Екзотичне варення з яблук з волоськими горіхами

Знайома всім з дитинства яблучне варення можна зробити куди смачніше і цікавіше, якщо додати в нього волоських горіхів. Вони не тільки додадуть ласощів незвичайний смак, але і допоможуть зняти напругу після важкого дня, зміцнити пам’ять. Екзотичний смак варення з яблук з волоськими горіхами в холодний зимовий вечір чудово доповнить чашечку гарячого чаю.

Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

Яблучне варення з волоськими горіхами

Інгредієнти

  • яблука кисло-солодкого сорту 490 г
  • волоські горіхи 100 г
  • середній лимон 1 шт.
  • коньяк 20 мл
  • цукор-пісок 90 г
  • вода 50 мл
  • лавровий лист 1 шт.

На порцію

Калорії: 272.5 ккал

Білки: 3.5 м

Жири: 12.8 г

Вуглеводи: 32.8 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

    Першим ділом на тертці натираємо цедру лимона, після чого потрібно дістати м’якоть цитрусового і відокремити від кісточок. Сік краще видавлювати відразу в посуд, де буде готуватися варення.

  • Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

    З яблук видалити кісточки. Шкірку з них слід знімати, але можна і залишити – все залежить від особистих переваг готує. Далі треба нарізати фрукти на невеликі шматочки, їх товщина повинна складати 1,5 див.

  • Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

    Волоські горіхи перебираємо і відокремлюємо від плівки, сміття. Зазвичай неподрібнене волоський горіх являє собою досить великі шматочки, два сантиметри в діаметрі, деяким це доведеться не до смаку. Щоб зробити масу досить однорідною, можна подрібнити горішки і вже в такому вигляді додавати до яблук. Найпростішим способом буде покласти очищені від шкаралупи горіхи в щільний фасувальний пакет і кілька разів пройтися по ньому качалкою.

  • Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

    До лимонному соку і цедри додаємо цукор, після чого всі ставимо на повільний вогонь, варимо до стану сиропу, 5 -10 хвилин.

  • Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

    У закипаючий сироп додаємо нарізані фрукти. Їх треба постійно помішувати протягом 15 хвилин. Вогонь залишаємо колишній, саме головне – не переварити яблука, інакше з них підуть основні вітаміни, а недоварені фрукти будуть погано зберігатися і припадуть до смаку далеко не всім.

  • Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

    Після того, як шматочки стануть золотистого кольору і сиропу стане більше в процесі готування можна додати волоські горіхи. Все ще не перестаючи помішувати, варення слід тримати на вогні ще 20 хвилин.

  • Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

    Через 2 – 4 хвилини до яблук потрібно додати коньяк (якщо немає коньяку, то можна використовувати бренді, лікер або ром), ще через пару хвилин покласти лавровий лист.

  • Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

    Проварити суміш ще 15 хвилин, видалити лавровий лист. Потім розкласти в заздалегідь підготовлені, добре простерилізовані банки, закрутити кришкою і прибрати в тепле місце.

Цікаво знати: зі смаком варення можна експериментувати, наприклад, замість волоських горіхів взяти арахіс, кешью, фундук. Кожен з цих видів горіхів може розкрити смак яблук в ласощах по-новому.

Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

Краще буде залишити екзотичне варення на добу після приготування постояти, щоб дати йому настоятися. Після 24 годин можна сміливо відкрити одну баночку і насолодитися смаком.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Экзотическое варенье из яблок с грецкими орехами

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: