Малосольна капуста швидкого приготування: рецепт за 1 день

Рідкісне застілля і повсякденний обід обходяться без солінь і квашених овочів. Ці страви допомагають не допустити авітамінозу в зимово-осінній період в холодному кліматі. Рецепти удосконалювались століттями і так з’явилася улюблена багатьма маринована капуста. Вона є не тільки відмінною закускою, але і джерелом здоров’я і довголіття. Малосольна капуста швидкого приготування містить величезну кількість унікальних нутрієнтів і вітамінів, так і терміни зберігання значно збільшуються, причому без втрати корисних речовин з часом, як у випадку зі свіжої.

Таке блюдо містить багато клітковини і досить низькокалорійне, його щодня вживають у їжу люди, які дотримуються здорового способу життя і харчування. Воно рекомендовано для підвищення стресостійкості і при проблемах з шлунково-кишковим трактом. Вживають її в різних видах як гарнір або окремого страви. Домашній капусткою приємно похрумтіти, коли прийде сувора зима. Та й влітку нескладно і швидко приготувати, щоб з’їсти самохіть. Якщо ви не знаєте як зробити малосольну капусту, скористайтесь найбільш вдалими рецептами, які ми зібрали в цій статті.

Маринована капуста

Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

Інгредієнти

  • капуста 2 кг
  • морква 200 г
  • часник 4 зубки
  • маринад
  • вода 1 л
  • сіль 2 ст. л.
  • цукор 3 ст. л.
  • перець духм’яний 5 шт.
  • перець горошком 10 шт.
  • гвоздика 5 шт
  • лавровий лист 3 шт.
  • оцет 9 % 100 мл

На порцію

Калорії: 31.8 ккал

Білки: 1.9 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 6.1 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

    Тонко нашинкуем капусту і натремо на крупній тертці очищену моркву. Почистимо зубчики часнику і поріжемо слайсами. Перемішати все в окремій посудині і закладемо по плечики у трилітрову банку.

  • Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

    Приготуємо маринад, вскипятив воду і засипавши спеції. Після 2-3 хвилин варіння додамо оцет.

  • Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

    Повільно увіллємо готовий маринад в банку, щоб вода зі спеціями проникла до самого дна.

  • Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

    Закриємо капроновою кришкою і поставимо охолоджуватися. Після охолодження відправимо в холодильник на 18-36 годин.

  • Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

    Через це час можна знімати пробу, але яскраво виражений смак страва набуває через три доби.

Маринована капуста з болгарським перцем

Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

Енергетична цінність

На 100 грам:

  • білки – 1.7 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 5.5 м;
  • калорійність – 28.6 ккал.

Кількість порцій: 26.

Час приготування: 30 хвилин.

Інгредієнти

  • капуста — 2 кг;
  • морква — 300 г;
  • болгарський перець — 100 г;
  • огірок — 300 р.

Маринад

  • вода — 1 л;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • оцтова есенція 70% — 1 дес. л.

Покрокове приготування

  1. Дрібно нашатковану капусту перемішати з натертим на терці морквою та огірком. Тонкими смужками нарізати болгарський перець і додати з іншими овочами.
  2. Воду довести до кипіння, розчинити в ній сіль і цукор, додати оцет.
  3. Щільно укласти по плечики у ошпарену окропом трилітрову банку і залити гарячим маринадом.
  4. Охолодити і поставити для остаточного приготування на добу в холодильник.

Порада: подавати таку капусту на стіл треба з рослинним маслом і дрібно нашаткованою цибулею.

Капуста по-гурійськи з буряком

Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

Енергетична цінність

На 100 грам:

  • білки – 2.1 м;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи -7.5 г;
  • калорійність – 41.3 ккал.

Кількість порцій: 24

Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти

  • капуста — 2 кг;
  • морква — 100 г;
  • буряк — 300 г;
  • часник — 10 зубків;
  • паприка — 1 ст. л.

Маринад

  • вода — 1 л;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ст.;
  • яблучний оцет — 250 мл;
  • перець горошком — 8 шт.;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • рослинне масло – 100 мл

Покрокове приготування

  1. Порізану шматочками капусту перемішуємо з кружечками буряків і моркви.
  2. Очищений часник ріжемо тонкими слайсами.
  3. Готуємо маринад, кинувши в киплячу воду всі спеції і варимо 5 хвилин. Після додаємо укус.
  4. Складаємо в ошпарену трилітрову сулію овочі шарами і заливаємо маринадом, попередньо витягнувши лавровий лист.
  5. Охолоджуємо і ставимо в холодильник на 5 днів, після чого капуста готова.

Пікантна маринована капуста з імбиром

Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

Енергетична цінність

На 100 грам:

  • білки – 1.7 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 5.5 м;
  • калорійність – 28.6 ккал.

Інгредієнти

  • капуста – 2 кг;
  • морква — 150 г;
  • перець болгарський — 150 г;
  • імбир — 70 г;
  • часник – 5 зубків.

Маринад

  • вода — 1.5 л;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор — 5 ст. л.;
  • рослинне масло — 5 ст. л.;
  • перець чорний мелений — 0.5 ч. л.;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • яблучний оцет — 150 мл

Кількість порцій: 24.

Час приготування: 30 хвилин.

Покрокове приготування

  1. Шаткуємо капусту ріжемо тонкими, довгими смужками моркву з перцем. Часник і імбир подрібнюємо тонкими слайсами.
  2. Готуємо маринад, заклавши в воду всі спеції. Кип’ятимо 7 хвилин і в кінці додаємо оцет з маслом, але витягуємо лавровий лист.
  3. Заливаємо гарячим розчином підготовлені овочі і охолоджуємо при кімнатній температурі. Закриваємо тарілкою або гуртком, щоб маринад повністю покривав капусту.
  4. Ставимо в холодильник і через добу пробуємо.

Українська крыжавка з морквою і часником

Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

Енергетична цінність

На 100 грам:

  • білки – 1.8 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 6.2 м;
  • калорійність – 32.2 ккал.

Інгредієнти

  • капуста — 1.5 кг;
  • морква — 200 г;
  • болгарський перець — 100 г;
  • часник — 5 зубків;
  • кмин — 0.5 ч. л.

Маринад

  • вода — 1 л;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • оцет 9% — 100 мл;
  • духмяний перець – 4 шт.;
  • перець горошком — 5 шт.;
  • рослинне масло — 0.5 ст.

Кількість порцій: 22.

Час приготування: 40 хвилин.

Покрокове приготування

  1. Розрізаємо вилок з качаном на 4 частини і відварюємо 10 хвилин у великій каструлі. Витягуємо шумівкою в друшляк і охолоджуємо під проточною водою.
  2. Шаткуємо моркву на корейській тертці, подрібнюємо часник. Перчик можна порізати довільно.
  3. Далі, потрібно зробити маринад. Кидаємо всі спеції в киплячу воду, варимо 5 хвилин і в кінці додаємо оцет і масло. Охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо підготовлену капусту з овочами.
  4. Ставимо в холодильник на добу, пробувати можна вже через 18 годин.

Маринована капуста з овочами і яблуками

Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

Енергетична цінність

На 100 грам:

  • білки – 1.7 г;
  • жири – 0.3 г;
  • вуглеводи – 5 м;
  • калорійність – 32.2 ккал.

Інгредієнти

  • капуста — 1 качан;
  • морква середня – 4 шт.;
  • болгарський перець — 4 шт.;
  • яблука кисло-солодкі — 4 шт.;
  • часник — 1 головка;
  • гіркий перець — 1 шт.

Маринад

  • вода – 2 л;
  • сіль – 4 ст. л.;
  • цукор — 1 ст.;
  • яблучний оцет 6% — 3/4 ст.;
  • перець горошком — 15 шт.;
  • перець запашний – 6 шт.;
  • гвоздика – 6 шт.;
  • лавровий лист — 4 шт.

Кількість порцій: 30

Час приготування: 50 хвилин

Покрокове приготування

  1. Ріжемо очищений від шкірки перець на тонкі смужки, моркву кружечками і перець слайсами.
  2. Звільняємо кожне яблуко від насіння і нарізаємо на 6 частин, кладемо в воду з 0,5 ч. л. лимонної кислоти, для того щоб фрукти не потемніли.
  3. Закладаємо в воду спеції для маринаду. Кип’ятимо 5 хвилин.
  4. Розрізаємо одну капустіну з качаном на кілька довільних шматків і змішуємо з порізаними овочами.
  5. Заливаємо все гарячим маринадом і придавлюємо тарілкою, для того щоб овочі не спливали.
  6. Охолоджуємо і ставимо на 24 години в холодильник. Після можна знімати пробу і хрустіти слабосоленої заготівлею.

Порада: коли будете солити, поекспериментуйте з додаванням спецій. Багато з них додадуть капусті нові смакові фарби.

Всі знають, що капуста, так само як і розсіл є першими і головними рятівниками після похмілля. Але багато хто не в курсі, що вона до того ж просто необхідна як жінкам, так і чоловікам. Готуватися блюдо швидко, а користь від нього багатогранна.

Неможливо применшити значимість капусти в області косметології та дієтології. Вона містить практично всі необхідні для людини вітаміни С, В1, В2, В3, В6, К, U, а також каротин. Велика кількість аскорбінової кислоти в добовому раціоні попереджає старіння тканин. Вживаючи солону капусту, ви збагачуються клітини поживними речовинами, що сприяє їх регенерації.

Малосольная капуста быстрого приготовления: рецепт за 1 день

Капустяний розсіл, який залишиться від овочів, має жиросжигающие і очисними властивостями. У ньому присутня тартронова кислота, що перешкоджає накопиченню жирових відкладень. Так що їмо, молодшаємо і заодно скидаємо зайву вагу!

В закусці міститься велика кількість клітковини, яка допомагає швидко і делікатно очистити кишечник, позбавляє від закрепів. За умови регулярного вживання, чоловікам не доведеться турбуватися про здоров’я передміхурової залози. Саме цей овоч запобігає гіперплазію і різного роду запалення, а також зміцнює імунітет. Маринуйте капусту і цей смачний повсякденний продукт допоможе поліпшити мозкову діяльність, збільшити концентрацію уваги, усунути наслідки стресів і запобігти депресії.

Засолювання можна проводити шматками, цілими качанами іл тонко нашатковану. Фото і відео рецепти нашого сайту допоможуть вам вибрати найкращий варіант приготування цього дієтичного страви.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: