Смачно і просто приготувати солону капусту не складе особливої праці. Не обов’язково довго і потрібно квасити капусту. Її можна просто і швидко засолити!
Причому таку закуску можна приготувати дуже швидко і вживати в їжу вже через добу. І зовсім не обов’язково готувати це блюдо взимку!
Прискіпливо вибирайте овочі для засолу. Капуста повинна бути середньостиглих або пізніх сортів. Кажуть, що найкраща капустка для засолу – це та, яку прибило морозцем. Не забувайте також знімати верхні і все мляві листя з капусти.
Дивіться, щоб усе листя при стисканні видавали характерний хрускіт і були без пошкоджень. Є відмінні і перевірені варіанти приготування добової капусти з оцтом і без нього. Нижче наведемо найбільш вдалі з них.
Готуйте і радуйте своїх близьких свіженької, солоної і хрусткою капусткою вже через добу.
Добовий рецепт приготування капусти в гарячому маринаді
Капуста маринована гарячою заливкою – це дуже проста в приготуванні закуска, яка маринується швидко і рівномірно. Наш детальний покроковий рецепт з відео допоможе зробити вам капустяну солону закуску без особливих зусиль!
Порада: в добову капусту можна за бажанням додати яблуко або буряк. Яблука можна різати на 4 частини, а буряк різати тонкими слайсами. Капуста з такими добавками буде більш ароматною.
Інгредієнти
- капуста 2 кг
- морква 200 г
- капуста 2 кг
- сіль 2 ст. л.
- цукор 3 ч. л.
- вода 1 л
- лавровий лист 7 шт.
- чорний перець 10 шт.
На порцію
Калорії: 10.4 ккал
Білки: 0.8 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 1.8 м
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Нашаткувати капусту і моркву у велику миску або тазик і добре розім’яти руками до хрускоту. Можна не шаткувати, а порізати на квадратні шматочки з ребром близько 2.5 див. Моркву можна нашаткувати на корейській тертці, якщо така є на вашій кухні.
-
Розкласти капусту по стерилізованим банкам і добре утрамбувати по плечики товкачем або рукою. Потім взяти довгу шпагу і проткнути капусту на всю глибину в декількох місцях. Можна залишити в тій ємності, в якій змішували.
-
Закип’ятити літр води і відправити туди всі спеції, сіль і цукор. Прокип’ятити маринад 2-3 хвилини, залити їм банки з капустою.
-
Поставити банки в тепле місце і прикрити кришками, але не закривати. Якщо залишили в каструлі, поставити під гніт. Через добу капуста готова. Зберігати її слід в холодильнику.
Капуста маринована гарячим способом: швидкий рецепт з оцтом і часником
Щоб отримати таку апетитну закуску, як на фото нижче, вам всього лише необхідно дотримуватися нашого простого методу готування!
Кількість порцій: 20
Час приготування: 35 хвилин
Енергетична цінність продукту
- калорійність – 12.4 ккал;
- білки – 0.8 м;
- жири – 0.4 г;
- вуглеводи – 2.4 р.
Інгредієнти
- капуста – 2 кг;
- морква – 2 шт.;
- часник – 1 головка;
- оцет 9% – 200 мл;
- рослинне масло – 1 ст.;
- сіль – 3 ст. л.;
- цукор – 150 г;
- Вода – 1 л.
Приготування
- Поріжте капусту наріжте квадратиками або, поріжте моркву тонкими смужками, але не треба терти на тертці. Зубчики часнику порізати тонкими скибочками. Капусту з морквою і часником перемішайте і закладіть в банку.
- Приготуйте маринад, вскипятив воду і поклавши туди спеції, цукор і сіль. В кінці залийте масло і вже в самому кінці (після закінчення кипіння) влийте оцет.
- Залийте киплячим розсолом банку з капустою, так щоб маринад проник до самого дна і залиште на добу на кухні. Таку капусту потрібно зберігати в прохолодному місці або в холодильнику.
Всі ці рецепти солоної добової капустки знадобляться, якщо сильно захочеться солоненького. А якщо додавати свеколку, то вийде швидка пелюстка, яку не соромно подати на стіл гостям. Потіште себе і своїх друзів різносолами!
Приємного апетиту і удачі в кулінарних експериментів!