Суп з квасолею з банки – рецепти приготування

У сніжну пору особливо важливо ситно обідати, так як організм взимку витрачає більше сил і енергії. Поповнити ресурси допоможуть страви з бобових культур, зокрема, з квасолі різних видів. Сама по собі вона важко засвоюється, тому рекомендується варити смачні ароматні супи з цим інгредієнтом. Однак продукт є висококалорійним, а значить, людям, які сидять на дієті і стежать за фігурою, вживати його потрібно в мінімальній кількості.

Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления
У кулінарії популярністю користуються два види квасолі: біла і червона. Саме ці сорти особливо багаті магнієм і залізом. Такі продукти корисно їсти людям, що зазнають проблеми з нервової і судинної систем. Бобові довго варяться. Щоб квасоля стала м’якою, необхідно витратити не менше 6 годин. Для зручності можна використовувати консервований продукт. Зміст такого напівфабрикату в рецепті спростить його і заощадить ваш час.

Поради та рекомендації, які супроводжуються фото на нашому сайті допоможуть навіть самим недосвідченим господаркам створити смачне, насичене і ароматне перше страву до обіду.

Порада: суп з консервованою квасолею можна зробити легшим, якщо не варити його з м’ясом або на бульйоні. Однак страва вийде густим і насиченим при додаванні курячої грудки або шматочки телятини. А копчене м’ясо зробить його не тільки ароматним, але і неймовірно смачним, адже копченості з бобовими дають дивовижно апетитне поєднання.

Рецепт супу з квасолею з банки

Інгредієнти

  • Телятина на кістці 250-300 г
  • Бекон 150 г
  • Консервована квасоля червона 300 г
  • Картопля 3-4 шт.
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3-4 зубчики
  • Рослинна олія 2 ст. л.
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Лавровий лист 2-3 шт.
  • Вода 4 л
  • Свіжа або заморожена зелень петрушки 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Приправи та спеції для супів за бажанням

На порцію

Калорії: 315 ккал

Білки: 6.8 г

Жири: 6 р

Вуглеводи: 14.7 м

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    В першу чергу зробіть бульйон. Для цього в каструлю влийте холодну очищену воду і опустіть в неї м’ясо. Поставте на вогонь, дочекайтеся закипання зменшіть полум’я до мінімуму. Варіть 1 годину. Під кінець додайте кілька листочків лаврушки. Трохи посоліть.

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    В цей час підготуйте засмажку. З цибулі і моркви зніміть шкірку, наріжте овочі півкільцями або кубиками середнього розміру, можна соломкою. Бекон накришить маленькими шматочками.

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    Сковороду полийте рослинним маслом і поставте на середній вогонь. Через хвилину покладіть на неї обсмажуватися цибулю. Характерна золотава скоринка, що утворилась через деякий час, дасть зрозуміти, що пора відправляти тушкуватися моркву. Через 3 хвилини додайте бекон і смажте його до підрум’янення. На завершення готування покладіть чайну ложку томатної пасти і продавіть через прес часник. Ретельно перемішайте продукти. Погасіть вогонь. Відставте зажарку в бік.

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    Картопля очистіть. Нарубаєте коренеплоди брусочками середнього розміру.

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    З киплячого бульйону зніміть “шумок”, киньте в нього картоплю. Варіть 10 хвилин.

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    Потім відправте туди ж зажарку і продовжуйте готування ще 5-7 хвилин.

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    Останньої можна додати консервовану квасоля, так як цей продукт вже повністю готовий до вживання. За бажанням влийте також і рідину з банки в суп. Проварити всі разом 3-5 хвилин.

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    На завершення готування ще трохи посоліть і додайте спецій по своєму смаку. Наріжте зелень і посипте нею страву. Зніміть з вогню.

  • Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

    Залиште настоятися під кришкою на 20 хвилин. Після розлийте по піалах або глибоких тарілках і подавайте до обіду.

Порада: з супом з консервованої квасолі відмінно буде поєднуватися сметана або домашній майонез. Також дуже смачно вживати його з плациндами з сиром або капустою, пиріжками або вертутами.

Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления

Приготування квасоляного супу на зиму в банках

Досвідчені господині часто запасаються різної консервацією на зимовий сезон, заготовляють овочі і фрукти, які в таку пору важко дістати в свіжому вигляді. Але чи знаєте ви, що в банку можна закатати і суп? Здавалося б, незвичайна ідея, проте в деяких випадках таке перше блюдо стане справжньою знахідкою. У відрядженні, в турпоході, при неможливості самостійно готувати, та й просто при гострій нестачі часу даний напівфабрикат завжди виручить, адже його потрібно тільки розігріти.

Пропонуємо вам приготувати насичений і смачний квасолевий суп в банках. На дві літрові ємності знадобляться:

  • суха квасоля – 200 грам;
  • 1 свіжа морква;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 2 солодких болгарських перцю;
  • 1.5 л томатного соку (краще приготованого самостійно в домашніх умовах);
  • 100 мл соняшникової олії;
  • оцтова есенція – 0.5 чайної ложки;
  • сіль – за смаком;
  • цукор – 2 столові ложки.

Суп с фасолью из банки - рецепты приготовления
Квасоля замочіть на ніч. На наступний день рідину злийте, а бобові промийте, додайте в каструлю 3 л води і варіть їх не менше півтора годин. В цей час приділіть увагу овочевий складовою першого страви. З цибулі і моркви зріжте шкірку, наріжте їх, а після пропассеруйте на сковороді, рясно змащену рослинним маслом.

Коли час квасолі підійде, відправте туди овочеву засмажку. Варіть ще 10 хвилин. Сковороду знову гарненько змастіть рослинною олією. Так, щоб утворилася масляниста юшка. Обсмажуйте в ній болгарський перець, нашатковану соломкою, 3-5 хвилин. Продукт перекладіть в каструлю. Влийте туди ж томатний сік, посоліть, поперчіть. Всипте цукор і додати оцтову есенцію, все перемішайте. Продовжуйте готування 2 хвилини.

Гарячий супчик розлийте по завчасно простерилизованным банкам. Закатайте. Переверніть догори дном і дочекайтеся повного остигання. Приблизно через добу смачне і наваристое страву можна перенести на зберігання в темне, прохолодне й сухе місце.

Важливо: страви з бобових вважаються дієтичними, однак при їх вживанні слід дотримуватися міри, так як з-за довгого процесу перетравлення продукту може виникнути метеоризм.

Квасоля – унікальний і корисний продукт, за вмістом білка перевершує навіть м’ясо і рибу. Єдиний “мінус” бобових – тривалість приготування. Але завжди виручить консервована квасоля в банках, яка зберігає в такому вигляді до 80% цінних поживних речовин. Продукт готовий до вживання, а також його можна додавати в різні страви для внесення різноманітності в меню. І, як ви могли переконатися, квасолю можна законсервувати самостійно в якості основи апетитного супу-напівфабрикату, який заощадить в потрібний момент дуже багато часу на приготування ситного обіду.

Не забувайте про це доступний і корисний продукт, готуйте його з задоволенням!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: