Суп з квасолею і грибами – пісний рецепт з печерицями

Квасоля сама по собі — найцінніший продукт, насичений корисними вітамінами (А, В1, В2, В9, C, E та ін), а також макро – і мікроелементами. У складі цієї бобової культури міститься велика кількість заліза і кальцію. До того ж це незамінне джерело білків для тих людей, які дотримуються вегетаріанства або обмежують вживання м’яса і риби в пост.

Квасоля дуже поживна, 70-80% білка, що міститься в бобових, засвоюється організмом. Вона легко поєднується з іншими продуктами. Вже тому приготувати суп з додаванням інгредієнта – вірне рішення.

Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

Порада: лікарі наголошують на необхідності вживання додаткових джерел фолієвої кислоти жінками у перший триместр вагітності. Страва з додаванням квасолі буде не тільки корисно майбутнім мамам, але і зможе урізноманітнити раціон.

Рецепт супу з квасолею і грибами

Американська і мексиканська кухні просто рясніють різними варіаціями рецептів на основі квасолі. При цьому її використовують білу, червону, стручкову і нерідко – консервовану. Те ж саме стосується і грибів. Вибір конкретного виду цього інгредієнта часто просто зводиться до того, що більше подобається або що легше купити. У статті ми розглянемо покроково, як правильно зварити смачний суп на основі печериць і червоної квасолі, а також розповімо про нюанси пісного страви.

Інгредієнти

  • бульйон 2 л
  • червона квасоля-150 г
  • гриби (печериці) 250 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • картопля 3 шт.
  • морква 1 шт.
  • масло рослинне 3 ст. л.
  • сметана за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 61.8 ккал

Білки: 6.8 г

Жири: 1.8 м

Вуглеводи: 4.7 р

Кроки 55 хв. Відео-рецепт

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    За 12 годин до початку основної готування квасолю необхідно перебрати і залити холодною водою. Можна просто залишити на ніч.

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    Підготовлені заздалегідь бобові знову промиваємо проточною струменем і додаємо в каструлю з бульйоном. Виставляємо середній вогонь на плиті. Залишаємо варитися на 25 хвилин.

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    Тим часом чистимо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками або брусочками, моркву – тонкою соломкою (можна використовувати крупну тертку). Ретельно подрібнюємо цибулю.

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    Гриби добре миємо, зчищають ножем важкі забруднення. Нарізаємо тонкими пластинами.

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    На розігріту сковороду додаємо рослинне масло. Всипаємо туди ж печериці. Залишаємо смажитися до появи рум’яної скоринки (приблизно 5 хвилин).

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    Якщо 25 хвилин вже пройшли, картоплю додаємо в каструлю з бульйоном. Чекаємо закипання.

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    До грибів додаємо подрібнені цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі до набуття ними характерного золотистого відтінку.

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    Масу зі сковороди перекладаємо в каструлю. Прикручуємо вогонь і залишаємо варитися ще 12-15 хвилин. Солимо за смаком.

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    Перед закінченням готування знову збільшуємо загострення конфорки, залишаємо суп покипіти 2-3 хвилини і знімаємо його з плити.

  • Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

    Подавати страву краще не відразу, а почекавши близько півгодини. У кожну тарілку доречно буде додати порцію сметани по своєму смаку.

Порада: готувати квасоля для варіння необхідно заздалегідь. Без замочування тривалість доведення її до готовності на невеликому вогні складе близько 3,5 годин.

Пісний варіант приготування

Суп с фасолью и грибами - постный рецепт с шампиньонами

Великою перевагою такої страви є те, що в залежності від особистих уподобань, із запропонованих інгредієнтів можна приготувати як густий суп з обволікаючим ніжним ароматом, так і пісне дієтичне страву. Навіть на фото вона виглядає не гірше, а знявши пробу, ви переконаєтеся, що і смак зовсім непоганий. У цьому випадку наваристий м’ясний бульйон потрібно замінити звичайною водою, а сметану і зовсім виключити зі списку компонентів. Всі пропорції і кроки приготування залишаються незмінними.

Це цікаво: калорійність такого вегетаріанського супу становить 28,9 ккал на 100 г продукту, що в 2 рази нижче, ніж енергетична цінність першого страви, приготованої на бульйоні.

Постійно робити своє меню різноманітним можна і потрібно. Ароматний суп на основі грибів і квасолі, запропонований в цьому рецепті, здатний внести свої яскраві нотки в палітру смаків кожної сім’ї.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: