Суп зі спаржевої квасолі – прості і смачні рецепти приготування з фото

Квасолеві супи користуються величезною популярністю, але заважкі для організму і тому подобаються далеко не всім. Любителям супчиків легше, обов’язково варто спробувати приготувати перше блюдо зі спаржевої квасолі. Робиться юшка дуже легко, для неї можна взяти як свіжі, так і заморожені стручки. На відміну від бобової, така квасоля не вимагає первинної обробки — попереднього замочування і довгого варіння, що, безсумнівно, є величезним плюсом. Зверніть увагу на те, що мова йде не про спаржі, а саме про бобової культури. Подивитися відмінності можна на фото, а відео допоможе детальніше дізнатися про процес варіння.

Суп из спаржевой фасоли - простые и вкусные рецепты приготовления с фото

Рецепт супу з спаржевої квасолі

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • свинина (або яловичина) 300 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • томат 1 шт.
  • картопля 300 г
  • спаржева квасоля (свіжа або заморожена) 150 г
  • часник 2 великих зубчики
  • олія рослинна 30 г
  • сіль 1/3 ст. л.
  • кріп 30 г

На порцію

Калорії: 46.97 ккал

Білки: 2.03 р

Жири: 3.17 р

Вуглеводи: 2.6 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Суп из спаржевой фасоли - простые и вкусные рецепты приготовления с фото

    Свинину ретельно промиваємо під струменем холодної та нарубаем на середні порції. Заливаємо водою і ставимо на плиту. Збираємо утворилася в момент закипання піну і варимо після цього протягом 40 хвилин.

  • Суп из спаржевой фасоли - простые и вкусные рецепты приготовления с фото

    У киплячий бульйон закидаємо нарізану середніми кубиками картоплю, а через 10 хв квасолеві стручки.

  • Суп из спаржевой фасоли - простые и вкусные рецепты приготовления с фото

    Ну а поки все вариться, займаємося приготуванням піджарки. Для початку в розпечене масло викладаємо дрібно нарізану головку цибулі, хвилини через 4 додаємо до нього крупно натерту моркву. Через 5 хв закидаємо до овочів помідорки, нарізану кубиками. Пасеруємо суміш до готовності.

  • Суп из спаржевой фасоли - простые и вкусные рецепты приготовления с фото

    Перекладаємо вміст сковорідки в каструлю.

  • Суп из спаржевой фасоли - простые и вкусные рецепты приготовления с фото

    Варимо ще 10 хвилин, а потім приправляємо суп пропущеним через прес часником і подрібненим кропом. Через 3 хвилини він буде готовий.

Порада: якщо зварити бульйон не на жирній свинині, а, наприклад, курки, телятини або індичці, то вийде не менш смачний дієтичний суп. А для того щоб він був ще більш легким і низькокалорійним, не можна пасерувати овочі, а просто додати їх нарізаними в суп перед картоплею.

Суп из спаржевой фасоли - простые и вкусные рецепты приготовления с фото

Ну а тим, хто виключив зі свого раціону м’ясо можна приготувати легкий суп зі стручковою квасолею. Він дуже простий у приготуванні, а безліч овочів надають приємний літній смак. Для більшої поживності рекомендується додати соєвий фарш.

Рецепт вегетаріанського супу зі спаржевої квасолі

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 29.18 кКал;
  • білки – 0.71 г;
  • жири – 1.25 г;
  • вуглеводи – 3.8 р.

Інгредієнти

  • вода фільтрована – 1,5 л;
  • картопля – 350 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • спаржева квасоля – 100 г;
  • стебла селери – 50 г;
  • перець болгарський солодкий – 150 г;
  • томат – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • петрушка свіжа – 1 пучок;
  • сіль – 1/3 ст. л.;
  • перець чорний (або червоний мелений – 2 щіпки;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • коріандр – 2 щіпки;
  • олія рослинна рафінована (для смаження) – 3 ст. л.

Суп из спаржевой фасоли - простые и вкусные рецепты приготовления с фото

Покрокове приготування

  1. Картоплю, нарізану соломкою, заливаємо водою і ставимо варитися на плиту.
  2. В цей час готуємо овочеву засмажку. Розігріту сковороду змащуємо олією і викладаємо в нього нашаткований півкільцями цибулину. Через пару хвилин додаємо терту моркву. Пасеруємо овочі до готовності — вони повинні злегка змінити колір і стати м’якими.
  3. Поки ми займалися пассеровкой, вода з картоплею вже встигла закипіти. Якщо при цьому з’явилося трохи пінки, знімаємо її за допомогою шумівки або навіть звичайної столової ложки. Викладаємо в каструлю обсмажені овочі.
  4. Болгарський перець очищаємо від насіння, видаляємо у нього плодоніжку, потім промиваємо під струменем холодної води. Нарізаємо його і стебла селери тонкою смужкою.
  5. Засипаємо подрібнені овочі в суп, а разом з ними відправляємо варитися і спаржеву квасолю.
  6. Через 10 хвилин додаємо дрібно порізані помідори. Якщо раптом томатів не виявилося під рукою, можна замінити їх пастою або навіть кетчупом.
  7. Залишилося тільки додати в суп спеції і подрібнені зелень з часником. Ось і все готово!

М’ясної і вегетаріанський суп зі спаржевої квасолі є прекрасним першим блюдом. Його незвичайний, але приємний смак нікого не залишить байдужим. Юшка урізноманітнює щоденний раціон будь-якої сім’ї і сподобається навіть дітям. Ну ще б! Адже якщо слідувати зазначеної вище рецептурою, все вийде, просто пальчики оближеш. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: