Супи з червоної квасолі є не тільки неймовірно смачними, поживними і простими у приготуванні, але і неймовірно корисними – саме завдяки цьому вони заслужили любов і визнання у всіх кухнях світу, наприклад, грузинської, молдавської, італійської, американської, російської.
Важливо: в червоній і білій квасолі міститься безліч необхідних для людини мікроелементів, вітамінів, а також клітковини, що робить її незамінним компонентом у раціоні кожного.
Незаперечною перевагою таких супів є і те, що варіантів їх приготування існує настільки багато, що важко буде перерахувати – вони можуть бути як м’ясні, так і пісними і дієтичними, з сирих, сушених та консервованих бобів, кожен знайде для себе улюблений рецепт. У класичному борщ з капустою теж можуть бути присутніми бобові. Кілька різноманітних варіацій супчика з червоної квасолі на будь-який смак представлені в наших сьогоднішніх рецептах. А для кращої наочності ми підготували фото і відео.
- Вегетаріанський суп з червоної квасолі
- Суп з червоної консервованої квасолі
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Суп з червоної квасолі з м’ясом
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Суп з червоної квасолі з куркою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Суп з червоної квасолі, консервована в томатному соусі
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Вегетаріанський суп з червоної квасолі
Інгредієнти
- квасоля (червона) 250 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- 2 стебла селери
- морква 1 шт.
- помідор 2 шт.
- часник 2 зубчики
- томатна паста 1 ст. л.
- бульйон (овочевий) 1,5 л
- олія оливкова 3 ст. л.
- зелень 3 гілочки
- чебрець за смаком
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 160.7 ккал
Білки: 7.4 р
Жири: 5.2 м
Вуглеводи: 21.2 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
- Починаємо готувати страву з попереднього етапу – заздалегідь промийте червону квасолю і замочіть її в теплій кип’яченій воді на 5-6 годин, а краще залиште відстоятися на всю ніч. Відкиньте на друшляк, промийте і доведіть майже до готовності. В мультиварці-скороварці це можна зробити без замочування і набагато швидше.
- Промийте всі овочі і почистіть їх. Селера, зубчики часнику, моркву і цибулину наріжте дрібними кубиками. Помідори необхідно бланширувати і подрібнити.
- В цей час надішліть на плиту супову каструлю з товстим дном і влийте в неї масло, розігрівайте його на середньому вогні. Далі додайте туди овочі і обсмажте їх протягом семи хвилин.
- По закінченні цього часу, додайте в каструлю бульйон і квасолю. Приправте супчик спеціями за смаком і залиште варитися на невеликому вогні півгодини.
- За десять хвилин до готовності киньте в суп, помідори і томатну пасту.
- Залишилося тільки розлити по тарілках і присипати зверху рубаною зеленню.
Порада: перед тим як подавати, прикрасивши супчик столовою ложкою сметани – так він буде ще апетитніше і поживніший.
Суп з червоної консервованої квасолі
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорійність – 198.2 ккал;
- жири – 8.7;
- білки – 9.3;
- вуглеводи – 20.6.
Інгредієнти
- квасоля червона (консервована) – 600 г;
- яловичина – 200 г;
- картопля – 4 шт.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- вода – 1 л;
- гірчиця (насіння) – 2 ч. л.;
- олія оливкова – 4 ст. л.;
- томатна паста – 3 ст. л.;
- петрушка – декілька гілочок;
- суміш спецій «Італійські трави» – за смаком;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Покрокове приготування
- Для початку миємо й чистимо всі овочі. Цибулю і часник дрібно пошинкуйте, а картоплю покришіть невеликими акуратними кубиками.
- Яловичину необхідно зачистити від сухожиль і плівок, а потім нарізати на великі шматки.
- Далі поставте сковороду на невеликий вогонь, влийте в неї оливкова олія і розігрійте його, досить гаряче додайте подрібнені цибулю і зубчики часнику. Пасеруйте до напівпрозорого стану, приблизно 2-3 хв.
- Викладіть овочі м’ясо і насіння гірчиці, все ретельно розмішайте і залишіть тушкуватися на невеликому вогні приблизно на 20 хв.
- Після цього відправте туди ж томатну пасту, ретельно все перемішайте і смажте до легкого потемніння.
- Поставте каструлю з водою на середній вогонь. Киньте туди отриману зажарку і консервовану квасолю. Все перемішайте і залиште варитися приблизно на півгодини.
- Киньте в супову ємність попередньо подрібнену картоплю і тушкуйте на невеликому вогні ще 20 хвилин, поки вона не стане м’якою.
- За кілька хвилин до готовності доведіть до смаку спеціями і посипте подрібненою петрушкою.
- Живильний смачний супчик готовий, залишилося розлити по піалах і можна подавати до столу.
Порада: якщо ви хочете додати юшки пікантності і урізноманітнити її смак, обсмажте на сухій сковороді гриль кілька тонких смужок бекону або іншого копченого делікатесу і прикрасьте ними суп при подачі.
Суп з червоної квасолі з м’ясом
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Кількість порцій: 18
Енергетична цінність
- калорійність – 115.3 ккал;
- жири – 4.9;
- білки – 7.2;
- вуглеводи – 10.7.
Інгредієнти
- м’ясо (свинина або яловичина) – 500 г;
- квасоля (червона) – 250 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- вода – 4 л;
- олія оливкова – 3 ст. л.;
- зелень – кілька гілочок;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Покрокове приготування
- Першим ділом яловичину (або свинину) відправляємо в сотейник, заливаємо холодною водою і ставимо на невеликий вогонь. При варінні прозорого бульйону не забувайте періодично знімати з нього пінку, що утворилася на поверхні.
- За основу для приготування юшки беремо заздалегідь замочені боби (це відчутно заощадить вам час готування). Далі квасолю необхідно ретельно промити під проточною водою і потім відправити в бульйон. Залишаємо все варитися приблизно на одну годину.
- Не будемо втрачати час і займемося овочами – ретельно все перемываем і очищаємо. Картоплю кришимо на невеликі шматочки, моркву необхідно натерти на середній тертці, цибулю нашаткувати кубиками, а помідори перебити в блендері.
- За 25 хвилин до готовності кидаємо порізану картоплю.
- Поки суп вариться, пасеруємо овочі на маленькій конфорці приблизно 5 хвилин. Додаємо до них томати, все старанно перемішуємо і тушкуємо на вогні ще пару хвилиночок.
- Відправляємо отриману зажарку в юшку, приправляємо її спеціями і доводимо до кипіння.
- Апетитний і ситний супчик готовий – перед тим як подавати на стіл, прикрашаємо подрібненими петрушкою і кропом.
Порада: намагайтеся вибирати красиві боби приблизно однакового розміру – так ваша страва буде не тільки смачним, але і естетично привабливим.
Суп з червоної квасолі з куркою
Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 7
Енергетична цінність
- калорійність – 238.7 ккал;
- жири – 6.9;
- білки – 20.2;
- вуглеводи – 23.8.
Інгредієнти
- куряча грудка – 350 г;
- квасоля (червона) – 300 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- олія соняшникова – 3 ст. л.;
- вода – 1 л;
- зелень – пару гілочок;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Покрокове приготування
- За кілька годин до початку готування супу квасоля замочіть у холодній воді. Коли боби досить отмокла, відваріть їх до повної готовності у тієї ж рідини.
- Третина квасолі перекладіть в чашу блендера і подрібніть до пюреобразного виду.
- Ретельно промийте куряче філе і залийте його водою в сотейнику, яку виділили під готування супу. Відправте на невеликий вогонь, і відварюйте бульйон приблизно 45 хвилин.
- Поки м’ясо нудиться, подрібніть завчасно очищені і помиті морквину та цибулину. Підсмажте овочі на розігрітій сковорідці в невеликій кількості олії.
- Дістаньте з бульйону курятину, трохи остудіть і порвіть на порційні шматочки. Далі відправте в супчик зажарку, м’ясо і квасоля (як ціле, так і квасолеве пюре), все ретельно перемішайте. Приправте спеціями і залиште на вогні ще на 10 хв.
- У готовий суп додайте дрібно порізану зелень і подавайте до столу.
Порада: якщо ви використовуєте заморожену грудку, то перед приготуванням її правильно розморозити. Для цього заздалегідь дістаньте курку з холодильника, покладіть в глибоку миску і залийте водою.
Суп з червоної квасолі, консервована в томатному соусі
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 8
Енергетична цінність
- калорійність – 178.8 ккал;
- жири – 4.5;
- білки – 9.6;
- вуглеводи – 24.9.
Інгредієнти
- квасоля червона (консервована в томатному соусі) – 400 г;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 7 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- бульйон (курячий) – 1 л;
- олія соняшникова – 2 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Покрокове приготування
- Першим ділом виймаємо бульйон з холодильника і ставимо його на конфорку. Залишаємо до закипання.
- Поки бульйон розігрівається, обмиваємо, чистимо і кришимо маленькими рівними шматочками картоплю. Як тільки рідина закипіла, скидаємо туди порізану картоплю.
- Далі очищаємо і обмиваємо овочі. Цибулину дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на крупній тертці.
- Відправляємо на тихий вогонь сковорідку з товстим дном розігріваємо до неї невелику кількість соняшникової олії. Пасеруємо пару хвилин цибулю, до напівпрозорості, і приєднуємо до нього моркву. Все ретельно перемішуємо і залишаємо смажитися ще на 5 хв.
- Коли зажарка з овочів готова, додаємо її в бульйон і варимо протягом 20 хв.
- В кінці розкриваємо банку квасолі в томатному соусі і відправляємо її вміст в суп. Розмішуємо і залишаємо на вогні ще на 10 хвилин.
- Поживна і ароматна юшка готова – розливаємо по піалах і кличемо всіх до столу!
Порада: якщо хочете зробити вегетаріанський суп, то курячий бульйон можна замінити на овочевий або на воду – який смак від цього гірше не стане.
Сподіваємося, що серед цих простих і швидких в приготуванні рецептів супу з червоною квасолею кожен знайде щось на свій смак. Радуйте себе і близьких новими кулінарними знахідками і цікавими поєднаннями – приємного апетиту!