  • квасоля (червона) 250 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • 2 стебла селери
  • морква 1 шт.
  • помідор 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • томатна паста 1 ст. л.
  • бульйон (овочевий) 1,5 л
  • олія оливкова 3 ст. л.
  • зелень 3 гілочки
  • чебрець за смаком
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

На порцію

Калорії: 160.7 ккал

Білки: 7.4 р

Жири: 5.2 м

Вуглеводи: 21.2 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

    Починаємо готувати страву з попереднього етапу – заздалегідь промийте червону квасолю і замочіть її в теплій кип’яченій воді на 5-6 годин, а краще залиште відстоятися на всю ніч. Відкиньте на друшляк, промийте і доведіть майже до готовності. В мультиварці-скороварці це можна зробити без замочування і набагато швидше.

  • Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

    Промийте всі овочі і почистіть їх. Селера, зубчики часнику, моркву і цибулину наріжте дрібними кубиками. Помідори необхідно бланширувати і подрібнити.

  • Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

    В цей час надішліть на плиту супову каструлю з товстим дном і влийте в неї масло, розігрівайте його на середньому вогні. Далі додайте туди овочі і обсмажте їх протягом семи хвилин.

  • Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

    По закінченні цього часу, додайте в каструлю бульйон і квасолю. Приправте супчик спеціями за смаком і залиште варитися на невеликому вогні півгодини.

  • Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

    За десять хвилин до готовності киньте в суп, помідори і томатну пасту.

  • Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

    Залишилося тільки розлити по тарілках і присипати зверху рубаною зеленню.

Порада: перед тим як подавати, прикрасивши супчик столовою ложкою сметани – так він буде ще апетитніше і поживніший.

Суп з червоної консервованої квасолі

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 198.2 ккал;
  • жири – 8.7;
  • білки – 9.3;
  • вуглеводи – 20.6.

Інгредієнти

  • квасоля червона (консервована) – 600 г;
  • яловичина – 200 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • вода – 1 л;
  • гірчиця (насіння) – 2 ч. л.;
  • олія оливкова – 4 ст. л.;
  • томатна паста – 3 ст. л.;
  • петрушка – декілька гілочок;
  • суміш спецій «Італійські трави» – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

Покрокове приготування

  1. Для початку миємо й чистимо всі овочі. Цибулю і часник дрібно пошинкуйте, а картоплю покришіть невеликими акуратними кубиками.
  2. Яловичину необхідно зачистити від сухожиль і плівок, а потім нарізати на великі шматки.
  3. Далі поставте сковороду на невеликий вогонь, влийте в неї оливкова олія і розігрійте його, досить гаряче додайте подрібнені цибулю і зубчики часнику. Пасеруйте до напівпрозорого стану, приблизно 2-3 хв.
  4. Викладіть овочі м’ясо і насіння гірчиці, все ретельно розмішайте і залишіть тушкуватися на невеликому вогні приблизно на 20 хв.
  5. Після цього відправте туди ж томатну пасту, ретельно все перемішайте і смажте до легкого потемніння.
  6. Поставте каструлю з водою на середній вогонь. Киньте туди отриману зажарку і консервовану квасолю. Все перемішайте і залиште варитися приблизно на півгодини.
  7. Киньте в супову ємність попередньо подрібнену картоплю і тушкуйте на невеликому вогні ще 20 хвилин, поки вона не стане м’якою.
  8. За кілька хвилин до готовності доведіть до смаку спеціями і посипте подрібненою петрушкою.
  9. Живильний смачний супчик готовий, залишилося розлити по піалах і можна подавати до столу.

Порада: якщо ви хочете додати юшки пікантності і урізноманітнити її смак, обсмажте на сухій сковороді гриль кілька тонких смужок бекону або іншого копченого делікатесу і прикрасьте ними суп при подачі.

Суп з червоної квасолі з м’ясом

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Кількість порцій: 18

Енергетична цінність

  • калорійність – 115.3 ккал;
  • жири – 4.9;
  • білки – 7.2;
  • вуглеводи – 10.7.

Інгредієнти

  • м’ясо (свинина або яловичина) – 500 г;
  • квасоля (червона) – 250 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • вода – 4 л;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • зелень – кілька гілочок;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

Покрокове приготування

  1. Першим ділом яловичину (або свинину) відправляємо в сотейник, заливаємо холодною водою і ставимо на невеликий вогонь. При варінні прозорого бульйону не забувайте періодично знімати з нього пінку, що утворилася на поверхні.
  2. За основу для приготування юшки беремо заздалегідь замочені боби (це відчутно заощадить вам час готування). Далі квасолю необхідно ретельно промити під проточною водою і потім відправити в бульйон. Залишаємо все варитися приблизно на одну годину.
  3. Не будемо втрачати час і займемося овочами – ретельно все перемываем і очищаємо. Картоплю кришимо на невеликі шматочки, моркву необхідно натерти на середній тертці, цибулю нашаткувати кубиками, а помідори перебити в блендері.
  4. За 25 хвилин до готовності кидаємо порізану картоплю.
  5. Поки суп вариться, пасеруємо овочі на маленькій конфорці приблизно 5 хвилин. Додаємо до них томати, все старанно перемішуємо і тушкуємо на вогні ще пару хвилиночок.
  6. Відправляємо отриману зажарку в юшку, приправляємо її спеціями і доводимо до кипіння.
  7. Апетитний і ситний супчик готовий – перед тим як подавати на стіл, прикрашаємо подрібненими петрушкою і кропом.

Порада: намагайтеся вибирати красиві боби приблизно однакового розміру – так ваша страва буде не тільки смачним, але і естетично привабливим.

Суп з червоної квасолі з куркою

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • калорійність – 238.7 ккал;
  • жири – 6.9;
  • білки – 20.2;
  • вуглеводи – 23.8.

Інгредієнти

  • куряча грудка – 350 г;
  • квасоля (червона) – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • вода – 1 л;
  • зелень – пару гілочок;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

Покрокове приготування

  1. За кілька годин до початку готування супу квасоля замочіть у холодній воді. Коли боби досить отмокла, відваріть їх до повної готовності у тієї ж рідини.
  2. Третина квасолі перекладіть в чашу блендера і подрібніть до пюреобразного виду.
  3. Ретельно промийте куряче філе і залийте його водою в сотейнику, яку виділили під готування супу. Відправте на невеликий вогонь, і відварюйте бульйон приблизно 45 хвилин.
  4. Поки м’ясо нудиться, подрібніть завчасно очищені і помиті морквину та цибулину. Підсмажте овочі на розігрітій сковорідці в невеликій кількості олії.
  5. Дістаньте з бульйону курятину, трохи остудіть і порвіть на порційні шматочки. Далі відправте в супчик зажарку, м’ясо і квасоля (як ціле, так і квасолеве пюре), все ретельно перемішайте. Приправте спеціями і залиште на вогні ще на 10 хв.
  6. У готовий суп додайте дрібно порізану зелень і подавайте до столу.

Порада: якщо ви використовуєте заморожену грудку, то перед приготуванням її правильно розморозити. Для цього заздалегідь дістаньте курку з холодильника, покладіть в глибоку миску і залийте водою.

Суп з червоної квасолі, консервована в томатному соусі

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 178.8 ккал;
  • жири – 4.5;
  • білки – 9.6;
  • вуглеводи – 24.9.

Інгредієнти

  • квасоля червона (консервована в томатному соусі) – 400 г;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 7 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • бульйон (курячий) – 1 л;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Фасолевый суп рецепт из красной фасоли - рецепт с мясом, курицей, просто и вкусно в мультиварке

Покрокове приготування

  1. Першим ділом виймаємо бульйон з холодильника і ставимо його на конфорку. Залишаємо до закипання.
  2. Поки бульйон розігрівається, обмиваємо, чистимо і кришимо маленькими рівними шматочками картоплю. Як тільки рідина закипіла, скидаємо туди порізану картоплю.
  3. Далі очищаємо і обмиваємо овочі. Цибулину дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на крупній тертці.
  4. Відправляємо на тихий вогонь сковорідку з товстим дном розігріваємо до неї невелику кількість соняшникової олії. Пасеруємо пару хвилин цибулю, до напівпрозорості, і приєднуємо до нього моркву. Все ретельно перемішуємо і залишаємо смажитися ще на 5 хв.
  5. Коли зажарка з овочів готова, додаємо її в бульйон і варимо протягом 20 хв.
  6. В кінці розкриваємо банку квасолі в томатному соусі і відправляємо її вміст в суп. Розмішуємо і залишаємо на вогні ще на 10 хвилин.
  7. Поживна і ароматна юшка готова – розливаємо по піалах і кличемо всіх до столу!

Порада: якщо хочете зробити вегетаріанський суп, то курячий бульйон можна замінити на овочевий або на воду – який смак від цього гірше не стане.

Сподіваємося, що серед цих простих і швидких в приготуванні рецептів супу з червоною квасолею кожен знайде щось на свій смак. Радуйте себе і близьких новими кулінарними знахідками і цікавими поєднаннями – приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: