Капуста маринована гарячим способом: швидкий рецепт з оцтом і часником

Смачно і просто приготувати солону капусту не складе особливої праці. Не обов’язково довго і потрібно квасити капусту. Її можна просто і швидко засолити!

Причому таку закуску можна приготувати дуже швидко і вживати в їжу вже через добу. І зовсім не обов’язково готувати це блюдо взимку!

Прискіпливо вибирайте овочі для засолу. Капуста повинна бути середньостиглих або пізніх сортів. Кажуть, що найкраща капустка для засолу – це та, яку прибило морозцем. Не забувайте також знімати верхні і все мляві листя з капусти.

Дивіться, щоб усе листя при стисканні видавали характерний хрускіт і були без пошкоджень. Є відмінні і перевірені варіанти приготування добової капусти з оцтом і без нього. Нижче наведемо найбільш вдалі з них.

Готуйте і радуйте своїх близьких свіженької, солоної і хрусткою капусткою вже через добу.

Капуста маринованная горячим способом: быстрый рецепт с уксусом и чеснокомКапуста маринованная горячим способом: быстрый рецепт с уксусом и чесноком

Добовий рецепт приготування капусти в гарячому маринаді

Капуста маринована гарячою заливкою – це дуже проста в приготуванні закуска, яка маринується швидко і рівномірно. Наш детальний покроковий рецепт з відео допоможе зробити вам капустяну солону закуску без особливих зусиль!

Порада: в добову капусту можна за бажанням додати яблуко або буряк. Яблука можна різати на 4 частини, а буряк різати тонкими слайсами. Капуста з такими добавками буде більш ароматною.

Інгредієнти

  • капуста 2 кг
  • морква 200 г
  • капуста 2 кг
  • сіль 2 ст. л.
  • цукор 3 ч. л.
  • вода 1 л
  • лавровий лист 7 шт.
  • чорний перець 10 шт.

На порцію

Калорії: 10.4 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 1.8 м

Читайте також:  Сушити гриби в мікрохвильовці, электосушилке, духовці з конвекцією - можна сушити сироїжки та білий гриб

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Капуста маринованная горячим способом: быстрый рецепт с уксусом и чесноком

    Нашаткувати капусту і моркву у велику миску або тазик і добре розім’яти руками до хрускоту. Можна не шаткувати, а порізати на квадратні шматочки з ребром близько 2.5 див. Моркву можна нашаткувати на корейській тертці, якщо така є на вашій кухні.

  • Капуста маринованная горячим способом: быстрый рецепт с уксусом и чесноком

    Розкласти капусту по стерилізованим банкам і добре утрамбувати по плечики товкачем або рукою. Потім взяти довгу шпагу і проткнути капусту на всю глибину в декількох місцях. Можна залишити в тій ємності, в якій змішували.

  • Капуста маринованная горячим способом: быстрый рецепт с уксусом и чесноком

    Закип’ятити літр води і відправити туди всі спеції, сіль і цукор. Прокип’ятити маринад 2-3 хвилини, залити їм банки з капустою.

  • Капуста маринованная горячим способом: быстрый рецепт с уксусом и чесноком

    Поставити банки в тепле місце і прикрити кришками, але не закривати. Якщо залишили в каструлі, поставити під гніт. Через добу капуста готова. Зберігати її слід в холодильнику.

Капуста маринована гарячим способом: швидкий рецепт з оцтом і часником

Щоб отримати таку апетитну закуску, як на фото нижче, вам всього лише необхідно дотримуватися нашого простого методу готування!

Капуста маринованная горячим способом: быстрый рецепт с уксусом и чесноком

Кількість порцій: 20

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 12.4 ккал;
  • білки – 0.8 м;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 2.4 р.

Інгредієнти

  • капуста – 2 кг;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • оцет 9% – 200 мл;
  • рослинне масло – 1 ст.;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор – 150 г;
  • Вода – 1 л.

Приготування

  1. Поріжте капусту наріжте квадратиками або, поріжте моркву тонкими смужками, але не треба терти на тертці. Зубчики часнику порізати тонкими скибочками. Капусту з морквою і часником перемішайте і закладіть в банку.
  2. Приготуйте маринад, вскипятив воду і поклавши туди спеції, цукор і сіль. В кінці залийте масло і вже в самому кінці (після закінчення кипіння) влийте оцет.
  3. Залийте киплячим розсолом банку з капустою, так щоб маринад проник до самого дна і залиште на добу на кухні. Таку капусту потрібно зберігати в прохолодному місці або в холодильнику.
Читайте також:  Через скільки можна їсти солоні грузді і покроковий рецепт з фото солоних груздів холодним способом

Капуста маринованная горячим способом: быстрый рецепт с уксусом и чесноком

Всі ці рецепти солоної добової капустки знадобляться, якщо сильно захочеться солоненького. А якщо додавати свеколку, то вийде швидка пелюстка, яку не соромно подати на стіл гостям. Потіште себе і своїх друзів різносолами!

Приємного апетиту і удачі в кулінарних експериментів!

DvaGusya