Суп зі стручковою квасолею – просто і смачно, рецепти з куркою, яловичиною і м’ясом, приготування на бульйоні

Стручкова квасоля – дуже корисний овоч, який використовується в якості основного інгредієнта в безлічі різних страв. Самим коштовним корисним властивістю квасолі вважається входження до її складу великої кількості рослинного білка, а стручкову чи спаржеву різновид можна давати навіть дітям у віці від 7 місяців.

Ми не забули скористатися унікальними властивостями цього неймовірного овоча і вирішили поділитися з вами актуальними рецептами перших страв із стручкової квасолі. Фото і відео допоможуть розібратися в тонкощах процесу.

Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

Суп з рисом і стручкової квасолею

Почнемо з вегетаріанського рецепта список компонентів якого, крім овочів входить крупа, вона робить суп ще більш ситним.

Інгредієнти

  • картопля велика 3 шт.
  • рис 100 г
  • морква 1 шт.
  • цибуля-порей 80 г
  • квасоля стручкова 150 г
  • вода 2 л
  • олія соняшникова 35 мл
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 55.8 ккал

Білки: 1.8 м

Жири: 0.3 г

Вуглеводи: 11.5 г

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

    Очистіть моркву від шкірки і наріжте тонкими пластинками. Якщо у вас досить великий коренеплід, натріть його з допомогою великої терки, а потім обсмажте на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії.

  • Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

    Після того як морква стала трохи м’якою і придбала легкий рум’янець, додайте до неї стручки квасолі, які наріжте шматочками, по довжині не перевищують 3 див.

  • Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

    Через 5 хвилин додайте дрібно нашатковану порей, перемішайте.

  • Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

    Поки овочі обсмажуються на помірному вогні, займіться підготовкою картоплі. Очистіть бульби, обполосніть водою, наріжте кубиками і відправте в сковорідку до всіх овочів.

  • Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

    Гарненько крупу промийте під проточною водою, дайте стекти рідини і засипте в посуд до овочевої суміші.

  • Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

    Через пару хвилин можете перекладати масу в каструлю відповідного обсягу і заливати водою.

  • Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

    Варіть суп до повної готовності всіх компонентів, не забувши присипати рубаною дрібненько зеленушкой і додавши за смаком перець з сіллю.

Порада: промивайте порей дуже ретельно, тому як між пластин цибулі можуть потрапляти крупинки піску.

Суп зі стручковою квасолею і куркою

Пропонуємо вашій увазі простий рецепт, який по праву може вважатися дієтичним, бо як готувати його необхідно на основі курячого пісного м’яса.

Кількість порцій: 15

Час приготування: 1 годину

Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

Енергетична цінність

  • калорійність – 92.7 ккал;
  • білки – 6.6 м;
  • жири – 4.7 м;
  • вуглеводи – 6.1 р.

Інгредієнти

  • квасоля стручкова – 300 г;
  • картопля – 350 г;
  • курка – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква велика – 1 шт.;
  • вода – 2,5 л;
  • сіль – за смаком;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • чорний перець – 2 горошини;
  • духмяний перець – 2 горошини;
  • петрушка (зелень) – 1 маленький пучок.

Покрокове приготування

  1. Для початку необхідно зварити бульйон. Для цього попередньо промийте м’ясо птиці, покладіть його в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Після чого зробіть вогонь середнім і варіть під кришкою до повної готовності кури.
  2. Коли м’ясо стане м’яким, дістаньте його з каструлі на тарілочку і остудіть, після чого зніміть шкірку, відокремити від кістки і поріжте невеликими кубиками або розберіть по волокнах і відправте назад в бульйон.
  3. Підготуйте всі овочі, очистивши і подрібнивши кожен. Картоплю наріжте великими брусочками, моркву натерти, цибулю ж дрібно наріжте кубиками.
  4. Закладіть картоплю в каструлю. Приготуйте зажарку, пассеруя овочі на рафінованій олії в добре розігрітій сковорідці, і перекладіть її в суп. На цій стадії можна додавати спеції і сіль.
  5. Коли картопля стала практично м’яким, засипте стручкову квасолю і варіть не більше ¼ години.

Порада: щоб разом з прибирається пінкою з бульйону не зачерпувати саму рідину і не втрачати таким чином в обсязі, використовуйте шумівку.

Для більшої апетитності смак можете доповнити половинкою вареного курячого яйця, поклавши його прямо в тарілку.

Рецепт супу зі стручковою квасолею і яловичиною

Дуже смачним і наваристим виходить перша страва з яловичиною, яке поєднує в собі виразні м’ясні нотки, прянощі трав і легкість свіжих овочів.

Кількість порцій: 17

Час приготування: 1 година 40 хвилин

Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

Енергетична цінність

  • калорійність – 64.6 ккал;
  • білки – 6.5 г;
  • жири – 1.8 м;
  • вуглеводи – 5.1 р.

Інгредієнти

  • картопля – 3 шт.;
  • квасоля стручкова – 200 г;
  • яловичина з кісточкою – 700 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква велика – 1 шт.;
  • часник зубками – 2 шт.;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • мускатний горіх – пучку;
  • чилі мелений – пучку;
  • майоран сухий – ¼ ч. л.;
  • чебрець сухий – ¼ ч. л.;
  • базилік сухий – ¼ ч. л.;
  • лист лавра – 2 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • вода – 3 л;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Перш ніж варити яловичину, видаліть з м’якоті всі прожилки і пленочки і вже після доведіть до повної готовності, не забуваючи прибирати сірувату пінку з поверхні рідини.
  2. М’ясо відокремте від кісток і наріжте середніми шматочками. Закидайте в каструлю.
  3. Очищений і нарізаний кубиками картоплю додайте в бульйон.
  4. Приготуйте піджарку з моркви і цибулі, спассеровав овочі на рослинному маслі, яке попередньо розігрійте на сковороді. Туди ж відправте кубиками томати.
  5. Додати засмажку в каструлю, посоліть і приправте зазначеною кількістю спецій.
  6. За 15 хвилин до закінчення приготування супу всипте стручкову квасолю (через брак свіжої можна взяти морожену) і часничок.

Порада: щоб в супі не траплялися досить-таки жорсткі шкірки помідор, бланшируйте томати в окропі, а потім швидко видалити шкірку.

Особливість приготування з замороженої квасолі

Якщо ви вирішили зробити суп зі спаржевої квасолею, а свіжого овоча знайти не змогли, то цілком можете вдатися до використання замороженого. Але в цьому випадку варто дотримуватися умови правильного приготування. Ні в якому разі не розморожуйте продукт в мікрохвильовці. Буде краще, якщо ви дасте стручкам відійти при кімнатній температурі. Однак даний крок можна пропустити, особливо в тому випадку, якщо ви обсмажуєте їх разом із засмажкою.

Суп со стручковой фасолью - просто и вкусно, рецепты с курицей, говядиной и мясом, приготовление на бульоне

Як бачите, стручкова квасоля – це легкий спосіб урізноманітнити щоденне меню, навіть додавши її у будь-класичний суп. Тому не бійтеся експериментів. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: