Квашена капуста з кмином: рецепт на зиму

Існує величезна кількість рецептів квашеної білокачанної капусти. Придбав велику популярність рецепт капусти з морквою і кмином. Продукт квашення виходить не кислим і хрустким.

Дуже добре підходить така капустка для класичного вінегрету, перших страв, тушкованої картоплі і як самостійне дієтичне блюдо. Якщо додати рослинне масло, ріпчасту цибулю і петрушку, то вийде чудовий салатик. Завдяки кминної добавці страва буде пікантним і незвичайним.

Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

Для засолу капусти качан вибираємо щільний, тоді капустка вийде хрусткою. Сіль не додаємо більше, ніж належить, інакше продукт вже не буде приносити користь.

Цікаво знати: Кмин володіє прекрасними антиоксидантні та противірусними властивостями. А ще, завдяки вмісту вітамінів групи В, виводить холестерин з організму і розщеплює жири, білки і вуглеводи, що допомагає організму бути енергійним, а тілу рухомим.

Для засолу використовуємо 1-літрову банку.

Інгредієнти

  • капуста білоголова 1 кг
  • морква 1 шт.
  • сіль поварена 1 ст. л.
  • цукор 1 ч. л.
  • кмин 2 ч. л.
  • вода ½ л

На порцію

Калорії: 20 ккал

Білки: 1.8 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 4.4 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

    Беремо банку і кришку, миємо під проточною водою, насухо витираємо і ставимо в духову шафу для стерилізації. Через 30 хвилин дістаємо банку і ставимо на вафельний рушник для охолодження.

  • Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

    Поки банку проходить обробку, саме час зайнятися морквою і капустою. Очищаємо моркву від шкірки. З капусти, знімаємо верхні листочки. Добре перемываем овочі.

  • Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

    Шаткуємо капусту ножем, можна й на спеціальній тертці. На такий тертці вона виходить більш дрібна і однакова за розміром. На звичайну крупній тертці натираємо моркву.

  • Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

    У велику чисту миску висипаємо капусту, моркву, кмин і все ретельно змішуємо. Мнемо капусту акуратно, не сильно, щоб вона не пустила сік і після закваски не стала м’якою.

  • Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

    В окрему каструлю наливаємо холодну воду і додаємо кухонну сіль. Розмішуємо сіль у воді, до тих пір, поки вона повністю не розчиниться.

  • Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

    У оброблений бутель або в каструлю щільно укладаємо капусту з морквою і кмином. Утрамбовуємо рукою. Заливаємо розсолом капусту.

  • Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

    Якщо укладали в банку, то ставимо її в каструлю, можна в піддон або глибоку тарілку, щоб розсіл міг витікати при бродінні. Залишаємо банку при кімнатній температурі на 3-4 дні. Періодично протикаємо капусту ложкою, щоб зайві гази вийшли. В процесі протикання обов’язково ложкою виймаємо до дна бутлі або іншої ємності, де кваситься капустка, щоб гази не скупчувалися внизу, і капуста не перекисла.

  • Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

    Як тільки смак капусти вас влаштовує, перестаємо квасити: накриваємо бутель пластиковою кришкою або перекладаємо овочі в банки і ховаємо в холодильник. Після 2-х годин охолодження ароматна капустка готова.

Порада: Капустяний розсіл краще готувати на холодної воді, ніж кип’ятити її. При впливі окропу капуста втрачає частину фолієвої кислоти, необхідної для хорошого функціонування організму. Особливо необхідна фолієва кислота вагітним жінкам і їхнім малюкам. Засолення холодним способом триває на кілька днів довше, але при цьому всі вітаміни зберігаються, і капуста залишається хрусткою.

Квашеная капуста с тмином: рецепт на зиму

Цікаво знати: Капуста багата вітаміном С. При щоденному вживанні 1 порції квашеної капустки ви постачає організм добовою нормою аскорбінової кислоти. Також страва багата клітковиною, що сприяє прекрасному травленню і безперебійної роботи всього шлунково-кишкового тракту.

Рецепт квашеної капусти з кмином легкий, а зберігається готовий продукт довго, до зими. Підходить як закуска і гарнір. Можна перекусити такий капусткою і до святкового столу її подати. Загалом, незамінний і смачне блюдо, яке повинно бути в холодильнику у кожної господині.

Їжте на здоров’я, отримуйте задоволення і наповнюйте ваш організм вітамінами.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: