Джеми без цукру: низькокалорійні рецепти на зиму в домашніх умовах

Наближається пора консервації, і багато домогосподарки задаються питанням, що можна закривати в банках крім варення і повидла? На допомогу приходить джем – термостійка фруктова маса, придатна як начинка для пирогів і солодких бургерів, так і для подання разом з гарячими оладками, пісковими кошиками та іншими кондитерськими виробами.

У багатьох інших країнах єдиним консервованим видом солодощів є джем. Ніякого повидла, варення та мармеладу. В наших суворих краях практика закочувати в банки все що завгодно з’явилася не на порожньому місці, адже взимку відсутня більшість необхідних вітамінів. Звідси і різні рецепти консервації, які передавалися через покоління, а тепер реалізувалися в відео та фото-форматі.

Зміст статті:
  1. Солодкий лікнеп
  2. Користь і шкода джему
  3. Кому не можна їсти джем?
  4. Екзотичний джем з ківі
  5. Енергетична цінність
  6. Інгредієнти
  7. Покрокове приготування
  8. Смачний джем з дині
  9. Енергетична цінність
  10. Інгредієнти
  11. Покрокове приготування
  12. Персиковий джем
  13. Ароматний джем з манго
  14. Енергетична цінність
  15. Інгредієнти
  16. Покрокове приготування
  17. Незвичайний кокосовий джем
  18. Енергетична цінність
  19. Інгредієнти
  20. Покрокове приготування
  21. Джем з кураги
  22. Енергетична цінність
  23. Інгредієнти
  24. Покрокове приготування
  25. Дуже корисний джем з калини
  26. Енергетична цінність
  27. Інгредієнти
  28. Покрокове приготування
  29. Джем з хурми
  30. Енергетична цінність
  31. Інгредієнти
  32. Покрокове приготування
  33. Ніжний варення з черешні
  34. Енергетична цінність
  35. Інгредієнти
  36. Покрокове приготування
  37. Виноградний джем
  38. Енергетична цінність
  39. Інгредієнти
  40. Покрокове приготування
  41. Оригінальний джем з кавуна
  42. Енергетична цінність
  43. Інгредієнти
  44. Покрокове приготування
  45. Цікавий португальська джем з моркви
  46. Енергетична цінність
  47. Інгредієнти
  48. Покрокове приготування
  49. Джем низькокалорійний без цукру
  50. Енергетична цінність
  51. Інгредієнти
  52. Покрокове приготування
  53. Як готувати джем в хлібопічці?
  54. Секретні інгредієнти

Солодкий лікнеп

Перед тим як приступати до приготування, варто розібратися в термінології, інакше домашній кулінарний шедевр миттю перетвориться на звичайне варення, нехай навіть з таких екзотичних продуктів як маракуйя, або з заморських бананів і грейпфрутів.

Джем – це зварені фрукти і ягоди, які в процесі приготування набувають желейну консистенцію. Відбувається це із-за природного згущувача, який міститься в сировині.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Дуже смачним виходить варення з ягід. Брусниця, лохина, полуниця або лугова суниця, обліпиха і чорниця прекрасно підходять для приготування цього десерту. Скільки б ви його не зварили, съется все!

У варення фрукти обов’язково повинні зберігати цілісність, але джем допускає розварені плоди. У підсумку вони все одно желируются, і щільна одноманітна консистенція простіше лягає на ранкові тости. В деяких країнах цю солодкість називають конфітюром.

Повидло уварюється набагато сильніше, ніж варення і джем, тому в процесі приготування практично втрачає колір (іноді самі творці можуть визначити вид сировини тільки по етикетці). Головне при варінні повидла – ретельно перетерти фрукти через дрібне сито, щоб вийшло одноманітне пюре.

Це цікаво: в яких продуктах найбільше пектину? В абрикосах, айві, яблуках, грушах, персиках, сливах, апельсини, ківі, мандарини та лимони. Змістом згущувача можуть похвалитися також малина, черешня, алича, суниця, смородина, вишня, журавлина і агрус.

Мармелад по консистенції схожий на джем, але при виготовленні першого дуже часто використовуються желюючі агенти (агар-агар). Джем спочатку вариться з сировини, яка має природний пектин. У нього не додають ніяка хімічна речовина – ні желатин, ні тим більше – картопляний або кукурудзяний крохмаль.

Користь і шкода джему

Будь-ягідна чи фруктова консервація не обходиться без цукру, так що ні одна така річна закрутка не може вважатися однозначно корисною. Вона буде висококалорійної, навіть якщо зроблена з ананаса. Варто пам’ятати, що чим довше уварюється джем, тим менше в ньому залишається корисних вітамінів.

Однозначним фаворитом серед солодощів є джем з червоної калини або малини, так як одна така баночка в підвалі може стати захисником від вірусних захворювань. Вітамін С, який присутній в обох ягодах, здатний не тільки підвищити імунітет, але і підняти настрій в погану погоду. Натуральний малиновий джем приготувати нескладно, а взимку він буде дуже до речі, коли з’являться симптоми застуди.

Кому не можна їсти джем?

Для діабетиків звичайні закрутки з цукром під забороною. Це не означає, що не вийде насолоджуватися взимку корисними вітамінами: багато людей з ендокринними нарушенниями з ентузіазмом готують влітку джем без цукру або з замінниками, а роблячи покупку в магазині, обов’язково перевіряють склад.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Порада: коли балуєте себе солоденьким, не забувайте про стан зубної емалі. Під впливом цукру вона стоншується, тому потрібно справно стежити за гігієною рота.

Жінки часто цікавляться питанням, що можна їсти джем з цукром при вагітності і годуванні груддю. Однозначну відповідь вам може дати тільки лікуючий жіночий лікар, але здоровій людині невелика порція солодощів не зашкодить.

Бескалорийным цей продукт не назвеш. Тим, у кого на обліку кожна калорія, слід вибирати рецепти з меншою поживною цінністю.

Екзотичний джем з ківі

Китайський агрус вже не є чимось незвичайним для нас. Бачимо ми його не тільки на картинках. На садових ділянках поруч з физалисом і розмарином він поки не росте, так і на овочевій грядці, там, де посаджений перець, кабачки і гарбуз, його не зустрінеш. Але якщо раніше слов’яни насторожено ставилися до «волохатих картоплі», то тепер складно знайти ресторан або кафе, в якому її не використовували б в якості інгредієнта.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

З ківі виходить просто приголомшливо смачний джем, а незвичайний колір і красивий вид у розрізі роблять цей фрукт популярним при заготівлі різних консервації.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 105

Енергетична цінність

  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи -1.4 г;
  • калорійність – 10.3 кКал.

Інгредієнти

  • ківі – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • желатин – 100 р.

Покрокове приготування

  1. Беремо щільні ківі, чистимо від шкірки, промиваємо проточною водою.
  2. Фрукти або дрібно ріжемо, або дробимо міксером, після чого перелити в каструлю з товстим дном.
  3. Додаємо цукор і на дуже маленькому вогні доводимо масу до кипіння, після чого варимо ще 20 хвилин.
  4. Додаємо желатин, ретельно перемішуємо всі інгредієнти і тримаємо на вогні 5 хвилин.
  5. Ще гарячий джем розливаємо по банках і закриваємо.

Все готово! Завдяки желатину маса набуде желейну консистенцію, але якщо цього не сталося, і суміш рідка, можете додати ще трохи желюючий агент.

Тримати джем потрібно в сухому і прохолодному місці начебто льоху або комори, не допускаючи попадання прямих сонячних променів. У закритому стані солодкість буде зберігатися 1 рік.

Смачний джем з дині

Холодної та іншій взимку справжнє задоволення – це взяти з льоху баночку ароматного і сонячного джему. Щастя може стати дійсністю, так як досвідчені кулінари створили рецепт дуже смачного десерту з дыньки.

Порада: у дині достатньо природного пектину і можна не додавати желирующее речовина. У свіжих плодах цього агента значно більше, тому якщо були використані вже лежалі дыньки, а джем не придбав желейну консистенцію, то потрібно додати 1 платівки желатину.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 140

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 0.8 м;
  • калорійність – 3.5 кКал.

Інгредієнти

  • диня – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 500 мл;
  • лимон – 300 г;
  • ваніль – 20 р.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Спочатку робимо сироп: у каструлі з товстим дном змішати 0,5 л води і 50 г цукру. Ставимо на повільний вогонь і ретельно розмішуємо.
  2. Поки сироп закипає, готуємо диньку: обробляємо її з милом і мочалкою, ріжемо навпіл, витягуємо насіння і промиваємо під проточною водою. Потім ділимо її часточками, чистимо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками.
  3. В сиропі бланшируем диню 10-15 хвилин в залежності від жорсткості фрукта.
  4. В цей час видавлюємо з лимона сік, а потім додаємо його і цукор в наш майбутній джем.
  5. Гарненько змішуємо всі інгредієнти і варимо ароматну солодкість до потрібної консистенції.
  6. У самому кінці додаємо насіння ванілі.

Джем з дыньки готовий! Його необхідно розлити по ємностей і закатати. Цей варіант практично безуглеводный, але при жорсткій дієті контроль обов’язковий! Десерт буде виглядати в кілька разів краще, якщо вибрати маленькі акуратні баночки, а потім замотати їх крафтового папером і мотузкою. Зберігатися такий десерт буде 1 рік при низьких температурах.

Персиковий джем

Плодів цього дерева в достатку на кожній південній дачі. І якщо фрукти вже нікуди дівати, родичі в страху кидають трубку, коли ви пропонуєте чергове відерце вітамінів, а є самому набридло, то можете урізноманітнити свій раціон смачним джемом!

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Рада кулінара: персики чудово поєднуються з апельсинами і динею, тому якщо ви не хочете готувати ці плоди соло, то додайте інших яскравих фруктів.

Інгредієнти

  • персики 1 кг
  • цукор 1 кг

На порцію

Калорії: 258 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 66 г

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

    Спочатку потрібно звільнити наші персики від шкірки. Для цього заливаємо вимиті плоди окропом так, щоб вода повністю покривала. Після ошпарювання шкірка легко зніметься.

  • Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

    Розрізаємо фрукти на четвертинки, виймаємо кісточки і засипаємо плоди в блендер.

  • Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

    Крем-пюре ставимо на дуже повільний вогонь. Якщо персики занадто солодкі, то слід зменшити кількість цукру. Ретельно вмішуємо в масу цукор і доводимо до кипіння.

  • Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

    Персики повинні варитися 1 годину: не забуваємо постійно помішувати джем, щоб він не підгорів чи пристав до стінок. Якщо з’являється піна, то знімаємо її шумівкою.

  • Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

    Готовий джем розливаємо по банках і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.

Порада: перевірити готовність джему дуже просто. Ще гарячу масу піднімаємо на ложку, остуджуємо і перевертаємо над каструлею. Вийшло рідко – потрібно варити ще, а якщо пюре впало назад цілісним шматком, значить, наша страва готова!

Далеко прибирати баночки не поспішайте. Дачний льох не те місце, де зберігають таку смакоту. Щоб не носити їх туди-сюди, поставте в холодильник або комору, так як з’їдається все “на раз”!

Ароматний джем з манго

Манго однозначно входить в список найбільш смачних екзотичних фруктів, а його зовнішній вигляд здатний скрасити будь слякотные будні. Якщо ви купили в магазині манго, а фрукти виявилися недозрілими, то це не привід для засмучення, адже саме у таких плодах пектину набагато більше.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 125

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 1.4 м;
  • калорійність – 9.2 кКал.

Інгредієнти

  • манго – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • ром – 300 мл;
  • лимон – 300 г;
  • кориця – 20 г;
  • пектин – 50 р.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Підготуйте плоди: помийте, видаліть шкірку і порізати невеликими кубиками.
  2. Весь лимон не знадобиться, тільки його цедра. Для цього покладіть плід в окріп на 3 хвилини, а потім за допомогою дрібної терки зніміть шкірочку.
  3. При варінні на повільному вогні манго дасть багато соку, але для цього обов’язково використовуйте каструлю з товстим дном. Змішайте фрукти з цукром, додайте цедру лимона і ром. Покладіть цілу паличку кориці або вже подрібнену магазинну.
  4. Постійно помішуйте масу, щоб джем не підгорів. Коли солодкість закипить, проваріть її ще 20 хвилин, щоб плоди розм’якшилися.
  5. Приберіть паличку кориці і за допомогою блендера перетворити манго в однорідну ароматну кашку.
  6. Ще гарячий джем розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.

Щоб заповнити вітаміни в організмі, зовсім необов’язково є манговий джем натщесерце: ви можете готувати пиріжки, додавати солодкість в сир або йогурт, а також намазувати на тости. Приємного апетиту!

Незвичайний кокосовий джем

Це блюдо дуже поширена у Південно-Східній Азії. Якщо ви коли-небудь замислювалися над мережі швидкого харчування, де подають кухню цих країн, то, швидше за все, бачили «тости з каєй». Отримана солодкість володіє м’яким, вишуканим, вершковим смаком і незвичайним ароматом. Зробити таке ласощі самому дуже легко, адже це досить простий рецепт, хоча повозитися доведеться.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 40

Енергетична цінність

  • білки – 0.5 г;
  • жири – 1.4 м;
  • вуглеводи – 12.9 г;
  • калорійність – 66.4 кКал.

Інгредієнти

  • кокосове молоко – 150 мл;
  • цукор – 400 г;
  • яєчні жовтки – 4 шт.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Жовтки і ¼ всього кокосового молока змішати в одній мисці.
  2. Цукор треба нагріти і розтопити. У підсумку він повинен отримати приємний карамельний колір.
  3. Додаємо до цукру, що залишився молоко і ретельно перемішуємо, тримаючи на повільному вогні, поки не утвориться дуже густа одноманітна маса.
  4. З’єднуємо жовтки і ½ карамельного сиропу.
  5. Викладаємо назад на сковорідку і тримаємо на повільному вогні, поки вона не придбає м’яку пудингову консистенцію.
  6. Отриману суміш необхідно перекласти в контейнер, дочекатися охолодження, а потім прибрати в холодильник мінімум на 4 години.

Рецепт не на кожен день, але такі танці з бубном виправдані, коли мова йде про делікатеси. Подають цю незвичайну іноземну солодкість разом з тостами або хлібцями. На Кубі джем з кокоса – це святковий десерт, але навіщо чекати особливого випадку, коли його можна створити самому прямо зараз? Спробуйте і переконайтеся, що на смак він, образно висловлюючись, пальчики оближеш!

Джем з кураги

Курагу багато лікарі радять приймати при міжсезонної анемії, так як вітаміни здатні допомогти подолати вірусні інфекції. Крім цього, сушені абрикоси запобігають атеросклерозу, виводять холестерин з організму, володіють заспокійливим ефектом і борються з інфарктами та інсультами. Знайти їм застосування не проблема.

Перевага полягає в тому, що ця лікарська солодкість у великих кількостях продається в будь-якому магазині, тому приготувати смачний і корисний джем можна прямо зараз! Так що – відкриваємо домашнє виробництво і приступаємо.

Час приготування: 1.5 години

Кількість порцій: 125

Енергетична цінність

  • білки – 0.2 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 10.6 г;
  • калорійність – 43.1 кКал.

Інгредієнти

  • курага – 500 г;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 1 кг

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Курагу треба замочити на ніч, щоб вона розм’якшилася.
  2. Ранок заливаємо сухофрукти свіжою водою і варимо протягом 10 хвилин.
  3. Додаємо цукор і продовжуємо тримати на повільному вогні 1 годину.
  4. Не чекаючи охолодження, розливаємо гарячий джем по стерилізованим банкам і закатуємо.

Дайте солодощі 2 дні настоятися, а потім можна їсти, приємного апетиту! Джем з кураги багато подають з млинцями, сиром і морозивом, його можна класти в пиріжки та різноманітні десерти. При бажанні додайте інші сухофрукти, наприклад інжир.

Дуже корисний джем з калини

Без калини не обходиться жодна слов’янська культура. У давні часи навколо цієї ягоди був цілий культ, і не дарма, адже вона, завдяки високому вмісту вітаміну C, ставала єдиною лікарської ягодою в зимовий період.

Важливо: так як калина сприяє зниженню тиску, її в великих об’ємах не можна їсти людям з гіпотонією!

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 100

Енергетична цінність

  • білки – 0 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 10.3 г;
  • калорійність – 41.4 кКал.

Інгредієнти

  • калина – 1кг;
  • вода – 50 мл;
  • цукор – 1 кг

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Очищаємо калину від гілочок, листочків і плодоніжок, моєму ягідки в проточній воді.
  2. За допомогою блендера перетворюємо їх в однорідне пюре. Щоб позбутися від кісточок, необхідно потім ще й отриману масу протерти через сито.
  3. Виливаємо пюре в каструлю з товстим дном, чергуючи з цукром. Додаємо воду і доводимо до кипіння.
  4. Потім варимо ще 30 хвилин до повного загустіння.
  5. Ще гарячий джем швидко розливаємо по стерилізованим баночках.

У прохолодному місці він сміливо зберігається до 1 року. Таку смакоту можна їсти в періоди, коли вирує ГРВІ, або якщо ви просто хочете порадувати себе солоденьким і корисним десертом. У отриманого джему дуже красивий яскраво-червоний колір: кулінари часто прикрашають свої страви, додають до м’яса подають разом з тостами.

Джем з хурми

Робити консервацію можна практично з чого завгодно. Не обійшла кулінарів стороною і хурма – незвичайний фрукт, який багато люблять, а інші ненавидять.

В’язке післясмак не кожен здатний оцінити по достоїнству, але мало хто знає, що хурма є другим по популярності дієтичним фруктом. Якщо ви сидите на ПП і слідкуйте за фігурою, то джем з хурми – те, що вам потрібно, природно, в розумних кількостях.

Важливо: хурма містить досить пектину, тому желеобразующие агенти додавати не варто. Природний пектин поліпшує роботу шлунка і травного тракту, і дієти після отруєння часто містять цей фрукт.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 100

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 11.5 м;
  • калорійність – 46.2 кКал.

Рада кулінара: класичні джеми готуються всього з двох інгредієнтів – основної сировини і цукру, але ви можете сміливо експериментувати і додавати різноманітні спеції, наприклад, ваніль або корицю.

Інгредієнти

  • хурма – 1 кг;
  • цукор – 1 кг

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Обов’язково беріть стиглу хурму, так як з неї дуже легко зняти шкірку. Плоди розрізаємо, видаляємо плодоніжки і перемелюємо в блендері.
  2. В одній каструлі змішуємо наш пюре і пересипаємо його цукром. Кип’ятимо на повільному вогні.
  3. Після закипання варимо 5 хвилин. До цього часу маса як слід загусне і прийме желеподібну консистенцію.
  4. Переливаємо джем в заздалегідь підготовлені стерилізовані баночки. Приємного апетиту!

Зберігати відкриту солодкість можна в холодильнику, а закрита банка спокійно простоїть 1 рік в льосі або підвалі.

Ніжний варення з черешні

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 115

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 9.8 м;
  • калорійність – 39.6 кКал.

Інгредієнти

  • черешня – 1кг;
  • цукор – 1 кг;
  • лимон – 300 р.

Важливо: якщо готувати джем з однієї лише черешні, то в підсумку смак буде невиразним, тому її часто комбінують з лимонами або іншими цитрусовими.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. В черешнях нерідко бувають черв’яки, тому розумно буде попередньо замочити на 1 годину її в холодній воді.
  2. Видаліть кісточки або розрізати плоди на дві частини.
  3. Вимиту і висушену черешеньку змішуємо з цукром і залишаємо на 1 годину, щоб плоди просочилися соком.
  4. Протираємо черешню через залізну сито – так у джему буде дуже ніжна і однорідна консистенція.
  5. Отримане пюре ставимо на повільний вогонь.
  6. Лимон запарюємо в окропі на 3 хвилини, після чого знімаємо цедру з допомогою дрібної терки і додаємо її в каструльку з джемом.
  7. Видавлюємо в пюре лимонний сік.
  8. Після закипання варимо ще 20 хвилин до готовності.
  9. Солодкість розливаємо по банках і закатуємо.

Порада: як дізнатися, чи готовий джем? Зачерпніть його чайною ложкою і перекиньте в тарілку. Якщо маса не розтікається, значить, вона дійшла до потрібної кондиції.

Звичайно, зварити “п’ятихвилинку” простіше, але консистенція у неї інша. Джем з черешеньки може зберігатися при низьких температурах 1 рік, а подавати корисну солодкість можна з млинцями або тостами. Приємного апетиту!

Виноградний джем

Якщо у вас на дачі дуже багато винограду, замість звичного вина можна зробити корисний і ніжний джем. Для кольору зазвичай використовуються темні сорти — Ізабеллу або Молдову, але їх можна з’єднувати з білими, щоб вийшов цікавий і смачний десерт.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 100

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 11.3 м;
  • калорійність – 46.1 кКал.

Інгредієнти

  • виноград – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • лимонний сік – 2 ст. л.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Виноград потрібно ретельно вимити, очистити від кісточок і листя.
  2. З-за товстої шкірки його буде складно перетирати, тому спочатку бланшируем плоди протягом 5 хвилин.
  3. Пропускаємо виноградинки через залізну дрібне сито і виливаємо в каструльку з товстим дном.
  4. Пересипаємо цукром пюре, додаємо лимонний сік і варимо 30 хвилин, постійно помішуючи. Якщо з’явиться біла пінка, то її потрібно зняти шумівкою. Це обов’язкова умова, інакше сироп буде каламутним.
  5. Розливаємо гарячу масу по баночках і закриваємо технології. Ніжний джем з винограду готовий!

Чорні ягоди роблять колір насиченим, з білих десерт вийде не дуже апетитним на вигляд.

Оригінальний джем з кавуна

На жаль, насолоджуватися свіжими кавунами ми можемо тільки з серпня по початок жовтня. Щоб не розлучатися зі своїми улюбленими фруктами, домогосподарки вирішують закривати їх з цукром. І якщо варення з арбузов для вас вже пройдений етап і готувати його нецікаво, спробуйте зробити незвичайний і дуже смачний джем.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 75

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 7.7 м;
  • калорійність – 31.1 кКал.

Інгредієнти

  • кавун – 1 кг;
  • цукор – 500 г;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • желатин – 20 р.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Кавун моєму з милом і мочалкою, обтираем рушником і звільняємо від кірок. М’якоть ріжемо на частини, ретельно вибираємо кісточки.
  2. Пересипаємо цукром в каструлі і залишаємо так на 1 годину, щоб фрукт пустив сік і просочився солодким сиропом.
  3. Проварюємо три рази по 10 хвилин з проміжками, в яких даємо джему охолонути. На третій раз перемелюємо масу блендером в однорідне пюре і додаємо лимонний сік.
  4. Якщо кавун був несолодким, то в цей момент потрібно перевірити джем на цукор і додати його.
  5. Останнім вмішуємо желатин. Варимо ще 5 хвилин. Якщо пюре недостатньо загусло для джему, то додаємо ще 20 грам.

Незвичайний десерт готовий! Можете закатати його в банки і залишити до зими, але багато хто воліє ласувати кавуновим джемом відразу ж після охолодження. Досвідчені домогосподарки роблять кілька баночок, адже зберігатися вони будуть в холодному місці цілий рік. Приємного апетиту!

Цікавий португальська джем з моркви

В Португалії з трепетом ставляться до будь-якого marmalade, морквяний джем не виняток. Ви скажете, що морква – це ж не фрукт, з чим Євросоюз не погодиться. Віднісши цей овоч до фруктів, країни ЄС отримали право експортувати солодкість з морквини по всьому світу.

Приготувати такий освіжаючий джем можна в будь-яку пору року, адже основні «сонячні» інгредієнти – морквина і апельсини – доступні навіть взимку!

Час приготування: 1.5 години

Кількість порцій: 125

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 4.4 м;
  • калорійність – 18.3 кКал.

Інгредієнти

  • морква – 1 кг;
  • апельсини – 500 г;
  • цукор – 500 г;
  • лимон – 300 г;
  • вода – 500 мл;
  • ванілін – 10 г;
  • пектин – 40 р.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Очищені і порізані апельсинки викладаємо в каструльку з товстим дном, заливаємо водою і варимо на повільному вогні 30 хвилин.
  2. В цей час натираємо на дрібній тертці очищену моркву.
  3. Коли цитруси проварилися зо, додаємо моркву, щіпку ваніліну і цукор.
  4. Варимо ще півгодини, не забуваючи помішувати, щоб нічого не пригоріло, інакше поганий запах зіпсує все блюдо.
  5. В кінці додаємо желирующее речовина, в нашому випадку пектин, і залишаємо кипіти, помішуючи, ще 5 хвилин.

Кулінари не радять влаштовувати такий джем на зиму, але це і не потрібно, адже приготувати страву можна за півтори години в будь-який час року. Солодкість зберігати в холодильнику 1-2 тижні.

Джем низькокалорійний без цукру

Дієтичний джем стає справжньою віддушиною для тих людей, які дотримуються правильне харчування і спосіб життя. На цей рецепт варто звернути увагу діабетикам, але перед тим як його випробувати, обов’язково проконсультуйтеся у лікаря.

Час приготування: 1.5 години

Кількість порцій: 100

Енергетична цінність

  • білки – 0.2 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 1.5 м;
  • калорійність – 7 кКал.

Інгредієнти

  • морква – 1 кг;
  • апельсини – 500 г;
  • вода – 700 мл;
  • імбир – 20 г;
  • мед – 4 ст. л;
  • кориця – ¼ ч. л.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Технологічний процес виглядає так: зніміть цедру апельсина і натріть її разом з морквою і імбиром на дрібній тертці.
  2. Вичавіть з апельсинок сік.
  3. Перекладіть в каструлю сиру моркву, імбир, апельсиновий сік, воду і корицю. Увімкніть повільний вогонь і варіть, постійно помішуючи.
  4. Трохи остудіть отриманий джем, а потім додайте мед, інакше він втратить свої корисні властивості.
  5. У підготовлені банки наливаємо готову масу, закриваємо їх.

Джем легко може зберігатися в холодильнику 1-3 тижні. У такого десерту низька калорійність, тому їжте сміливо. Приємного апетиту!

Як готувати джем в хлібопічці?

Власники даного кулінарного апарату не дивуються такої опції, адже на самій хлібопічці і в інструкції є відповідний режим «джем». Програма встановлена у більшості нових моделей.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Працює за принципом мультиварки: засинаєте туди страви згідно з рецептом, включайте потрібний режим і чекаєте, поки машина сама не приготує смачний десерт. Хлібопічка самостійно вибирає температуру, тому ви можете не турбуватися, що джем підгорить.

Секретні інгредієнти

Багато кухаря бажають домогтися унікального смаку, додаючи різноманітні спеції:

  • ваніль;
  • корицю;
  • вино;
  • гвоздику;
  • цедру цитрусових;
  • пелюстки чайних троянд.

Експериментування на високій кухні ніколи не закінчується. Ви можете сотню разів з’єднувати різні інгредієнти, а потім отримувати чудові результати. Ніколи не бійтеся ризикувати, займаючись приготуванням нового страви, і з часом створите чудове страву, гідне Богів!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Джемы без сахара: низкокалорийные рецепты на зиму в домашних условиях

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: