Капуста маринована пелюстка: рецепт пластами будинку на зиму

Простий і знайомий з дитинства рецепт капусти пелюстки. Не було господарки, яка не замаринувала таку капустку на зиму. Рецепт дуже смачний, матеріально не витратний, а головне, перевірений часом.

Готовий продукт відмінно підходить як гарнір, самостійне блюдо, добре поєднується з м’ясом, рибою і картоплею.

Сам процес приготування не складний і швидкий. Головне – це покроково виконувати всі пункти рецепта.

При бажанні в капусту можна додати яблука, порізані на часточки. Це додасть солодкуватого і свіжого смаку закуски.

В інтернеті є безліч фото і відео рецептів, як замаринувати капусту пелюстками будинку.

Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зимуКапуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

Інгредієнти

  • білокачанна капуста 1 кг
  • буряк 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • часник 5 зубчиків
  • запашний перець 8 шт.
  • сіль 2 ст. л.
  • цукор 4 ст. л.
  • рослинна олія 8 ст. л.
  • вода 1 л

На порцію

Калорії: 74 ккал

Білки: 1.2 м

Жири: 5.2 м

Вуглеводи: 6 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

    Інгредієнти розраховані на 1.5-літрову каструлю. Перемываем всі овочі. Чистимо моркву і буряк від шкірки.

  • Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

    Капусту ріжемо пелюстками.

  • Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

    Буряк розрізаємо навпіл і ріжемо на тонкі пластинки. Моркву нарізаємо кільцями.

  • Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

    У каструлю шарами викладаємо капусту, буряк, моркву і часник. Зверху останнього шару капусти кладемо запашний перець, наливаємо оцет і олію.

  • Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

    В окрему каструлю наливаємо воду, висипаємо кухонну сіль та цукровий пісок. Каструлю ставимо на вогонь і чекаємо закипання розсолу.

  • Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

    Закипевшим маринадом заливаємо пелюски. Спочатку закуска придбає рожевий відтінок.

  • Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

    Накриваємо тарілкою, а зверху ставимо банку з водою (в якості гніту). На добу залишаємо при кімнатній температурі, потім переставляємо в холодильник.

Капустка буде готова через два дні. Завдяки буряках вона набуває дуже красивий червоно-фіолетовий колір.

Капуста маринованная пелюстка: рецепт пластами дома на зиму

Можна закочувати таку закуска в банку під залізну кришку на зиму, але і в холодильнику пилюски зберігаються не гірше. Тим більше, що приготувати їх можна в будь-який час року.

Наш рецепт маринованої капусти пелюстки – це відмінна альтернатива приїлася солоною, маринованою і квашеної капусти.

Неодмінно порадуйте таким блюдом свою сім’ю. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: