Суп-пюре з сушених грибів – рецепт з вершками і картоплею, фото

Багато господинь стикалися з тим, що свіжих грибів під рукою немає, а суп з характерним ароматом і смаком приготувати дуже хочеться. Що ж робити в такій ситуації — бігти стрімголов в магазин і шукати бракуючий компонент? Насправді це зайве, перевірте засіки – можливо, десь завалялися сушені гриби, саме вони і прийдуть на допомогу. А як готувати смачну юшку з сушених грибів на власній кухні в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з наших докладних рецептів. Для наочності ми підготували фото.

Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

Суп-пюре з сушених грибів

Інгредієнти

  • сушені білі гриби (печериці) 70 г
  • картопля 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сметана 95 г
  • соняшникова олія 10 г
  • вода 3 склянки
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

На порцію

Калорії: 145 ккал

Білки: 5.6 м

Жири: 6.2 г

Вуглеводи: 16.7 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

    Першим кроком буде обробка грибів. Так як вони не свіжі, а сушені, їх необхідно підготувати: добре промиваємо і замочуємо в глибокій мисці. Вода повинна покривати гриби приблизно на 2 пальці зверху. Посуд накриваємо і залишаємо основний інгредієнт розбухати приблизно на 3 години.

  • Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

    Після того як гриби вже готові до подальшої обробки, ми зливаємо з них зайву воду, віджимаємо і обсушуємо паперовими рушниками. Ріжемо на невеликі шматочки.

  • Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

    Дістаємо сковороду, наливаємо в неї олію і розігріваємо. Викладаємо попередньо подрібнену цибулю і пасеруємо 2-3 хвилини.

  • Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

    Далі додаємо гриби і, постійно перемішуючи, тушкуємо суміш на тихому вогні протягом 10 хвилин. Після цього знімаємо сковороду з конфорки, а вміст перекладаємо в каструлю і заливаємо водою.

  • Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

    Чистимо картоплю, обмиваємо його і кришимо невеликими кубиками. Додаємо його в каструлю, солимо і перчимо.

  • Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

    Варимо суп на середньому вогні до приготування картоплі, приблизно 25-30 хвилин. Після цього перебиваємо весь вміст заглибним блендером до однорідної консистенції і поступово вводимо сметану. Даємо закипіти і знімаємо з вогню.

  • Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

    Все, суп готовий – розливаємо по тарілках і запрошуємо всіх до столу!

Порада: якщо хочете здивувати гостей, то можете подати юшку в хлібній тарілці. Для цього виріжте з круглого короваю м’якуш і залийте туди суп. Прикрасьте зверху сметаною і зеленню. Така подача принесе не тільки естетичне задоволення, але і запам’ятається вам і вашим гостям надовго.

Крем-суп з сушених грибів з вершками

Суп-пюре из сушеных грибов - рецепт со сливками и картофелем, фото

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • калорійність – 177.9 ккал;
  • жири – 8.1;
  • білки – 8.5;
  • вуглеводи – 17.8.

Інгредієнти

  • сушені гриби – 200 г;
  • картопля – 5 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • вершки 20 % – 150 мл;
  • сир плавлений – 100 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • вода – 1,5 л;
  • петрушка – 3 гілочки;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Сушені гриби необхідно заздалегідь замочити в холодній воді на 3 години. Після цього ставимо їх на вогонь і варимо протягом 30 хвилин.
  2. Слідом за цим нам знадобиться процідити отриманий бульйон, вийняти з нього гриби і віджати їх від зайвої вологи.
  3. Додаємо в концентрований відвар води, щоб трохи розбавити, і ставимо на середній вогонь. Поки бульйон підігрівається, чистимо та миємо овочі. Рубаємо моркву і картоплю невеликими кубиками і відправляємо їх у каструлю.
  4. Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо і пасеруємо його на вершковому маслі 2 хвилини на маленькому вогні. Після цього додаємо гриби, смажимо, не забуваючи помішувати, 7 хвилин.
  5. Коли овочі вже майже готові, відправляємо до них попередньо обсмажені гриби і цибулю. Даємо юшки закипіти і акуратно перебиваємо все в однорідну ароматну масу з допомогою блендера. Залишаємо суп поваритися ще 10 хвилин.
  6. В цей час натираємо на середній тертці плавлений сирок наш і починаємо поступово його вводити в суп разом з вершками (щоб було густіше, бажано використовувати продукт з великою кількістю відсотків і не замінювати молоком). Доводимо до кипіння, заправляємо спеціями і залишаємо варитися ще на 5 хвилин.

Наш ситний вершково-грибний супчик готовий, знімаємо його з вогню і посипаємо попередньо подрібненої зеленню.

Порада: щоб плавлений сир легше терся, покладіть його перед цим на 20-30 хвилин у морозилку. Він затвердіє і працювати стане набагато зручніше.

Якщо вас не лякає збільшення калорійності, можна додати в юшку відварену заздалегідь перловку або макаронні вироби. Щоб не стояти біля плити, задійте мультиварку, в ній перше блюдо вийде ще смачніше. Ми віримо, що ці прості рецепти, які зможе приготувати навіть дитина, припадуть до душі, і ви запропонуєте їх своїй сім’ї як можна швидше. Тому бажаємо приємного апетиту і нових звершень на кулінарному ниві!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: