Суп з маринованих грибів – рецепт з куркою, м’ясом, як зварити і можна приготувати, фото

Якщо ви з якоїсь причини не запаслися на зиму замороженими грибочками, але маєте в своєму розпорядженні баночку-другу маринованих, то можете пустити їх в хід не тільки в якості закуски або доповнення до гарніру. Сьогодні ми пропонуємо абсолютно новий підхід до приготування супів, у складі яких основним інгредієнтом будуть консервовані гриби. Вам же залишиться тільки вибрати той рецепт, який більше зацікавить. Хоча, наша порада: спробуйте кожен – не пошкодуєте!

Суп з маринованих грибів

Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

Напевно, це самий простий і швидкий спосіб приготувати чудове перша страва без особливих витрат і зусиль. Така юшка підійде для повсякденного меню, виявиться до речі і в період посту, тому що не містить у своєму складі продуктів тваринного походження.

Інгредієнти

  • гриби мариновані 400 г
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • картопля 400 г
  • масло рослинне 3 ст. л.
  • крупа 60 г
  • вода 2.5 л
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 55.1 ккал

Білки: 2.2 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 10.7 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

    У закипілу воду засипте обрану вами крупу і проваріть до напівготовності.

  • Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

    В цей час займіться овочами. Їх необхідно помити, очистити і подрібнити.

  • Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

    Картоплю наріжте кубиками середньої величини, цибулю нашаткуйте дрібненько, а морквину натріть за допомогою великої терки.

  • Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

    Додайте картоплю.

  • Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

    Приготуйте засмажку з цибулі і моркви з невеликим додаванням рослинної олії (соняшникової або кукурудзяної) на сковороду. Обсмажуйте до моменту розм’якшення овочів, після чого перекладіть в киплячий суп.

  • Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

    Консервовані гриби вийміть з маринаду, наріжте у вигляді соломки і закиньте в посуд приблизно за 10 хвилин до фінішу. При необхідності посоліть і додайте пряні спеції типу лаврушки і горошку перців.

Порада: крупу можна використовувати абсолютно будь-яку, спираючись на свої уподобання. Це може бути як гречка, так і рис або перловка. Єдине, що доведеться зробити у випадку з останньою, так це замочити. Сама по собі вона дуже довго вариться і вимагає попередньої обробки.

Рецепт крем-супу з маринованих грибів

Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

Легкий по фактурі і нескладний у приготуванні супец на всі випадки життя. У такому вигляді він і на святковий стіл годиться, і для професійного фото підходить, і на кожен день буде не занадто накладним.

Кількість порцій: 12

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 58.5 ккал;
  • білки – 2.4 г;
  • жири – 0.3 г;
  • вуглеводи – 11.6 р.

Інгредієнти

  • картопля – 500 г;
  • печериці консервовані – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • вода – 2 л;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • зелень (будь-яка) – кілька гілочок;
  • манна крупа – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Вимийте кожен, видаліть шкірку і лушпиння, наріжте наступним чином: цибулю дрібними кубиками, картоплю великим, а моркву натріть. Печериці ж подрібніть слайсами.
  2. Покладіть картоплю в каструлю з киплячою рідиною і доведіть майже до повної готовності.
  3. Зробіть супову основу. Для цього розігрійте на сковорідці з товстим дном трохи олії (можна замінити рафінована більш ароматним оливковою) і пасеруйте при помірному вогні. Потім додайте тертий коренеплід і слідом гриби. Тушкуйте протягом ¼ години, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.
  4. Коли зажарка з печерицями буде готова, перекладіть її до картоплі і посоліть.
  5. Блендером перетворіть рідкий суп у пюре і всипте ложку манної крупи. Хочеться відзначити, що нехтувати цим компонентом не варто – з його допомогою досягається потрібна консистенція. Варіть до повної і остаточної готовності кожного інгредієнта.

Подавайте в супниці або порційно, присипавши в тарілці свіжою зеленню. Урізноманітнити смак ви цілком можете, додавши улюблену пряність. До числа найбільш підходящих відносяться базилік, карі, зіра або чабер, а також сушений або свіжий кріп.

Порада: для додання більш ніжного смаку ви цілком можете використовувати молоко або жирні вершки, які додаються в самому кінці, заздалегідь прогрітими в окремій каструлі. Також можете додати вершкового масла при пассеровке овочів.

Суп з маринованих білих грибів

Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

Ще одна імпровізація на тему крем-супів, але тільки на цей раз з сирним смаком. Рецепт дуже простий, щоб приготувати юшку, не потрібно навіть відео — все і так зрозуміло.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 81 ккал;
  • білки – 5.5 м;
  • жири – 2.2 м;
  • вуглеводи – 9.8 р.

Інгредієнти

  • гриби білі (мариновані) – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля великий – 2-3 шт;
  • сир плавлений – 100 г;
  • зелень (петрушка, кріп) – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний (мелений) – за смаком;
  • вода – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Помістіть в каструлю з киплячою водою скибочки картоплі і кубики моркви. Через трохи часу, додайте нашатковану цибулька. Так як суп у підсумку буде пюрироваться, то спосіб нарізання овочів абсолютно не має значення.
  2. В цей час займіться грибами. Їх необхідно з банки транспортувати в друшляк, промити проточною водою і дрібно подрібнити.
  3. Коли овочі дійшли до потрібної кондиції – пробийте, як прийнято говорити в кулінарів, блендером, перелийте назад в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте гриби і сир, вводячи невеликими порціями.
  4. Посоліть і поперчіть за смаком. Блюдо готове.

При виборі продуктів не намагайтеся заощадити. Наприклад, плавлені сирки типу «Орбіти» вкрай незручно плавити, так і вершковий смак виходить не настільки насичений, як хотілося б. А ось спеціальні сири для супів або «Віола» цілком підходять для приготування.

Порада: якщо ви замариновывали на зиму дрібні гриби, то обов’язково їх подрібнювати – цілі капелюшки цікаво виглядатимуть у кремообразном супі. Максимум, що зробіть – розріжте на дві половинки.

Рецепт з маринованих грибів з квасолею

Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

Смачний і досить ситний суп, який припаде до душі кожному, особливо в холодну пору року. Він чудово зігріє вас взимку, нагадавши про літо своїми ароматами.

Кількість порцій: 15

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 53.1 ккал;
  • білки – 2.4 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 10 р.

Інгредієнти

  • опеньки мариновані – 300 г;
  • рис пропарений – 90 г;
  • морква середня – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста великий – 1 шт.;
  • картопля – 250-300 г;
  • червона квасоля – 200 г;
  • перчик запашний – за смаком;
  • лаврове листя – 1-2 шт.;
  • часник зубками – 2 шт.;
  • вода – 2800 мл;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – 1 пучок;
  • олія соняшникова – 45 мл

Покрокове приготування

  1. Гарненько промийте рис кількома водами, всипте в миску і залийте рідиною.
  2. Поки рис настоюється, підготуйте овочі. Вступите з ними так, як звикли робити це для будь-якого супу. Хтось нарізає усі з допомогою ножа, наприклад, на брусочки або кубики, інші ж моркву труть на тертці. Робіть так, як вам звично.
  3. Влийте в каструлю вказану кількість рідини і відваріть в ній рис майже до повної готовності і лише пізніше киньте картоплю.
  4. Зробіть на сковорідці засмажку з моркви і цибулі.
  5. Коли картопля розм’якшиться, додайте залишилися компоненти – гриби і квасолю. Перемішайте, посоліть, закиньте прянощі. Поваріть з моменту закипання хвилин п’ять і дайте супцу «дійти» під кришкою деякий час. Подавайте, присипавши будь зеленушкой і поклавши ложку сметани.

Зробити такий супчик можна, додавши в нього нотки пікантності, включивши в список інгредієнтів невеликий гострий перчик, який необхідно прямо цілком покласти в каструлю в середині готування.

Порада: краще всього використовувати для супу консервовану квасоля – така значно прискорить процес приготування страви. Якщо ж ви взяли сушені боби, то попередньо замочіть їх у достатній кількості води і приготуйте в окремому посуді. В мультиварці під тиском це можна зробити не більше ніж за півгодини.

Рецепт супу з маринованих грибів з вермішеллю

Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

Вермишелевые супи отримали широке поширення завдяки тому, що хоч і легкі у використанні (хоча, що гріха таїти, і в приготуванні теж), але досить ситні. Однак мало хто готував їх на основі грибів, та тим більше маринованих. Ми пропонуємо імпровізаційну і неймовірно смачну юшку.

Кількість порцій: 14

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 51.5 ккал;
  • білки – 2.2 м;
  • жири – 0.3 г;
  • вуглеводи – 9.9 р.

Інгредієнти

  • гриби мариновані – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • картопля великий – 4 шт.;
  • вермішель – 2 ст. л.;
  • вода – 2500 мл;
  • сіль – за смаком;
  • лист лавра – 2 шт.;
  • перчик горошком – 4 шт.;
  • олія соняшникова – 35 мл

Покрокове приготування

  1. Очистіть коренеплоди і цибулька. Нашаткуйте. Якщо використовуєте дуже дрібну моркву, наріжте її кружечками, так буде гарніше.
  2. Воду закип’ятіть, додайте картоплю і відварити протягом 10 хвилин.
  3. Приготуйте стандартну зажарку, яку після перекладіть в каструлю.
  4. Додайте гриби (великі наріжте), влийте трохи маринаду і вермішель. При необхідності посоліть. Слідом закиньте спеції і зелень.

Порада: якщо ви боїтеся, що макарони розбухнуть понад міру, то перш ніж їх закинути в суп, прогрійте на сковороді до легкого золотистого відтінку. Але не перетримайте, тому щоб макаронні вироби не почорніли від обсмажування.

Суп з маринованих грибів та свіжої капусти

Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

Рекомендуємо ознайомитися з унікальним рецептом солянки на овочевому бульйоні, перевага якої полягає в доступності і простоті приготування при досить широкому списку продуктів, що робить цей суп шалено смачним.

Кількість порцій: 13

Час приготування: 1 година 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 20.8 ккал;
  • білки – 1.2 м;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 2.6 р.

Інгредієнти

  • гриби мариновані – 100 г;
  • капуста квашена – 200 г;
  • капуста свіжа – 100 г;
  • огірки солоні – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • паста томатна – 3 ст. л.;
  • бульйон овочевий – 2500 мл;
  • оливки – 50 г;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перець – 4 горошку;
  • лавр – 2 шт.;
  • кріп – 3 гілочки;
  • петрушка – за бажанням.

Покрокове приготування

  1. Дрібно наріжте свіжу капусту і перемішайте її з квашеної, попередньо промивши останню. Злегка підрум’яньте капустку на сковорідці з рафінованою олією. Додайте різані соломкою огірки і трохи води або бульйону, на якому готуєте страву. Тушкуйте під кришкою близько 1/3 години.
  2. У цей час очистити моркву і цибулю-ріпку, наріжте полуколечками. Пасеруйте в іншому посуді. Коли овочі стануть досить м’якими, додайте пару ложок томатної пасти і маленьку дрібку солі, щоб зажарка не зблякла від високої температури.
  3. Перекладіть вміст обох сковорідок в каструлю, долийте бульйон і засипте різані грибочки з банки. Туди ж відправте подрібнені на колечка оливки.
  4. Обов’язково спробуйте юшку на смак, якщо недостатньо солі – додайте. Засипте прянощі і варіть суп до повної готовності. В середньому, на це у вас піде не більше 10 хвилин.
  5. Порубаєте зеленушку, всипте її в солянку і прикрийте кришкою для настоювання.

Хочеться відзначити, що постоявши час, навіть у холодильнику, суп з маринованими грибами стане тільки смачніше, тому як настоїться. Через кілька годин, вас приємно здивують зміни – гриби додадуть супу легку кислинку.

Порада: якщо у запасах немає овочевого бульйону, спокійно можна замінити звичайною водою в однакових пропорціях. З урахуванням того, що все одно будете готувати суп з овочами, це не особливо вплине на результат.

Приготування з куркою і м’ясом

Суп из маринованных грибов - рецепт с курицей, мясом, как сварить и можно ли приготовить, фото

Незважаючи на те, що ми привели рецепти виключно для пісного раціону, будь-який з них ви можете видозмінити. Адже немає межі досконалості! Достатньо лише приготувати суп на основі м’яса. Це може бути як курячий бульйон, так і з яловичини. Хронологія рецепта практично незмінна. Єдиною ремаркою стане попереднє приготування бульйону. Коректуватися буде тільки час, адже у кожного продукту воно своє. М’ясо ви також можете додавати в суп, який від цього стане тільки смачніше.

Навіть якщо ви не підготувалися до зими самостійно, то придбайте баночку маринованих грибів в магазині, адже супи з ними варті вашої уваги. І не забудьте додати сметанки, приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: